"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Sex πολιτικό (2)

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΕΞ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

(όπως δημοσιεύτηκε στα “Χανιώτικα Νέα”, 19-5-11)

ΥΠΑΡΧΕΙ η γνωστή παροιμία για το… καράβι! Φαντάζεστε τι γίνεται, όταν, αντί γι αυτό υπάρχει ολόκληρη χώρα που «σέρνεται», ή ένας διεθνής οργανισμός; Η διαπλοκή  σεξ και εξουσίας ποτέ δεν απέβη υπέρ της εξουσίας, αν και υπάρχουν λαοί που διακρίνουν την πολιτική ενός ανδρός από την αδυναμία του στις γυναίκες.

Η ΕΝΝΟΙΑ του Sexus Politicus (=πολιτικό σεξ), όπως καθιερώθηκε να λέγεται, δεν είναι καινοφανής. Υπάρχει όσο υπάρχει πολιτική. Και όσο ο πολιτικός περιβάλλεται από εξουσίες, νόμους και… δημοσιογράφους (Τύπος-ΜΜΕ) που  τον προστατεύουν (με το αζημίωτο φυσικά), υποθέσεις όπως του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, θεωρούνται «αναμενόμενες» ή όχι! Εξαρτάται φυσικά κι από το πώς έχει διαμορφωθεί η «ηθική» των κοινωνιών επί του θέματος.

ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστική  η πεποίθηση στην Ελλάδα, που κυκλοφορεί και λέγεται με πάσα ειλικρίνεια πως, αν το περιστατικό με τον κ. Καν συνέβαινε εδώ, το πρόσωπο που θα συλλαμβάνονταν και θα την πλήρωνε, θα ήταν η… καμαριέρα! Στη χώρα μας ήδη υπάρχουν προηγούμενα τέτοιων υποθέσεων αποδεικνύοντας πόσο οι ελληνικοί νόμοι είναι χαριστικοί γύρω από τους πολιτικούς μας. Πόσο δηλαδή, έρχονται ως «σωσίβια σωτηρίας» γι αυτούς και ποτέ ως «χειροπέδες»…

ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ  στην ευρωπαϊκή νοοτροπία –που διαφέρει άρδην από την πουριτανική αμερικανική- οι αποκαλύψεις για σεξουαλικές επιδόσεις πολιτικών ανδρών, ουδόλως επηρέασαν ή επηρεάζουν την πολιτική καριέρα τους: Γ. Παπανδρέου (ο πρεσβύτερος), Α. Παπανδρέου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Ζισκάρ ντ΄Εστέν,  Σαρκοζί κ.ά. είναι μερικές μόνο περιπτώσεις… Ακόμη κι ο Μπιλ Κλίντον την γλίτωσε, αφού βέβαια ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον αμερικανικό λαό!

ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ και σεξομανία  σε πολλά πολιτικά άτομα συμβαδίζουν. Σε άλλα η δημοσιότητα καταφέρνει να ξεφύγει από τις ροζ κάμερες και να γίνει πρώτο θέμα, σε άλλα όχι! Εξαρτάται από το πλήθος των ευκολιών και την οργάνωση που λόγω της θέσης του έχει αναπτύξει γύρω από τον εαυτό του ένας σεξομανής εξουσιαστής. Διαφορετικά (περίπτωση Στρος-Καν) το «στραπατσάρισμά» του από τα ΜΜΕ και τη δικαιοσύνη της χώρας (εδώ, Αμερική), αλλά και τους αντιπάλους του είναι γεγονότα αναπόφευκτα.

ΣΤΟ θέμα «σεξ και εξουσία» δεν παίζει κανένα ρόλο η πολιτική… ιδεολογία. Τα παραδείγματα «Σοδόμων και Γομόρρων» με τα φασιστικά καθεστώτα είναι αναρίθμητα. Βλέπετε το σεξ, όπως και το χρήμα, δεν υπόκεινται σε ιδεολογίες. Είναι αδυναμίες ανθρώπινες… (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr, www.stcloris.gr)


Σχολιάστε