"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Είδηση κι … αυτή!

ΤΟ τι τελικά είναι είδηση για τα ΜΜΕ και τον Τύπο θα παραμένει ο άγνωστος Χ. Αυτό που συνήθως ισχύει είναι ότι η είδηση θα πρέπει να είναι κάτι το τελείως αντίθετο ή σοκαριστικό, απ΄την τρέχουσα πραγματικότητα. Όπως το κλασικό δόγμα ότι  “είδηση δεν είναι αν ένας σκύλος έχει δαγκώσει κάποιον, αλλά αν κάποιος δάγκωσε έναν… σκύλο!”

ΟΙ ειδήσεις, εδώ και δεκαετίες, είναι αυτές που έχουν μέσα τους την αμερικανική συνταγή: “σπέρμα και αίμα”! Πάρτε για παράδειγμα τι εκμετάλλευση έγινε με την υπόθεση Στρος-Καν. Του ανθρώπου ούτε καν του επέτρεψαν-οι Αμερικανοί-να διατηρήσει το δικαιωματικό “τεκμήριο της αθωότητας”, αφού πριν δικαστεί, διαπομπέυτηκε αγρίως στην αρένα του παγκόσμιου θεάματος. Και ήδη καταδικάστηκε αγρίως στη συνείδηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Που, κακά τα ψέματα, έμαθε-ή μάλλον έτσι της έμαθαν- να αποζητά τέτοιου είδους ειδήσεις.

ΕΤΣΙ και η παρακάτω είδηση, προκαλεί ερωτήματα για τη… σπουδαιότητά της:

  • “Το (ερωτικώς) τερπνόν μετά του (επαγγελματικώς) ωφελίμου μπορεί πλέον να συνδυάζει «και με το νόμο» η 36χρονη Άννα Καταριάν Μπεζέρα. Δικαστήριο της Βραζιλίας φέρεται να αναγνώρισε στην 36χρονη το «δικαίωμα» να αυνανίζεται καθώς και να απολαμβάνει ταινίες σεξουαλικού περιεχομένου στον υπολογιστή της, εν ώρα εργασίας». (Έθνος», 20-5-11)

ΘΑ μου πείτε πως κάτι τέτοιο είναι… συνηθισμένο φανόμενο για τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους (ΔΕΚΟ και στενότερο δημόσιο τομέα), που ούτε έλεγχο δέχονται να τους γίνεται, ούτε να λογοδοτούν, ούτε καν καταγγελία ανέχονται, με τους συνδικαλησταράδες που έχουν και την κατάργηση-εδώ και δεκαετίες-της αξιολόγησής τους…

Κράτος μπάχαλο, ή μήπως…;

Αλλά κάποτε όλα αυτά δεν θα πρεπει να διορθωθούν; Δεν είναι ευκαιρία τώρα να φτιάξουμε ένα στοιχειωδώς αξιοπρεπές κράτος; Αδιάφορο με ποια κυβέρνηση!

Στ.Γ.Κ.

Y.G. Klimt-gustav, esquisse erotique

 


Σχολιάστε