"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Aτέλειωτη ιστορία…

 

 

 

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ για το παιχνίδι με τo παζλ που ο καθένας μας είναι σε θέση να συμπληρώσει;

Δίνουμε την εισαγωγή μιας ιστορίας που δεν έχει τέλος και καλείστε να την συμπληρώνετε σιγά-σιγά και με φαντασία. Οι καλύτερες … συνέχεις θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα και -που ξέρετε;- στο τέλος μπορεί να μας προκύψε κάτι τι το  πολύ όμορφο…

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

(Οι Η/Υ στην υπηρεσία της τρίτης ηλικίας).

Σ΄ έναν Οίκο ευγηρίας, ο Στηβ, παλιός συγγραφέας και δημοσιογράφος, απόμαχος εδώ και χρόνια από την ενεργό ζωή και την αρθρογραφία στην εφημερίδα, λόγω παραλυσίας των ποδιών του, και ολύ ηλικιωμένος, έχει μοναδική του παρηγοριά ένα παλιό λαπτοπ και το blog του στο διαδίκτυο.

Ικανός μπλογκερ συνεγείρει ακόμη με τα κείμενά του πολύ πολύ κόσμο. Όμως, αφότου πέθανε η γυναίκα του και ζώντας μόνος, οι δυνάμεις του σι-σιγά τον εγκαταλείπουν.

Ίσα ίσα που κινεί τα δάχτυλα της μιας παλάμης. Γράφει σε κάποιον πολύ γνωστό και ασχολούμενο με την ευθανασία να του προμηθεύσει το μέσον, ώστε να αποθάνει ήσυχα, γαλήνια, χωρίς να βασανίσει άλλο τον εαυτό του και τους άλλους.

Ο αρχικός διάλογος ανάμεσα στους δυο άνδτρες είναι συγκλονιστικός. Η ευθανασία δεν έχει νομιμοποιηθεί στη χώρα κι ο θάνατος του δημοσιογράφου, όταν και όπως θα πραγματοποιηθεί, μάλλον δεν θα περάσει απαρατήρητος… Έτσι στήνεται μια σκηνοθεσία…

(Σ΄εσάς η συνέχεια)

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε