"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

¨Ένας “πολιτισμός” πλήρης δραματικών επιπτώσεων (Χ.ν., 22-6-24)

 

 

 

 

 

ΕNAΣΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ” ΠΛΗΡΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ

 

ΜΙΛΑΜΕ με υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα του λεγόμενου “δυτικού πολιτισμού” μας και καυχιόμαστε για τα δήθεν πρωτεία… Μπορεί μεν η τεχνολογία να κάνει “θαύματα”, όμως ο άνθρωπος παραμένει ως Ανθρωπος, πολύ πίσω. Δικαιώνοντας έτσι, αυτό που υποστήριζε πριν 100 χρόνια ο Γάλλος φιλόσοφος Henri Bergson (1859-1941), πως, αντίθετα από την τεχνολογία που προχωρεί κατά γεωμετρική πρόδο, ο “ανθρωπισμός” μας βελτιώνεται μόνο κατ’ αριθμητική πρόοδο!

Έτσι, στις μέρες μας έχουμε

-Ενα κρεσέντο βίας (κυρίως ενδοοικογενειακής, μάλιστα από ονομαστούς “μεγαλοδικηγόρους”), αύξηση γυνακοκτονιών και στυγερών εγκλημάτων.

-Οι σκοτεινοί δίαυλοι παιδόφιλων, μαστροπών και διακινητών πορνογραφικού υλικού (στο διαδίκτυο), καλά κρατούν

-Πτώση του πνευματικού επιπέδου των αποφοίτων Λυκείων και ΑΕΙ

 

-Αυστηροποίηση των εισροών μεταναστών, αλλά και αύξηση των ροών προσφύγων προ ΕΕ

 

-Ανάδυση του (κάθε είδους) ρατσισμού και πτώση των αξιών του δυτικού πολιτισμού

-Απογοήτευση με τις (εθνικές ή παγκόσμιες) ηγεσίες, σχετικά με τα μέτρα για την κλιματική αλλαγή, αλλά και την ειρήνευση στον πλανήτη

 

-Κατακόρυφη πτώση των γεννήσεων (υπογεννητικότητα), αποχή των νέων σε παραγωγική ηλικία από το γάμο. Ένα, δηλαδή, δημογραφικό σοκ!

 

-Το συλλογικό μας μέλλον ήδη καλύπτεται από βαριά σύννεφα (ευρωπαϊκές εκλογές, συνέχιση των δυο πολέμων) στη γειτονιά μας και κανείς δεν μπορεί πια να προβλέψει πώς θα είναι ο πλανήτης μετά από ένα εξάμηνο…

 

ΑΥΤΟ που επείγει είναι να ξαναδούμε την Ιστορία, εθνική και συλλογική και να ψάξουμε για τις πηγές της κακοδαιμονίας μας. Κι αυτό που πρέπει να κάνουμε επειγόντως είναι να βρούμε τα ανάλογα “φάρμακα”. (Στ.Γ.Κ., stcloris@gmail.com)

 

 

 


Σχολιάστε