"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Protectorat/Προτεκτοράτο της Ε.Ε.;

 

 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ Ε.Ε.; (“X.N.”, 19-7-11, Στ.Γ.Κ.)

-«ΜΟΙΡΑΙΟΙ και άβουλοι», όπως θα έλεγε κι ο ποιητής, περιμένουμε την προσεχή Πέμπτη για να δούμε τι θα αποφασίσουν οι… άλλοι (οι Ευρωπαίοι) για την τύχη μας.

Έτσι όπως τα καταφέραμε, με τον κάθε πολιτικό να σηκώνει τη δική του παντιέρα, χωρίς καμιά απολύτως συναίνεση, επόμενο ήταν να αφήσουμε στους άλλους τον τρόπο… θανάτου μας!

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται-μετά από σωρεία λαθών τακτικής- ότι είναι αδύνατον να αποφασίσει, αν είναι ακόμα κυβέρνηση κυρίαρχου κράτους, ή είναι διαχειρίστρια μιας χώρας με ελαττωμένη την κυριαρχία της και εκτελούσα εντολές τρίτων. Μπορεί άραγε, να δηλώνει κυρίαρχη και να μη μπορεί να επεμβαίνει στις τόσο σημαντικές αποφάσεις της Ε.Ε. για την τύχη μας; Μπορεί να επιτύχει μια νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους της (!), πριν από τη χρεοκοπία (επιλεκτική ή ολοκληρωτική);

Αμφιβάλλουμε…

-ΕΙΝΑΙ να απορεί κανείς, επίσης, με το πολιτικό μας σύστημα. Δεν υπάρχει ξένος που να μη τονίζει το χρήσιμο μιας πανεθνικής σύμπνοιας για να ξεπεράσουμε την παρούσα κρίση. Ίως κάνουν τα έθνη με κοινή λογική: «Τα  πολιτικά κόμματα πρέπει να βάλουν το συμφέρον της Ελλάδας πάνω απ΄τα δικά τους…», λέει  ο κ. Λορέντζο  Μπίνι Σμάγκι (μέλος του δ/κού Συμβουλίου της ΕΚΤ, στο Βήμα, 17/7). Και προσθέτει με νόημα: «Είναι αυταπάτη να πιστεύετε ότι (με τις εκλογές) μπορούν να αλλάξουν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα σας. Διακυβεύεται η αξιοπιστία της και κανένας δεν μπορεί να παίζει μ΄ αυτό»…

Όμως, οι ηγετίσκοι των κομμάτων που συναποτελούν τη Βουλή των Ελλήνων, οι λεγόμενοι και -τι ειρωνεία!- «εθνοπατέρες», περί άλλα τυρβάζουν προς δόξαν του εγωισμού τους και της κομματοθηρίας… (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε