"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Τι γεννάει το πάχος!

 

 

 

ΤΑ ΠΑΧΗ ΜΟΥ, ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΜΟΥ!

…ΑΠΟ έρευνες επιστημόνων διαπιστώθηκε ότι, οι γυναίκες έχουν την τάση να συσσωρεύουν κιλά μετά το γάμο τους – ίσως διότι παύουν να προσέχουν τον εαυτό τους και «τα δίνουν όλα» για να φροντίζουν (!) το σύζυγό τους. (κορόιδα γυναίκες!)

ΕΝΑ άλλο ενδεχόμενο, πάντως, είναι ότι παύουν να προσέχουν την εμφάνισή τους διότι πολύ απλά «έχουν δέσει τον γάιδαρό τους». (κορόιδα άνδρες!)

ΟΙ άντρες, από την πλευρά τους, δεν παχαίνουν ιδιαίτερα μετά το γάμο (δεν τους θέλει η γκόμενα παχεμένους!).

ΑΝ όμως πάρουν διαζύγιο, το βάρος τους αυξάνεται σημαντικά, καθώς αλλάζουν δραστικά (και) τις διατροφικές τους συνήθειες. (είδες, ο… καημός της απώλειας;)

ΟΙ ερευνητές ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν 10.071 άντρες και γυναίκες όταν ρωτήθηκαν για την υγεία και το βάρος τους από την εφηβεία έως τα 30 τους χρόνια και μετά όταν έγιναν 40άρηδες και 50άρηδες. (στατιστικές αθάνατες!)

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν όσοι παντρεύτηκαν για το βάρος τους πριν, καθώς και ένα και δύο χρόνια έπειτα από τον γάμο. «Είναι σαφές ότι η είσοδος και η έξοδος από έναν γάμο ασκεί επίδραση στο σωματικό βάρος των δύο φύλων», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντμίτρι Τάμιν. «Η επίδραση αυτή είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες και, μολονότι δεν είμαστε σίγουροι, πιθανώς ευθύνονται οι διαφορετικοί ρόλοι που έχουν μέσα στο γάμο».

(ΤΑ ΝΕΑ, 22-8-11, Ρούλα Τσουλέα, επιμέλεια)

… Γι αυτό πάντα έχει δίκαιο ο Σωκράτης για το γάμο!

——————————————————————–

ΑΣ ΔΟΥΜΕ όμως και μια γυνακεία άποψη επί του θέματος:

“Φιλενάδες μην τρελαίνεστε ξεφυλλίζοντας περιοδικά ή βλέποντας τηλεόραση τα μοντέλα που πλασάρουν τα media. Όλες μας δεν μπορούμε να είμαστε Θεές και φυσικά οι άντρες, δεν τρελαίνονται μόνο με τις Θεές. Τους αρέσει η γυναίκα να έχει και το κάτι τις της παραπάνω. Ακούστε με, είναι καρατσεκαρισμένο ! (Δεν έχει άδικο: ο Έλληνας κατά βάθος είναι Ανατολίτης)

Στην περίπτωση λοιπόν που ο Θεός αποφάσισε να σας κάνει κι εσάς κάπως κοντές και οι πειρασμοί της ζωής λίγο γεματούλες – εδώ έχουμε κι εμείς κάποιες ευθύνες, αλλά δεν είναι της παρούσης, το ξεπερνάω – ξέρω ότι αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα στο ντύσιμό σας. Ότι και να κάνουμε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η εικόνα είναι μάλλον “too big”. Αλλά τέλος πάντων, αφού η ζωή αποφάσισε να είναι σκληρή μαζί μας, υπάρχουν  τρόποι για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να τονώσουμε την αυτοπεποίθηση μας  σχετικά με την εικόνα μας. Κατ’ αρχήν, σας δίνω κάποιες συμβουλές…, κ.λπ., κ.λπ.»

…  Τα μέσα σε παρένθεση (…) μικροσχόλια, Στ.Γ.Κ..


Σχολιάστε