"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Απονομή τίτλου “Παιδοπολίτη της χρονιάς” (από τον “Σύλλογο Αποφοίτων Παιδοπόλεων”, Βόλος, 4-1-2023)

 

[ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ κοινοποιούμε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που μας απέστειλε ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων. Εδρεύει στο Βόλο και έχει ιδρυθεί το 2007.

Μακάρι οι παλαιοί παιδοπολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Για μένα προσωπικά που μένω στην ΚΡΗΤΗ, είναι δ΄τσκολο. Επίσης, μακάρι ο Σύλλογος να οργάνωνε μια επίσκεψη στην Κρήτη. Στ.Γ.Κ.]

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγριά Βόλου, 4 Ιανουαρίου 2023

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΙΔΟΠΟΛΕΩΝ

 

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022»

Ξεχωριστή σημασία έχει για τη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων Παιδοπόλεων η φετινή ετήσια συνάντησή τους. Υποδέχεται αποφοίτους από ολόκληρη την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά, σε μια γιορτινή συνάντηση – επιστροφή στον τόπο απ’ όπου ξεκίνησαν και όπου πέρασαν τα νεανικά τους χρόνια μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαθητές τους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Ιδιαιτέρως όμως διότι περιλαμβάνει και την βράβευση ενός ακόμη Παιδοπολίτη, που με τις Επιστημονικές του διακρίσεις, σε Ελλάδα και το Εξωτερικό, αναδεικνύει το μεγάλο εκπαιδευτικό έργο που επιτέλεσαν οι Παιδοπόλεις, στα χρόνια της λειτουργίας τους.

Τα νεανικά χρόνια αποτελούν, αναμφίβολα, ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή κάθε ανθρώπου και συνδέονται με κάποιες από τις ωραιότερες αναμνήσεις του. Η επίσκεψη για έναν απόφοιτο στον χώρο όπου βρήκε εκτός των βασικών συνθηκών διαβίωσης και μια ζεστή αγκαλιά, όπου μαθήτευσε και ανδρώθηκε σημαίνει επιστροφή στα χρόνια αυτά που, εν πολλοίς, σηματοδότησαν την εξέλιξή του και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στις 11.00 το πρωί, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, στο Valis Resort and Spa, στην Αγριά Βόλου, που ευγενικά μας φιλοξενεί, ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων πραγματοποιεί την καθιερωμένη Ετήσια Χειμερινή Συνάντηση Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Στην αρχή κάθε χρόνου, στο πλαίσιο της Ετήσιας Χειμερινής Συνάντησης, έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται η τελετή της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας, με ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός και ευλογία για εφετινή διοργάνωση, την παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κυρίου Ιγνατίου, ο οποίος και θα ευλογήσει την βασιλόπιτα και τους παριστάμενους Αποφοίτους από πολλά μέρη της Ελλάδας.

Επί πλέον ο Σύλλογος έχει θεσμοθετήσει, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2010, να τιμάτε ένα πρόσωπο, το οποίο με τις ενέργειές του, «…αποτελεί τιμή για τους Αποφοίτους Παιδοπόλεων, συνετέλεσε στην προβολή του Συλλόγου, στην εξυπηρέτηση και στην προοπτική στόχευσης των Αποφοίτων Παιδοπόλεων για το μέλλον».

Ο «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».

 

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε από το 2010 και έκτοτε συνδυάζετε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με την απονομή αυτού του εξαιρετικά τιμητικού τίτλου σε κάποιον από τους Απόφοιτους των Παιδοπόλεων, που με την στάση του συνέβαλε στη διατήρηση της άριστης εικόνας που η κοινωνία έχει διαμορφώσει για τα «παιδιά» που φιλοξενήθηκαν διαχρονικά στις Παιδοπόλεις.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 20ης Σεπτεμβρίου 2022, ομόφωνα επέλεξε να απονείμει τον τίτλο του «ΠΑΙΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2022», στον Παναγιώτη Παρδαλό, ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα (Distinguished Emeritus Professor) και επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τον Νοέμβριο του 2022.

 


Ο τιμώμενος Καθηγητής Παναγιώτης Παρδαλός, είναι Απόφοιτος της Παιδόπολης «Αγία Σοφία», στην Αγριά Βόλου.

Η παρουσίαση του τιμώμενου Καθηγητή Παναγιώτη Παρδαλού, καθώς και η αιτιολόγηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνει από τον Απόφοιτο, Αριστομένη (Μένιο) Συσκάκη, Καθηγητή Τμήματος Μαθηματικών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που απονέμουμε την τιμητική αυτή διάκριση στο πρόσωπο του Παναγιώτη Παρδαλού και στα έργα του. Με την σειρά μας τον ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρότασής μας και για την παρουσία του. Πιστοί στην οικογενειακή μας παράδοση και ιδιαίτερα δυνατή μας σχέση, μας βαραίνει απολύτως το κομμάτι του ήθους που εμπεριέχει η τιμητική αυτή διάκριση που ήταν συνοδοιπόρος μας όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσει να είναι και στα επόμενα. Έτσι μάθαμε από τους εκπαιδευτές μας και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων, από την ίδρυσή του το 2007, γέμισε με εικόνες και αναμνήσεις από το παρελθόν, δράσεις και ανάσες ανθρώπων που θέλησαν να συνυπάρξουν με τη σκέψη στο όμορφο παρελθόν, την αξιοποίηση και βελτίωση του παρόντος αλλά με τη ματιά στραμμένη στο μέλλον.

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί με χαρά όχι μόνο τα μέλη του, αλλά και τις Αρχές της περιοχής μας, ακόμη και όσους από τους Αγριώτες και Βολιώτες έχουν σχέσεις με τους απόφοιτους και αξιολογούν θετικά την παρουσία της Παιδόπολης, στα πενήντα περίπου χρόνια της λειτουργίας της στη Μαγνησία, προπάντων όμως τους συμμαθητές στο Γυμνάσιο του Παναγιώτη Παρδαλού. Επιπλέον κρίνουν αξιόλογη τη δράση του Συλλόγου, που παρουσιάζει μια έντονη δραστηριότητα στον Πολιτιστικό και Κοινωνικό τομέα.

 

Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου, οι παλιοί Παιδοπολίτες και οι φίλους τους, Αγριώτες και Βολιώτες στο Valis Resort and Spa, στην Αγριά Βόλου την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11.00 το πρωί.

Εκεί θα συναντήσουν:

- Παλιούς φίλους, με κοινές δυνατές αναμνήσεις,

- Ευχάριστη διάθεση, ζεστό καφέ, κρασί και μεζέδες.

- Δύο εξαιρετικές προσφορές, στους τυχερούς που θα κερδίσουν το φλουρί της πίτας, και

- Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις δράσεις που προγραμματίζονται.

 

Ο Δρ. Παναγιώτης Παρδαλός είναι Διακεκριμένος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικής Βιομηχανίας και Συστημάτων του Πανεπιστημίου της Φλόριντα και της συνεργαζόμενης Σχολής Βιοϊατρικής Μηχανικής και Πληροφορικής Μηχανικών.

Επιπλέον, είναι διευθυντής του Κέντρου Εφαρμοσμένης Βελτιστοποίησης.

Ο Δρ. Π. Παρδαλός είναι παγκοσμίως γνωστός ηγέτης στην Ολική Βελτιστοποίηση, τη Μαθηματική Μοντελοποίηση, τα Ενεργειακά Συστήματα και τις Επιστήμες Δεδομένων.

Είναι συνεργάτης των AAAS, AIMBE και INFORMS και του απονεμήθηκε το βραβείο Constantin Caratheodory του 2013 της Διεθνούς Εταιρείας Παγκόσμιας Βελτιστοποίησης.

Επιπλέον, στον Δρ. Π. Παρδαλό έχει απονεμηθεί το βραβείο Χρυσούν Μετάλλιο «EURO 2013» που έχει του απονεμηθεί από την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρησιακών Ερευνητικών Εταιρειών. Αυτό το μετάλλιο είναι το σημαντικότερο ευρωπαϊκό βραβείο που δόθηκε σε επαγγελματίες της Έρευνας (OR) για επιστημονικές συνεισφορές που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου.

Ο Δρ. Π. Παρδαλός έχει βραβευτεί με ένα διάσημο βραβείο έρευνας Humboldt (2018-2019). Το Humboldt Research Award απονέμεται σε αναγνώριση όλων των επιτευγμάτων ενός ερευνητή μέχρι σήμερα – θεμελιώδεις ανακαλύψεις, νέες θεωρίες, ιδέες που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην πειθαρχία τους.

Ο Δρ. Π. Παρδαλός είναι επίσης μέλος πολλών Ακαδημιών Επιστημών και κατέχει πολλά τιμητικά διδακτορικά πτυχία και συνεργασίες. Είναι ο ιδρυτικός συντάκτης των επιστολών βελτιστοποίησης, των ενεργειακών συστημάτων και συνιδρυτής του International Journal of Global Optimization, Computational Management Science και του Springer Nature Operations Research Forum.

Έχει δημοσιεύσει πάνω από 500 επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί / συντάξει πάνω από 200 βιβλία.

Είναι ένας από τους πιο αναφερόμενους συγγραφείς και έχει αποφοιτήσει μέχρι τώρα 64 φοιτητές διδακτορικού.

Λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο http://www.ise.ufl.edu/pardalos

=============================================

 

Σχόλιο συντάκτη ιστοσελίδας:

Την παιδόπολη Αγριάς Βόλου, εμείς οι παλιοί Παιδοπολίτες του “Αγ. Δημητρίου” Θεσσαλονίκης, την είχαμε ακουστά ως μια από τις ωραιότερες παιδοπόλεις!

Μας δόθηκε η αφορμή να την επισκεφθούμε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με αρχές του 1960, μαθητές των μεγάλων τάξεων Γυμνασίου και να τη χαρούμε από κοντά. Επιπλέον απολαύσαμε το ωραίο τότε περιβάλλον, τα πετρόκτιστα  κτήρια-κοιτώνες των παιδιών και να οργανώσουμε ένα αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στις δυο παιδοπόλεις.

Φυσικά νικήσαμε οι παιδοπολίτες ου “Αγ. Δημητρίου” , γιατί είχαμε ένα φοβερό βελεϊμπολίστα -τον Κώστα Τραπεζουντίδη, μαθητή αριστούχο και καθηγητή αργότερα αριστούχο. Στη φωτογραφία που επισυνάπτω από το προσωπικό μου αρχείο, ο Τραπεζουντίδης καρφώνει “το αντίπαλο στρατόπεδο”!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και Πάντα τέτοια ωραία.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην εκδήλωσή σας

ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ σε όλους σας.


Σχολιάστε