"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πολιτικές επιλογές-συνέπειες

 

 

 

 

Πολιτικές επιλογές-συνέπειες: (απόσπασμα από “Χ.Ν.”, 19-9-11)

-Η επιλογή μιας πολιτικής ιδεολογίας και του κόμματος που την εκφράζει μάς διαμορφώνει ως πολίτες/υπήκοους ενός ευνομούμενου κράτους. Μια τέτοια επιλογή καθίσταται καθοριστική –με την ψήφο μας- για τη μοίρα του τόπου, τη δική μας και των παιδιών μας. Από το τι ψηφίζουμε εξαρτώνται πολλά. Δυστυχώς, μετά τη Μεταπολίτευση όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της Βουλής έπαιξαν -και παίζουν ακόμη- ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες των ψηφοφόρων τους: αυτό της συσσωρευτικής δανειοδότησης της χώρας υπέρ της καλοζωίας  «των ημετέρων» και βολεμένων. Συνέπεια; Η αβάσταχτη χρεοκοπία που επίκειται και την οποία θα ακριβοπληρώνουμε για δεκαετίες… Ήδη, γνωρίζαμε, πριν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. -του Κ. Καραμανλή του Μικρού- ότι σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούσε χρέος 20 με 23. 000 ευρώ! Σήμερα η απερίσκεπτη (ή μήπως αναγκαστική ή και συνειδητή;) πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ (Μνημόνιο  και Μεσοπρόθεσμο) έχει διαλύσει κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

-Θα μπορούσαμε να παραλληλίσουμε τις ατομικές μας επιλογές με αυτές των πολιτικών, μια και οι τελευταίες επηρεάζουν σημαντικά, όχι μόνο την ποιότητα ζωής μας αλλά και την ίδια την ύπαρξή μας. Οι μέρες που διανύουμε είναι τόσο κρίσιμες πια που κάθε πολιτική επιλογή να μας βυθίζει περισσότερο στην ανυπαρξία και το χάος… Όπως, λοιπόν, το άθροισμα των  επιλογών που κάνουμε συνιστά το επίπεδο της ζωής μας, το ίδιο και το άθροισμα των επιλογών των πολιτικών μας διαμόρφωσε, δεκαετίες τώρα, μια επίπλαστη ευημερία, μια, δυστυχώς, «δανεική» ζωή που λιγοστεύει. Ζωή που αποδομείται βίαια σήμερα από όλα όσα είχαμε «κατακτήσει» με σκληρούς αγώνες. Η μεταπολιτευτική πολιτική των κομμάτων εξουσίας (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ) αποδεικνύεται συνολικά καταστροφική για τη «μοιραία» μεσαία τάξη και πολύ επώδυνη για το μεγαλύτερο τμήμα του λαού μας.

***

ΤΕΛΙΚΑ παραμένει μάλλον φιλοσοφικό το ερώτημα: Έχουμε το «αυτεξούσιο» των επιλογών μας, ή μήπως είμαστε έρμαια της μοίρας, της Ανάγκης, των διεθνών πολιτικών/οικονομικών συγκυριών; Κάνουμε πραγματικές επιλογές στη ζωή μας; Τη διαφεντεύουμε, ή απλά ζούμε με ψευδαισθήσεις «ελευθερίας» και «δημοκρατίας»; Το σίγουρο είναι ότι- από ό,τι φαίνεται από τις ραγδαίες εξελίξεις της ελληνικής κρίσης-άλλοι κινούν τα νήματα…


Σχολιάστε