"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Σχόλια (Χ.ν., 25-8-22)

 

 

 

 

ΣΠΟΥΔΑΙEΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

 

Ι.-ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ της η κα Σακελλαροπούλου, η ΠτΔ, συνεχάρη τους Έλληνες αθλητές που έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου. Και μάλιστα, ονομάζοντας τον καθένα χωριστά, απαριθμώντας τα κατακτηθέντα μετάλλια και εκφράζοντας τη συμμετοχή όλων μας στη “χαρά της επίδοσής” τους:

«Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Απόστολος Χρήστου, Μίλτος Τεντόγλου, Ελίνα Τζένγκο, Λευτέρης Πετρούνιας, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Στεφανίδη, Στέφανος Ντούσκος, Ζωή Φίτσιου, Ευαγγελία Αναστασιάδου, Κριστιάν Γκολομέεβ, οι αθλητές της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης και οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης: επτά χρυσά, πέντε ασημένια, τρία χάλκινα μετάλλια. Και μαζί τους, στον ίδιο στίβο, σε κοινές υδάτινες διαδρομές, στην ανοιχτή θάλασσα, στα στάδια, όλοι οι αθλητές μας που αγωνίστηκαν με πίστη και δύναμη χωρίς να ανέβουν στο βάθρο. Γιατί η χαρά της επίδοσης και της επιτυχίας ξεκινά από τη στιγμή που ο αθλητής παίρνει θέση για να αγωνιστεί, αντιμέτωπος με τον εαυτό του. Από τη στιγμή που η συνεχής αναμέτρησή του με το σώμα και τα όριά του φτάνει στην κορύφωσή της (…) Προσφέρουν, όραμα, προβάλλουν αρχές, υπερασπίζονται αξίες. Γίνονται πρότυπα για τη νέα γενιά, κι αυτό είναι η μεγαλύτερη προσφορά τους στην πατρίδα”.

 

Δεκαπέντε (!) ύψιστες ελληνικές διακρίσεις στους αγώνες του Μονάχου-22! Για σκεφθείτε τη “δόση” χαράς στη μιζέρια των καιρών μας;

 

ΒΕΒΑΙΑ, εκτός των πράγματι ωραίων προεδρικών λόγων, υπάρχει και η καθημερινότητα των Ελλήνων αθλητών που όλοι γνωρίζουμε ότι πόρρω απέχει από τα αναγκαία δεδομένα άθλησης σε άλλες χώρες. Ένας λόγος παραπάνω που δίνει πρόσθετη αξία στις επιδόσεις τους.

 

ΙΙ.-Πολλοί γονείς αναρωτιούνται με ποιο τρόπο θα αποσπάσουν τα παιδιά τους από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα λαπτοπ και κυρίως τα κινητά στα οποία προσκολλώνται για ώρες… Δεν υπάρχει, νομίζουμε, καλύτερη περίπτωση από του να τα στρέψουν στον αθλητισμό. Εκτός του ότι θα βγουν έξω στο ύπαιθρο, θα αναπνεύσουν καθαρό αέρα, θα δουν άλλα παιδιά, θα ανταλλάξουν απόψεις και παραστάσεις κ.ά., ο αθλητισμός θα τους προσφέρει ως δώρο ένα υγιές σώμα μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα τι σημαίνει ευγενής άμιλλα και συναγωνισμός με τα άλλα παιδιά. Αυτά δεν τα προσφέρει κανένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, κανένα fb, καμιά “σιωπηλή” ηλεκτρονική επαφή. (Στ.Γ.Κ.)

=========================

 

 

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές. Όχι μόνο ελληνικές αλλά και ξένες.

 

ΑΝΕΚΑΘΕΝ σκάνδαλα τηλεφωνικών υποκλοπών αποτελούσαν ευαίσθητη παράμετρο για “ισχυρό σφυροκόπημα” στις κυβερνήσεις από όλες τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις. Αλλά και παραιτήσεις προέδρων (ΗΠΑ, Νίξον).

 

ΣΤΗ χώρα μας, επειδή το θέμα ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ (Ανδρουλάκης), το κόμμα θα πρέπει να έχει και τον έλεγχο των σχετικών κινήσεων, ώστε να μην υπερκερασθεί από τον φιλόδοξο και κυνικό ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρα). Πιο απλά είναι ανάγκη να μην ταυτιστεί η στάση του ΠΑΣΟΚ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε φυσικά με την υπόλοιπη αντιπολίτευση.

 

ΕΙΝΑΙ το ΠΑΣΟΚ που έχει καταθέσει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή. Αν το ακολουθήσουν οι άλλοι (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ), είναι δικό τους θέμα. Επιθυμία όμως, όλων ημών των ψηφοφόρων, είναι να γίνει “εις βάθος χρόνου έρευνα” και όχι μόνο για την περίπτωση Ανδρουλάκη. Είναι ευκαιρία οι έρευνες να ξεκινήσουν τουλάχιστον από το 2012. «Τα ερωτήματα γίνονται πιο πιεστικά», λένε στο ΠΑΣΟΚ «και αποκτούν καθολική πολιτική διάσταση, υπό το φως προηγουμένων αποκαλύψεων και καταγγελιών για την παρακολούθηση δημοσιογράφων ή του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ».

 

ΕΙΜΑΣΤΕ υπέρ της διαφάνειας και της σταθερότητας της δημοκρατίας μας, γι αυτό και η απαίτηση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Θα γίνει; (Στ.Γ.Κ.) (αδημ.)

 


===============

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Φίλος αναγνώστης μάς επισημαίνει το ελληνικό (ή μήπως και παγκόσμιο;) φαινόμενο:

 

Με τους πρώτους καύσωνες καίγεται η μισή χώρα, με τις πρώτες σταγόνες πλημμυρίζει η υπόλοιπη”!

 

…Τρελή φυσική ακολουθία, ή μήπως τρελή ανθρωπογενής αυτοκαταστροφή;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 

 


Σχολιάστε