"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Το άγριο παιχνίδι της πολιτικής

 

 

 

ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΔΕΝ ξέρω αλλά έχω συνεχώς την αίσθηση ότι παίζεται ένα τρομακτικό παιχνίδι στις πλάτες μας.

Η μικρόνοια κυριαρχεί, ενώ ο εγωισμός  διαφεντεύει την αλληλεγγύη κομμάτων και κρατών. Πάρτε για παράδειγμα τον κ. Σαμαρά: μας το παίζει περισπούδαστος οικονομολόγος, αλλά όταν θα βουλιάξουμε εξ αιτίας και των δικών του λαθών-μη συναίνεση για τη στοιχειώδη σωτηρία της χώρας-να δούμε πού θα κρύβεται!

Κανεις δεν ενδιαφέρεται για τον απλό πολίτη. Αυτός είναι το πειραματοζωο, και το πείραμα αφορά τις αντοχές, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του ευρώ.

Από τη στιγμή που μπήκαμε στο ευρώ τα πράγματα έδειχναν ότι δεν θα τραβούσε για πολύ αυτή η καινούργια… περιπέτεια/κωμωδία, για την εληνική οικονομία.  Όλα το έδειχναν κι ας ισχυριζόταν,  με πλήρη γνώση της ανοησίας του,  ο κ. Σημίτης- ότι , δηλαδή,η “ελληνική οικονομία είναι ισχυρή” κι ότι “μπήκαμε με το σπαθί μας στο ευρώ”- ότι το ταξίδι δεν θα ήταν μακρινό!

Η υπόθεση ήταν υπόθεση αλχημείας και κατασκευασμένων στατιστικών στοιχείων-που ακόμη προσπαθούμε να επιδεικνύουμε στους εταίρους μας.

“Έτσι εκαναν όλοι”, μας λένε τώρα. Ναι, αλλά οι άλλοι έχουν παραγωγή ικανή να αντισταθμίσει κάθε πρόβλημα ρευστότητας και κρίσης.

Εμείς το ρίξαμε στις… υπηρεσίες (που αλλού θα διόριζαν οι ασυνείδητοι πολιτικοί μας;), εγκαταλείψαμε την παραγωγή (δεστε τα αγροτικά προϊόντα που εισάγουμε), τρώγαμε άστοχα τις επιδοτήσεις (σε οτιδήποτε άλλο εκτός από ανανεώσεις καλλιεργειών) και κανείς μας δεν αναρωτήθηκε τι σημαίνει μια επιδότηση και γιατί την παίρνει.

Έτσι, η δάνειος ζωής μας κάποτε θα τέλειωνε

Τώρα με την πλάτη στον τοίχο,  “μοιραίοι και άβουλοι”, θέλουμε δεν θέλουμε , θα κάνουμε ό,τι θέλουν οι άλλοι ή θα περιμένουμε τη χαριστική βολή. Η υπομονή έχει τα όριά της…

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε