"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Παραθέματα σοφίας

 

 

 

 

Παραθέματα σοφίας:

1.Αν νομίζεις ότι τα έχεις όλα υπό έλεγχο, τότε δεν τρέχεις αρκετά γρήγορα. (Mario Andretti,γ. 1940,Ιταλός οδηγός αγώνων)

[Βέβαια, όποιος... βιάζεται σκοντάφτει. Κι ούτε πρέπει να εκβιάζουμε το χρόνο, αφού κατά τον "Εκκλησιαστή" υπάρχει χρόνος για τα πάντα. Κανείς δεν έχει τίποτε υπό τον έλεγχό του, όσο κι αν υποστηρίζεται κάτι τέτοιο. Το απρόοπτο στη ζωή δεν ελέγχεται με τίποτε...]

2.-Πρέπει να θεωρείτε τον ηρωισμό και το θάρρος δευτερεύουσες αξίες, αφού όμως πρώτα δώσετε αποδείξεις ηρωισμού και θάρρους. (Albert Camus,1913-1960, Γάλλος Συγγραφέας)

[-Αοδείξεις ηρωισμού και θάρρους μπορούμε να προσκομίζουμε κάθε μέρα. Ειδικά στην εποχή μας που οι "γενναίοι" εξέλιπαν δραματικά...]

3.-Όταν έχεις δίκιο, κανείς δεν το θυμάται. Όταν έχεις άδικο, κανείς δεν το ξεχνά. (Χάρυ Τρούμαν, 1884-1972, Αμερικανός Πρόεδρος )

[-Μακριά από το άδικο και την κακιά γυναίκα: και το δυο τρομάζουν...]

4.-Τα τρία θεμέλια της ευτυχίας σ’ αυτήν τη ζωή είναι: κάτι να κάνεις, κάτι να αγαπάς, κάτι να ελπίζεις.(Joseph Addison,1672-1719,Άγγλος δοκιμιογράφος)

[-Δημιουργώ σημαίνει αγαπώ, αγαπώ σημαίνει ελπίζω. Ελπίζω σημαίνει ζω. Απλές οι εξισώσεις της ζωής.]

5.-Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό ενδιαφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό. (Φρήντριχ Νίτσε,1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος)

[- Πού είσαι Μπους με τον Μιν Λάντεν σου, που είσαι Αμερική με τους αιώνιους εχθρούς σου, πού εισαι γάτα με το ποντίκι, πού είσαι απληστία με τον πόλεμο...]

… Τα μέσα σε [...] σχόλια είναι δικά μας, Στ.Γ.Κ. (21-9-11)


Σχολιάστε