"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Αγανακτισμένοι εχέφρονες…

ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ ΑΓΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ!

Ο ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ κάθε μέρα όγκος των “αγανακτισμένων”, τόσο στο Σύνταγμα όσο και στις πλατείες των άλλων πόλεων, αποελεί αυτοδίκαια ένα ” πολιτικό γεγονός”. Άσχετα αν τα ΜΜΕ το προβάλλουν ή όχι όπως πρέπει. Άσχετα αν τα κόμματα και ιδιάιτερα ο ΣΥΝ προσπαθούν να το οικειοποιηθούν ή να το προσεταιρισθούν. Για την ώρα μάταιος κόπος. Οι Αγανακτισμένοι είναι αγανακτισμένοι εναντίον όλων των πολιτικών χωρίς καμιά εξαίρεση. Απλά τυχαίνει τα πρώτα “θύματά” τουςνα είναι η κυβέρνηση και οι υπουργοί της.

Όσο κι αν δεν θεωρούνται  τέτοιου είδους αυθόρμητα κινήματα “politically  correct”, έχου την αποδοχή του υπόλοιπου κόσμου που τα βλέπει με συμπαθεια. Η αποτελεσματικότητά τους θα είναι μάλλον έμμεση-πιεστική προς την κυβέρνηση και την Ε.Ε. για διορθωτικές κινήσεις. Γιατί, για να μιλήσει κανείς για καθαρά αιτήματα, είναι πολύ νωρίς ακόμη.  Η δύναμή τους βρίσκεται στην “ηθική” υπεροχή τους-στη μία βία- αλλά και σε “αξιακούς συμβολισμούς” που αφορούν στην αλληλεγγύη, στην συναδέλφωση, στο ξεπέρασμα των κομμάτων, των ιδεολογιών, των ηλικιών, των τάξεων…

Έτσι γεννιέται πάντα το καινούργιο. Όπως το έμβρυο είναι ατελής οργανισμός ώσπου να βγει στο φως της μερας, έτσι και το κίνημα των Αγανακτισμένων εκκολάπτει ιδέες και πρακτικές για έναν καινούργιο κόσμο. Απέναντί του έχει τον παλιό, τον φθαρμένο (και διεφθαρμένο) κόσμο των πολιτικών και των γενεών της Μεταπολίτευσης που κιβέρνησαν τη χώρα.

Και στις συγκρούσεις  επικρατεί το νεότερο. Μακάρι να είναι και το καλύτερο…

ΜΙΚΡΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ (στην πλατεία):

  • “Η αγανάκτηση είναι πάντα για ό,τι έκαναν ΟΙ ΑΛΛΟΙ! π.χ : Κανένας δεν θα παραπονεθεί για το οτι είχε μπεί στη δημόσια υπηρεσία και επι σειρά ετών τα έπαιρνε και τα “έξυνε”, αντίθετα θα παραπονεθεί για το μνημόνιο, την τρόικα ακόμα και την αστακομακαρονάδα που έτρωγε ο Πάγκαλος (και σιγά το έξοδο και εγω τρώω αστακομακαρονάδα, 10.50 ευρώ σε γνωστό μαγαζί του Παγκρατίου) Επίσης κανένας δεν θα παραπονεθεί για το οτι έβαλε βύσμα η μαμά του για να κάνει θητεία στο Χαιδάρι (και οχι στο Σουφλί) αλλά θα παραπονεθεί και θα μουτζώσει επειδή η ανηψιά του τάδε πολιτικού δουλεύει σε κάποιο πολιτικό γραφείο (και νόμιμα να μπήκε πρέπει να κρεμαστεί) Εν ολίγοις κανένας δεν κοιτάει την καμπούρα του…”
  • “Είναι γεγονός οτι οι Ελληνες δε διαθετουν καθολου παιδεια και πως στην Ελλαδα μονο ο παρανομος κι ο “μαγκας” παει μπροστα. Και η ατιμωρησια φταιει, και το γεγονος οτι πλεον η ασυδοσια θεωρειται ελευθερια. Ποιος φταιει γι αυτο; Δεν ξερω.. Φταιει η τουρκοκρατια; φταιει η οικογενεια που μονο να σκοτωσουν δεν αφηνουν τα παιδια (αν πας να τους πεις ομως τιποτα για τη συμπεριφορα των παιδιων μονο που δε σε τρωνε); Φφταιει ο βομβαρδισμος τετοιων μηνυματων που δεχονται τα παιδια;”
  • “Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας. Οι πολιτικοί δεν κατέβηκαν από τον Άρη, νεοέλληνες είναι, σαν νεοέλληνες σκέφονται, και αποτελούν αντανάκλαση της κοινωνίας μας όπως τη συντηρούσαμε οι ίδιοι για δεκαετίες. Όλοι αυτοί οι “αγανακτισμένοι” θα μπορούσαν κάλλιστα να μείνουν σπίτια τους και να φτύνουν τον καθρέφτη τους”. [ από http://blogs.in.gr/blogger/post]

Λίγη περίσκεψη, καλή είναι πάντα!

 

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε