"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ο γραπτός λόγος

5/12/10

Συμπληρώνονται δεκαέξι (16) χρόνια -πότε κύλησαν κιόλας, τα άτιμα;- που με μια δράκα… ηρωϊκών μαθητών του 1ου Γυμασίου Χανίων, αποφασίσαμε να σπάσουμε το ταμπού της σιωπής του σχολείου μας και να εκδώσουμε πρώτα μια εφημερίδα κι έπειτα να την μετατρέψουμε σε περιοδικο, με το όνομα “ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ”.

Ένα εγχείρημα που δεν ήταν καθόλου εύκολο σε μια εποχή που οτιδήποτε γινόταν εκτός ωραρίου σχολείου και διδακτέας ύλης θεωρούνταν… αιρετικό, αφού χαλούσε την ησυχία των υπολοίπων!

Η όλη προσπάθεια, με την ακούραστη, πολύτιμη και καταλυτική βοήθεια των παιδιών, της δ/νσης-που κατάλαβε πόσο πρόβαλε το σχολείο αυτή η δραστηριότητα-αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων που αγκάλιασαν ( ή όχι την υπόθεση, όμως την ανέχθηκαν!), είχε μεγάλη επιτυχία, αφού το περιοδικό μας βραβεύτηκε  δυο φορές με α’ βραβείο (Ίδρυμα Μπότση, 1998),  και εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 1999).

Φυσικά, το περιοδικό ποτέ δεν θα έφτανε στην ποιότητα και τη διάρκεια που είχε, αν δεν υπήρχε η κα Καραθανάση Αγγελική, συνάδελφος φιλόλογος και δ/ντρια του σχολείου, που όχι μόνο το συνέχισε, αλλά το βελτίωσε και το πλούτισε με περισσότερα θέματα…

Ας είναι πάντα καλά όλοι εκείνοι που συνετέλεσαν ώστε αυτό να ζήσει για 12 χρόνια.

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε