"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ελληνκός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Χανίων (29-11-22)

 

 

 

 

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΕΣ

 

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Σάββατο (26/11/22), το Παράρτημα Χανίων του ΕΕΣ είχε “γιορτή” στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η παρουσία στην εκδήλωση των τοπικών, πολιτικών, θρησκευτικών και λοιπών αρχών, του Προέδρου του Πανελληνίου ΕΕΣ κ. Αντ. Αυγερινού-γιατρού και πλήθος κόσμου προσμέτρησαν στη βαρύτητα του γεγονότος.

 

 

 

ΣΤΗΝ κατάμεστη αίθουσα του ΠΚΧ ακούστηκαν και προβλήθηκαν πολλά για την “πανταχού παρούσα” προσφορά των ερυθροσταυριτικών χανιώτικων ομαδων (φυσικές καταστροφές, διάσωση και υποδοχή προσφύγων, βοήθεια σε πάσχοντες, διανομή τροφίμων, πρώτες βοήθειες κ.λπ.) Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η “Υπόσχεση” (ορκωμοσία) 63 νέων Εθελοντών Ερυθροσταυριτών (φωτό, 1) καθώς και η βράβευση και προαγωγή δεκάδων παλαιών και νέων μελών και των τριων ομάδων του Παραρτήματος.

 

ΑΥΤΟ που κατά την άποψή μας έχει μεγαλύτερη σημασία για τα Χανιά είναι ότι -καθ’ ομολογία του κ. Αυγερινού- το εδώ παράρτημα του ΕΕΣ αποτελεί, με τις τρεις ομάδες του (Νοσηλευτές, Σαμαρίτες, Εθελοντες Κοιν. Πρόνοιας) το πιο ενεργό και αποδοτικό τμήμα σε όλη την Ελλάδα! Έτσι, η βράβευση στο πρόσωπο της Γραμματέως του Χανιώτικου Παραρτήματος του ΕΕΣ κας Κούλας Γιομελάκη-Ψαρουδάκη, αντανακλά σε όλους τους Χανιώτες Ερυθροσταυρίτες.

 

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, επισημαίνεται το γεγονός ότι, σε μια ανησυχητικά έκρυθμη κοινωνική περίοδο στη χώρα, σε ένα τρομακτικά απογοητευτικό παγκόσμιο κλίμα διεθνών σχέσεων, σε μια εποχή έξαρσης ατομικών φιλοδοξιών, εκκόλαψης δικτατόρων και πολέμων (ρωσοουκρανικός, τουρκο-κουρδικός κ.ά.), ο αναγεννημένος “Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός” με την αέναη εθελοντική προσφορά του, προσπαθεί να ξαναεμφυσήσει στην ελληνική κοινωνία μερικά από τα ανθρώπινα ιδεώδη που εξέλιπαν λόγω και των αλλεπάλληλων κρίσεων. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

=================================

ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

 

ΣΕ μια κρίσιμη οικονομική περίοδο στην οποία λόγω του ρωσοουκρανικού πολέμου τα πάντα ακριβαίνουν, καλό θα ήταν να απαιτούμε από τους αρμόδιους να κοινοποιούν πού πάνε τα λεφτά των φορολογουμένων: τόσο των ποικίλων χορηγιών, όσο κι αυτών που πληρώνουμε ποικιλοτρόπως ως δημοτικά τέλη.

 

ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ είναι καλές, μόνο όταν κι ο τελευταίος πολίτης αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά τους. Είναι όμως τοις πάσι γνωστό πως, σε προεκλογικές περιόδους κυρίως, η εξαγορά ψήφων μέσω χορηγιών σε Συλλόγους, Σωματεία και ποικίλους φορείς-σφραγίδα, είναι ένα συχνό φαινόμενο.

 

ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση και ποτέ δεν έθεσε σοβαρά κριτήρια για την έγκριση επιχορηγήσεων (για ποιο λόγο επιχορηγεί, ποια η ανταποδοτικότητα), αλλά και ελάχιστοι Δήμοι δημοσιεύουν (σε εφημερίδες ή στο διαδίκτυο) ετήσιους ισολογισμούς εσόδων και εξόδων τους. Επειδή ήδη βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, οι ψηφοφόροι απαιτούν διαφάνεια και για το τελευταίο ευρώ που ξοδεύεται είτε από την κυβέρνηση είτε απ’ την τοπική αυτοδιοίκηση. Λέμε, “όλα στο φως και στη “Διαύγεια”. (ΣΤ.Γ.Κ.)

 

 

 


Σχολιάστε