"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Απόψεις…

 

 

 

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

1.-ΟΤΑΝ ένα κράτος-το ελληνικό- δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοί του, πόσο πληρώνονται, πόσοι είναι οι άνεργοι, πόσοι οι συνταξιούχοι, πόσοι οι «μαϊμού» συνταξιούχοι («ανάπηροι» ή τυφλοί που μπορούν όμως να… οδηγούν ταξί ή Ι.Χ.!), ποιες είναι οι κατηγορίες των φυλακισμένων, πόσοι είναι οι νόμιμοι μετανάστες,  πόσοι οι λαθρομετανάστες που θέλουν μάλιστα να επιβάλλουν τις απόψεις τους και να… αλλάξουν τη… χώρα που τους φιλοξενεί, έ, τότε μάλλον δεν έχουμε κράτος, αλλά μπάχαλοκρατία.

 

2.-ΟΤΑΝ ως «Έλληνες» δεν ξέρουμε τι θέλουμε, όμως επιδιώκουμε για κομματικά οφέλη να γίνονται «τζερτζελές» και γης Μαδιάμ τα πάντα, ή να έχουμε και νεκρούς ακόμη, για ψηφοθηρικούς λόγους, τότε βρισκόμαστε σε πολύ επικίνδυνη καμπή… Όταν δηλώνουμε άθεοι για το θεαθήναι, ή υποκινούμε τους μετανάστες σε διαδηλώσεις και καταλήψεις, έ, τότε κάτι σάπιο υπάρχει στο «αριστερό» κίνημα ή όπως λέγεται μια τέτοια αριστερά κοινοβουλευτική ή εξωκοινοβουλευτική  ομάδα κρούσης. Ποιος, άραγε, τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν τις «μειοψηφικές απόψεις τους» (δημοκρατικώ τω τρόπω, λένε), λαϊκίστικες συνήθως απόψεις, στα σχολεία ή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, στο συνδικαλισμό κ.α. και να απαιτούν, ας πούμε, από τα δικαστήρια να αφαιρούνται σύμβολα (εικόνες, ευαγγέλια) για λόγους δήθεν … ίσης μεταχείρισης; Ε, τότε δεν έχουμε μια μερίδα κομμάτων σε παράκρουση;

 

3.-ΠΟΙΟΥΣ συμφέρει να έχουμε τέτοιες αναστατώσεις, να γίνεται δηλαδή η Ελλάδα «μπάχαλο», ώστε να κυβερνηθεί από περιθωριακές μειοψηφίες και κατάλοιπα εσωτερικών σταλινικών μεθόδων ή άλλων Εφιαλτών; Ποιοι ηθελημένα απαξιώνουν μια ιστορία αιώνων; Ποιοι αρνούνται έναν απίθανο πολιτισμό που αποτέλεσε τη βάση για τους άλλους λαούς της Δύσης στους οποίους έδωσε μαθήματα γενναιοφροσύνης, σοφίας, επιστήμης και ανθρωπισμού; Τι καλύτερο προτείνουν «αυτές οι δυναμικές μειοψηφίες» εκτός από την άρνηση για την άρνηση και την πλήρη ιδεολογική κατάρρευση της χώρας;

 

4.-Η ΕΥΡΩΠΗ στηρίζεται στον Ελληνορωμαϊκό και Χριστιανικό Πολιτισμό και αποτελεί ως δημοκρατία «δυτικού τύπου» την ιδανική επιδίωξη όλων των άλλων λαών. Επομένως οι ξένοι που νόμιμα ή παράνομα μπαίνουν στη χώρα μας οφείλουν να σέβονται γλώσσα, σύμβολα και ελληνικά ήθη. Όπως θα ήθελαν το ίδιο από μας, αν πηγαίναμε στην πατρίδα τους. Όποιοι πήγαμε σε ανάλογες χώρες (Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη, Μαρόκο κ.λπ.), είδαμε με τι μίσος βλέπουν τα σύμβολά μας (σταυρουδάκια) και με ποια απληστία ορέγονται αυτά που φοράμε ή έχουμε μαζί μας.

 

5.-… ΟΛΟΙ συμφωνούμε για μια ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Όλοι αντιλαμβανόμαστε το δράμα των μεταναστών-υπήρξαμε κι εμείς οι Έλληνες οικονομικοί μετανάστες στη δεκαετία του 1960. Άλλο όμως το ένα, κι άλλο να θέλεις να ανατρέψεις-υποκινούμενος ως μοχλός ανατροπής από άλλους-το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας που σε φιλοξενεί! Αυτό ήταν αδιανόητο στη μετανάστευση του παρελθόντος. Πόσο μάλλον να σκεφτείς να κατεβείς σε… συλλαλητήριο εναντίον της χώρας όπου εργαζόσουν (Βέλγιο, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία κ.λπ.) Αλληλοσεβασμός ναι, υποσκελισμός του φιλοξενούντος όχι!

(Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε