"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Σεξ κατά μόνας…

 

 

 

 

ΣΕΞ κατά μόνας

ΣΥΜΦΩΝΑ με μια παλαιότερη είδηση (που πάντα όμως είναι τραγικά επίκαιρη):

«Προσωπική υπόθεση» αναμένεται να είναι το σεξ και η ερωτική επαφή μέσα στα επόμενα χρόνια όπως ισχυρίζεται τώρα κορυφαία επιστήμονας του ΜΙΤ.

Σύμφωνα με τη Σέρι Τερκλ, διευθύντρια του προγράμματος «Πρωτοβουλία για την Κοινωνία και το Άτομο» του φημισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος, η σεξουαλική μας δραστηριότητα στην ψηφιακή εποχή δεν θα παιχτεί, όπως παλιότερα, με όρους… τετ-α-τετ. Το μέλλον επιφυλάσσει για τον άνθρωπο μια τεχνητή σεξουαλική ζωή, γεμάτη ψηφιακούς συντρόφους, επαφές εκ του μακρόθεν και επικοινωνία μέσω τεχνολογικών συσκευών.

«Εχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι απογοητευμένοι καθώς είναι από τις μέχρι στιγμής αποτυχίες στις ερωτικές τους σχέσεις, είναι αποφασισμένοι να μην διακινδυνεύσουν άλλο την ψυχολογική τους υγεία και να προχωρήσουν εκ του… ασφαλούς», σημειώνει η δρ. Τερκλ, επισημαίνοντας πως «όλοι αυτοί οι άνθρωποι, νεαρής ηλικίας στην πλειοψηφία τους, είναι όντως διατεθειμένοι να συνάψουν μια εικονική σχέση με ένα ρομπότ ή μια ψηφιακή σύντροφο».

Μια χώρα που έχει αναγάγει σε «επιστήμη» τις εικονικές διαπροσωπικές επαφές μέσω υπολογιστή είναι η Ιαπωνία. Πολλές εταιρείες στην «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» προσφέρουν ψηφιακές συντρόφους και γνωριμίες διαμέσου παιχνιδιών και αντίστοιχων ιστοσελίδων.

«Πολλοί Ιάπωνες άντρες έχουν πλέον μόνο ψηφιακές φιλενάδες, είναι εκπληκτικό το πόσο διαδεδομένη είναι αυτή η μόδα στο Τόκιο», τονίζει η δρ. Τερκλ, καταλήγοντας με νόημα πως «πολλές εταιρείες μάλιστα προσφέρουν πακέτα τουρισμού και αποδράσεων για ανθρώπους που θέλουν να πάνε εκεί με τις… φανταστικές τους κοπέλες». (Το Βήμα, 11/6/11)

——————————————————

Υ.Γ. (Σχόλιο): Από ό,τι φαίνεται η σύγχρονη τεχνολογία έχει θεοποιηθεί τόσο που οι άνθρωποι, μέσω αυτής, αποφάσισαν να λύσουν όλα τα… προβλήματά τους. Φαντάζεσθε τι «επικοινωνιακές» γενιές εκκολάπτονται;

Ο άνθρωπος είναι πλασμένος από το Θεό να ζει σε μια φύση και μια κοινωνία ανθρώπων. Κανείς δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του. Θα πρέπει να είναι ή Θεός ή… υπεράνθρωπος (ή σοφός, όπως λέει ο Νίτσε).

Αλλά, όλοι γεννιόμαστε απλοί άνθρωποι. Γι αυτό είναι ανάγκη να αναζητούμε την ομορφιά και την αγάπη στα απλά πράγματα, τα κοντινά μας, γιατί είναι αυτά που δίνουν αξία στην ύπαρξή μας.

Εξάλλου, μόνο μέσα απ΄τη ζωή του άλλου/των άλλων, αποκτάει αξία και η δική μας.

Αυτή είναι η αλήθεια και η εμπειρία μιας ζωής αρκετών δεκαετιών.

Η μοναχική “ερωτική ζωή” που πραγματώνεται μέσα από φαντασιώσεις συνέχεια, δεν είναι ζωή.

Γενικότερα μια μοναχική ζωή, όταν δεν είναι και δημιουργική είναι “νεκρή ζωή”!

(Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε