"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η…βοήθεια των Γερμανών!

ΛΙΤΗ η είδηση (11/6), αλλά περιέχει την ουσία του ελληνικού προβλήματος:

“Η βοήθεια προς τις υπεχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης (Ελλάδα, Πορτογαλλία, Ιρλανδία κ.λπ.) ώστε αυτές να καταφέρουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της γερμανικής οικονομίας”, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ότι το 60% των γερμανικών εξαγωγών διοχετεύεται στις ευρωπαϊκές χώρες!”

[Για σκεφθείτε με πόσα προϊόντα μας κατακλύζουν κάθε μέρα Γερμανοί, Γάλλοι, Εγγλέζοι, Σουηδοί κ.λπ. Έτσι που εδώ και χρόνια, να μην υπάρχει ελληνική παραγωγή σε τίποτε. Τα πάντα εισαγόμενα. Θυμάστε τον... Λαλάκη τον "εισαγόμενο"; Δεν είναι δα και μακρινή η εποχή! Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να ξανααγαπήσουμε ό,τι παράγουμε, αλλά και να ασχοληθούμε με τη γη μας;]

ΠΟΤΕ μου δεν κατάλαβα, αφότου μπήκαμε στο ευρώ, τη λεγόμενη ισοτιμία του ευρώ σε όλες τις χώρες που το χρησιμοποιούν! Ήταν με μαθηματική ακρίβεια υπολογισμένη η ελληνική οικονομική κατάρευση-όταν ξέραμε ότι για μας ΕΝΑ (1) ευρώ έκανε 340, 75 δραχμές, ενώ για τους Γερμανούς 170 δραχμές! (Με μια τέτοια ισοτιμία είχαμε μπει, γιατί λοιπόν να μην υπάρχει χάος και στις αγορές;).

ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ καμιά σοβαρή παραγωγή πως να ανταγωνισθούμε τα μεγαθήρια της Ε.Ε.; Είχαμε και μικρόνοες πολιτικούς που έδιναν τις αγροτικές επιδοτήσεις “αβέρτα”, χωρίς να ελέγχουν που πάνε αυτές. Αυτές δίνονταν, τουλάχιστον στον αγροτικό τομέα, για χρηματοδότηση νέων καλλιεργειών ή νέων αγροτικών επιχειρήσεων και όχι για αγορά…4χ4!

ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη που η βόρεια Ευρώπη αποκομίζει σε βάρος της Νότιας και φτωχής κάποτε θα έπρεπε να επιστραφούν. Μόνο που τώρα επιστρέφουν με “θανατηφόρα” δάνεια που δεν ξέρουμε, αν είναι σωτήρεια βοήθεια ή χαντάκωμα.

“ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ και χείρα κίνει”, έλεγαν οι Αρχαίοι. Στο χέρι μας είναι να φτιάξουμε ένα καινούργιο κράτος με νέες δομές και νέες προοπτικές… Θα το φτιάξουμε, ή θα πάμε 7ο χρόνια πίσω;

 

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε