"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

«Υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό αποτέλεσμα;»

 

 

 

 

 

 

 

ΣΤΗΝ Ελλάδα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση-καληώρα όπως τώρα με τις ευρωεκλογές-, όλοι παρουσιαζονται ως ΝΙΚΗΤΕΣ και κανείς ως ηττημένος. Δικαιώνοντας έτσι, μια σχετική ρήση που αποδίδεται στον Τσόρτσιλ.

ΑΛΛΑ, με απώλειες περίπου 750.000 ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 748.000 της ΝΔ, είναι δυνατόν να παρουσιαζονται ως νηκητές; Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, με το 14,7 % ;

ΝΟΜΙΖΩ πως ο λαός σε κρίσιμες στιγμές αποδεικνύεται… σοφότερος από όσο τον θεωρούν οι καμαρίλες των κομμάτων. Διαψεύδοντας κάθε επηρμένη δημοσκόπηση, βάζει τα πράγματα στη θέση τους ώστε οι πολιτικοί να ξανασκεφτούν τις πολιτικές τους,, ή αυτό που ονομάζουν…πολιτική! Τόσο αυτοί που τις εφαρμόζουν ως κυβέρνηση, όσο και οι άλλοι που, ως αντιπολίτευση, υπόσχονται τα  ανέφικτα.

=================================================================================

ΑΛΛΑ διαβάστε και το παρακάτω άρθρο  του αρθρογράφου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ (Αυγή, κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ):

 

 

 

«Υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με το εκλογικό αποτέλεσμα;»

Θανάσης Καρτερός, αρθρογράφος της εφημερίδας “Αυγή”, 11-5-2024

 

«Για τις προχθεσινές εκλογές μπορεί να παραφράσει κανείς ένα παλιό σύνθημα: Τα αποτελέσματά τους δεν ήταν απάντηση, ήταν ερωτήσεις. Για τις ηγεσίες όλων των κομμάτων, και κυρίως των «κομμάτων εξουσίας». Πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτο: Γιατί εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που τον επέλεξαν στις εκλογές της «οδυνηρής ήττας» τώρα του γύρισαν την πλάτη;

Δεύτερο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άμοιρος ευθυνών για την τεράστια αποχή; Αφορά αυτή μόνο τη Ν.Δ. και τους άλλους;

Τρίτο: Γιατί ενώ τα ποσοστά της Ν.Δ. κατέρρευσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ενισχύθηκε, αλλά είδε την εκλογική του επιρροή να μειώνεται; Τη «διαμαρτυρία» να κατευθύνεται στην Άκρα Δεξιά, στο ΚΚΕ και στα μικρότερα κόμματα; Φταίνε γι’ αυτό μόνο οι επιθέσεις που όντως δέχτηκε και οι δύσκολες αντικειμενικές συνθήκες; Οι διασπάσεις κ.λπ.;

Τέταρτο: Η μονοπρόσωπη εκστρατεία και οι ρηξικέλευθες εμφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη ωφέλησαν τελικά; Η μάχη του πόθεν έσχες έσχε θετικό αποτέλεσμα; Αποδοκιμάστηκε μόνο η αλαζονεία του Μητσοτάκη ή μήπως δεν προκάλεσε τον αναμενόμενο ενθουσιασμό και το one man show του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;

Τελευταίο: Η στάση απέναντι στο αποτέλεσμα, με τις πρώτες δηλώσεις Κασσελάκη («δεν έχω καμιά τύψη», «ο λαός μου έδωσε τον χρόνο» κ.λπ.) σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συλλογικός προβληματισμός; Συνεχίζονται τα ίδια; Όλα καλά με το θεώρημα ότι μειώθηκε η διαφορά με τη Ν.Δ.; Αν ναι, λίγος Μπρεχτ.

Κάποτε επισκέφτηκε τον κ. Κ. ένας καθηγητής της Φιλοσοφίας κι άρχισε να του μιλάει για τη σοφία του. Μετά από λίγη ώρα, ο κ. Κ. είπε στον καθηγητή: «Κάθεσαι ενοχλητικά, μιλάς ενοχλητικά, σκέφτεσαι ενοχλητικά». Σαν τ’ άκουσε αυτό ο καθηγητής, θύμωσε και του είπε: «Δεν μ’ ενδιαφέρει τι σκέφτεσαι για το άτομό μου, μ’ ενδιαφέρει να μάθω τη γνώμη σου γι’ αυτά που λέω». «Αυτά που λες δεν έχουν περιεχόμενο» αποκρίθηκε ο κ. Κ. «Σε βλέπω να βαδίζεις αδέξια και το βάδισμά σου δεν έχει προορισμό. Μιλάς σκοτεινά και η ομιλία σου δεν φωτίζει τίποτα. Βλέποντας τη στάση σου παύει να μ’ ενδιαφέρει ο στόχος σου».

Είναι εχθρική ενέργεια να ζητήσει κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να προβληματιστεί μήπως υπάρχει κάποια σχέση της στάσης του προέδρου του με το εκλογικό αποτέλεσμα;».

 


Σχολιάστε