"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Χρεοκοπείς Ελλάδα…; Χρεοκοπούμε όλοι!

 

 

 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ!

ΠΙΟ παλιά, με τη δραχμή, η κυβέρνηση έκανε μια “γενναία” υποτίμηση κάποιο Σαββατοκύρακο και τη… ΔΕΥΤΕΡΑ “ούτε γάτα ούτε ζημιά”! Οι εξαγωγές γίνονταν φθηνότερες, το ξένο συνάλλαγμα ακριβότερο, οι μισθοί ήταν πιο πληθωριστικοί και η ζωή… συνεχιζόταν.

Το σοκ  του Σαββατοκύριακου ξεπερνιόταν σε λίγο χρονικό διάστημα…

ΣΗΜΕΡΑ με το ευρώ δεν μπορείς να κάνεις του κεφαλιού σου, γιατί απλούστατα οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν κάθονται να συζητήσουν σοβαρά το θέμα του ευρώ και της προστασίας του, αλλά η υποτίμηση του νομίσματος εξαρτάται από την ΕΚΤ. Όχι πια από κάθε χώρα χωριστά, που είναι αναγκασμένη να υποστεί τα πάνδεινα για να… συμμορφωθεί… προς τας υποδείξεις! Δέστε τι υποφέρουμε ως χώρα!

Γάλλοι και Γερμανοί αυτοσχεδιάζουν στην πλάτη της Ελλάδας-το πειραματόζωο του καπιταλισμού- μένοντας ανήμποροι (;) να φροντίσουν οποιαδήποτε άλλη χώρα-της Ευρωζώνης- εκτός της δικής τους, και του… τομαριού τους!

Αυτή είναι η αλληλεγγύη τους!

ΕΤΣΙ αφήνουν τους κερδοσκόπους να θησαυρίζουν σε βάρος της Ελλάδας και του ευρώ, βαυκαλιζόμενοι  ότι ελέγχουν την κατάσταση. Αν μπορούσαν μάλιστα, θα μας είχαν διώξει από νωρίς από το ευρώ. Ειδικά οι Γερμανοί.

ΟΧΙ ότι είμαστε εμείς καλύτεροι σαν …φάρα. Όχι ότιδεν φταίμε για το χάλι μας. Χρόνια ακούγαμε για “κράος μπάχαλο” και για “κράτος της πλάκας”. Νομίζαμε πως επρόκειτο για ευτράπελο αστείο.

ΤΩΡΑ, πνιγόμαστε στα βρόχια που εμείς οι ίδιοι ψηφίζαμε και δη με φανατισμό. Και ο μεν Σαμαράς… καλωπίζεται μπροστά στον καθεέφτη των… εκλογών προβάροντας την… πρωθυπούργευσή του , η δε Αριστερά, με τη συνολική άρνησή της και πάσχουσα από ακατάσχεο αυτισμό, κάνει το παν να δώσει άλλη μια κλοτσιά στη χώρα φουντάροντάς την γρηγορότερα. Αν ήθελαν να σώσουν το… “λαό” για τον οποίο κόπτονται φραστικά το ΚΚΕ, Ο ΣΥΝ και τα ρέστα των άλλων κομμάτων, θα έπρεπε να είχαν να προτείνουν ουσιαστικές προτάσεις/διεξόδους. Να έπειθαν τον κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται, γιατί απλούστατα δεν έχουν προτάσεις. Συντάσσονται έμμεσα με τον κ. Σαμαρά ελπίζοντας για λίγα ψίχουλα συν-εξουσίας από εκλογές που θα είναι καταστροφικές.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως το σύνδρομο της διχόνοιας δεν μας αφήνει ως ράτσα να πάρουμε αναπνοή…

…ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι λένε τα τσιράκια των διεθνών ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΩΝ του τζόγου, που κάνουν αμάν να μας δουν να διαλυόμαστε σαν κράτος (και ευρώ). Στις πλάτες μας έχουν στοιχηματισθεί περισσότερα δισεκατομμύρια από το χρέος μας, οπότε…:

“Ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι υποστηρίζει ότι  η χώρα μας πρέπει να χρεοκοπήσει και να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί να σώσει μια μη ανταγωνιστική οικονομία.

“Ναι” σε “κούρεμα” έως και 80% το αργότερο μέχρι τον προσεχή Μάρτιο και “όχι” σε έξοδο της Ελλάδας από ευρώ, λέει ο επικεφαλής Οικονομικών Αναλύσεων της Citigroup Βίλεμ Μπούιτερ.

Στελέχη των Barclays Capital και Nomura υποστηρίζουν ότι δεν βλέπουν άμεσα ελληνική χρεοκοπία, καθώς η 6η δόση θα δοθεί ύστερα από ένα οδυνηρό ξεκαθάρισμα στο Δημόσιο. Παράλληλα, η Morgan Stanley εκτιμά ότι τα νέα μέτρα που έχει λάβει και αυτά που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση επαρκούν ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 8 δισ. ευρώ, γεγονός που υπολογίζει να γίνει στις 14 Οκτωβρίου.” (από το Έθνος, 20-9-11)

ΤΙ να προσθέσουμε! Τίποτε, παρά σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία έχουμε κυβέρνηση και πολιτικούς που ακόμη και τώρα αυτοσχεδιάζουν ομφαλοσκοπούντες. Σαν να μη τρέχει τίποτε!

… Τέτοια ανικανότητα, ή μήπως όλα είναι μια συνειδή στάση; (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε