"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Χιούμορ μετά το “κούρεμα”

 

 

 

 

ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ

[Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κι ο καθένας που τα παίρνει τα τροποποιεί κατά το δοκούν, όπως συνέβαινε με τα χειρόγραφα στο Μεσαίωνα και τους κωδικογράφους: ο καθένας έδινε στις λέξεις το νόημα που πίστευε αυτός ότι είχαν αυτές!]:

1.-”Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία με τους «Αγανακτισμένους, οι ληστές, τα λαμόγια και οι λωποδύτες. Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα. Ότι παρα-άνοιξε το επάγγελμά τους και δεν υπάρχει… σάλιο! Λένε να κάνουνντου, σε “κουρεια”

2.-Γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους. Που να κάνω καταγγελία; Είπαμε «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια!» κι αυτός… “κουρεμένος”

3.-Έχω αρκετά χρήματα για να περάσω μέχρι το τέλος του μήνα. Του προηγούμενου… Του προπροηγούμενου μου τέλειωσαν τον προηγούμενο μήνα!

4.-Η αλήθεια είναι ότι με την παρούσα κυβέρνηση νιώθω μια ασφάλεια… και μια δίωξη… και μια αντιτρομοκρατική… και μια ΜΑΤ. Αυτό που δεν νιώθω είναι η… ασφάλειά της. Ειδικά, μετά το «κούρεμα».

5.-Tις προάλλες ένα αυτοκίνητο τράκαρε στη βιτρίνα ενός καταστήματος και  ο καταστηματάρχης φώναξε: «Επιτέλους, μπήκε ένας άνθρωπος στο μαγαζί». Και ο «άνθρωπος»: «Συγγνώμη φίλε, αλλά μπήκα κατά λάθος! Νόμισα πως ήταν… κουρείο”»

6.-Σιγά τη ληστεία στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κόλπο σαν το «λεφτά υπάρχουν» δεν έχει ξαναγίνει. Ναι, «υπάρχουν λεφτά», αλλά στις τσέπες των «συνταξιούχων και των μισθωτών».

7.-Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό. Και να κερδίζει το πρόβατο, αλλά παρόλα αυτά οι λύκοι έχουν τα δόντια και τα νύχια.

8.-Αν το κράτος του ΠΑΣΟΚ αναλάβει την έρημο Σαχάρα σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου. Απλούστατα, θα την έχει φορολογήσει ο βνιζέλος και θα έχει αυτή αποσυρθεί…!

9.-Έβγαλα το Δημοτικό. Έβγαλα το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Έβγαλα και το Πανεπιστήμιο. Τώρα για να βρω δουλειά πρέπει να βγάλω και διαβατήριο…

10.-Πώς κλίνεται το ρήμα πτωχεύω; Εγώ πτωχεύω, εσύ κερδίζεις, αυτός πλουτίζει, εμείς πεινάμε, εσείς τα τρώτε («μαζί τα φάγατε»), αυτοί μας πηδ…

11.-Δεν πάνε «να κουρεύονται»! Κι ας μη τους έμεινε και τρίχα!

    ( Για τη μεταφορά Στ.Γ.Κ.)


    Σχολιάστε