"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

ΣΥΡΙΖΑ, ώρα μηδέν!

 

 

 

 

ΠΟΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ;

ΕΙΝΑΙ ν’ απορεί κανείς πως έγινε αυτό το θαύμα! Ο άλλοτε πανίσχυρος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έλυνε Γόρδιους Δεσμούς (Σκοπιανό, Μνημόνια) με υπογραφές μακριά από το λαό και τη Βουλή, που χρέωσε το δημόσιο χρέος με επιπλέον δισεκατομμύρια με τα capital control και το σφίξιμο της ζώνης ημών των απλών πολιτών, αυτός που υποσχόταν τα ανυπόσχετα, κατέρρευσε μπροστά σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, 2023)

Και το χειρότερο, ο συνδετικός κρίκος των συνιστωσών  του, ο Αλέξης Τσίπρας, “πήρε των ομματιών του” και εγκατέλειψε πλήρως το κόμμα (που φυσικά ο ίδιος ίδρυσε και ανέδειξε, με την κομματική του ευφυία)

 

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ήλθε ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας μεταφερμένος αμερικανοτραφής γόνος της διασποράς, άγνωστος στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά γνωστότατος στους ΛΟΑΤΚΙ: «Μία απολίτικη ρευστή φιγούρα (θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά, καυά δήλωσή του, είναι αριστερός και gay!). Αν και οι δημοσιογράφοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τί κρυβει πίσω από την ωραιοπρέπειά του, αποδεικνύεται πως τελικά είναι κενός πολιτικών ιδεών. Δεν έχει παρά μια συγκεχυμένη εικόνα για την ιστορία της χώρας, την ελληνική πολιτική, την Ευρώπη, τα πολιτικά ρεύματα σκέψης, την πολιτική της ΝΔ στα “μεγάλα θέματα”, τη γεωπολιτική, την ίδια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το τί θέλει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ-αν του μείνει στα χέρια! Ως μη πολιτικός, δεν θα όφειλε φυσικά να τα γνωρίζει. Επιβάλλεται όμως εφόσον εμφανίζεται ως κάποιος που μοναδικό του προσόν, κατά τον ισχυρισμό του, είναι ότι “εγώ είμαι αυτός που μπορεί να νικήσει το Μητσοτάκη” (“εκεί που απέτυχε ο Τσίπρας”)», να έχει σχέδιο και στρατηγική.

 

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως, μετά και το μανιφέστο των 1.300 της “Ομπρέλας” για την Αριστερά (9-11-23) που ονειρεύονται, «έφτασε η απόλυτη στιγμή». «Το πολιτικό ζήτημα είναι αξεπέραστο. Η πολιτική στρατηγική της “ήττας του 2023″ έγινε η κυρίαρχη πολιτική της επόμενης μέρας στο ΣΥΡΙΖΑ. Με στοιχεία “γελοιοποίησης” πλέον ο “λαϊκισμός”, δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με την ίδια στρατηγική του ασυμβίβαστου “αντιμητσοτακικού λαϊκισμού”, των μηνύσεων, και των αιτημάτων παραίτησης των υπουργών. Δεν γίνεται ποτέ διάλογος ουσίας για μια αυτοκριτική και του πρακτέου εφεξής. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν από την εκλογή προέδρου και μετά. Η Αριστερά με τυχάρπαστους Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη, δεν έχει μέλλον. Και καλόν είναι να διαλυθεί, εις τα εξ ων συνετέθη, ώστε να προκύψει κάτι το πιο υγιές και σταθερό, κάτι πιο πολιτικό. (Στ.Γ.Κ.).

 


Σχολιάστε