"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Περί αυτονόητου…

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

ΕΝ ΚΑΙΡΩ κινδύνου, η μεγαλύτερη αρετή του ηγέτη ή του αρχηγού ενός αγώνα, είναι να πει στον κόσμο την αλήθεια. Κι ενώ βουλιάζουμε, εδώ και ενάμισι χρόνο, ως χώρα και κοινωνία, οι πολιτικοί μας μηδενός εξαιρουμένου, επιμένουν στο να μη μας λένε την αλήθεια. Πλήν Δαμανάκη!  Ακολουθούν την πεπατημένη της «τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης, ώστε να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα σκληρότερα μέτρα.

ΕΤΣΙ, η κυβέρνηση κινδυνολογεί «κατ΄εξακολούθηση», η αξιωματική αντιπολίτευση και οι «συγκάτοικοί» της καιροσκοπούν,  τα αριστερά κόμματα επιμένουν σε συνομωσίες, «επιθέσεις» και εξόδους κ.λπ. Οι ίδιοι οι πολιτικοί μας διαπιστώνουν σήμερα, με το κίνημα κυρίως των «Αγανακτισμένων» στο κατώφλι της Βουλής, ότι το μόνο που κατάφεραν τόσα χρόνια με τη στάση τους, είναι να προκαλούν την αηδία των απλών πολιτών.

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνης (23/5) σε συνέντευξή του στον «Βήμα 99,5» είχε ομολογήσει: «Θεωρώ ότι δεν έχουμε δώσει την αληθινή εικόνα της χώρας στους Έλληνες. Οφείλουμε να το κάνουμε έστω και τώρα που είναι πολύ αργά. Όχι μισόλογα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης δημιούργησε στο μέσο Έλληνα μια αίσθηση συντριβής. Δεν γίνεται να το χωνέψει ο κόσμος αυτό. Του λέμε ψέματα».

… ΑΛΛΑ έτσι μάλλον δικαιώνει αυτόν που υποστήριζε πως «οι τύποι που κάνουν πολιτική δεν κάνουν ό,τι θέλουν, κάνουν ό,τι μπορούν! Δεν κινούν τα νήματα, τους κινούν τα νήματα». Πιο απλά, τέτοιοι πολιτικοί είναι ανδρείκελα άλλων ισχυρότερων τους, χωρίς να έχουν τη δύναμη να παρεμβαίνουν στις καταστάσεις που και οι ίδιοι συνετέλεσαν στη διαμόρφωσή τους…

(Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε