"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κράτος και παρακράτος

Οι γνωστοί “άγνωστοι”

Ένα κράτος, για να επιβιώνει σε κάθε εξέγερση αστικού τύπου, διαθέτει μηχανισμούς θεμιτούς και αθέμιτους. Με πρόσωπο και προσωπείο. Με ονοματεπώνυμο και ¨κουκούλα”.

Είναι μια τακτική που ανθεί ιδιαίτερα στο κράτος-μπάχαλο που έχουμε εμείς στην Ελλάδα, όπου η παρανομία είναι σύμφυτη με την πολιτική.

Το παρακράτος το είδαμε, σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια, στη δολοφονία Γρ. Λαμπράκη (1963). Το βλέπουμε και μετά τη Μεταπολίτευση. Σε κάθε διαδήλωση ή απεργία ομαδικού χαρακτήρα υπάρχουν πάντα ομάδες κρούσης, ελεγχόμενες πιθανόν από κόμματα μερικές φορές, όμως τις περισσότερες φορές από εγκάθετους: είτε σαν απόφυση, είτε σαν παρείσακτοι, είτε σαν “μπαχαλάκηδες”, οι “γνωστοί άγνωστοι” παρεισφρέουν στις πορείες “άνετα” και τα κάνουν λίμπα, χωρίς μάλιστα καμιά συνέπεια!

Θυμηθείτε το Πολυτεχνείο επί Μαρκάτου που καιγόταν για μέρες, θυμηθείτε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και τις ατέλειωτες καταστροφές (εδώ πιθανόν να είναι και πληρωμένοι οι λεγόμενοι χούλιγκανς από τις ΠΑΕ), θυμηθείτε το Δεκέμβρη και τις μέρες τρόμου (2008), θυμηθείτε και τα χθεσινά επεισόδια στις παρυφές των “Αγανακτισμένων” της Αθήνας.

Όσο κι αν ο υπουργός Προστασίας (sic) του Πολίτη προσπάθησε να δικαιολογήσει όσα συνέλαβε ο φακός ενός reporter (βίντεο), μάλλον μας οδηγήσε-με αυτά που είπε στη Βουλή σήμερα- στο να εδραιώσουμε την άποψή μας: Οι μπαχαλάκηδες της Ερμού, ή των Εξαρχείων, όχι μόνον είναι γνωστοί στην Αστυνομία, αλλά εξαπολύονται πολλές φορές επί τούτου, για να “τελειώνουμε”! Αυτή τη φορά, το τελείωμα αφορούσε το κίνημα των “Αγανακτισμένων” στο Σύνταγμα, που κανένα κόμμα δεν το είδε με … συμπάθεια ή αγάπη-πόσο μάλλον η κυβέρνηση!

Κάθε τι που δεν καπελώνεται από το σύστημα και τα κόμματα, πρέπει να εξοβελίζεται!

Και το κράτος, το λέει η λέξη, σημαίνει βία. Επικράτηση δια της βίας. Είτε με τη χρήση γκλομπς και δακρυγόνων, είτε με την πάλη σωμα με σώμα και απόκρουση μολότοφ.

Να βρίσκεται δηλαδή σε πόλεμο εναντίον των… αντιπάλων του, τους…πολίτες που το συντηρούν και το συαποτελούν!

Με αυτά και με εκείνα, άντε να φτιάξεις κράτος της προκοπής…

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε