"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

H συνευθύνη, η συνενοχή και το κατά Σαμαράν Ευαγγέλιο…

ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ, ακόμη και σε τέτοιες ώρες, η ανευθυνότητα και η προσπάθεια αναβίωσης του παλαιοκομματισμού από τον κ. Σαμαρά. Τι δηλαδή, θέλει να μας πει πως ο ίδιος με το να είναι τόσα χρόνια στο… κουρμπέτι δεν καταδέχεται σήμερα διόλου να αναλάβει τη μερίδα ευθύνης που αναλογεί στον ίδιο και το κόμμα του, για την τραγική κατάσταση στην οποία η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ μας έφεραν;

Και είναι στ΄αλήθεια τόσο σίγουρος ότι, αν ποτέ του δώσει την εξουσία ο λαός-πράγμα απίθανο-θα εφαρμόσει το “Ζάππειο ΙΙ”; (τα μέσα σε [] παρακάτω σχόλια είναι δικά μας:

ΣΥΜΦΩΝΑ με την είδηση (14-5-), δεν θα «συνδιαχειριστεί το αδιέξοδο» στο οποίο οδηγείται η χώρα, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτοντας ακόμα μία φορά κάθε προοπτική συναίνεσης με την κυβέρνηση.

«Προτείναμε τη βάση της αληθινής συναίνεσης: το πρόγραμμα μας. Όχι για λόγους εγωισμού. Αλλά γιατί αυτό που εφαρμόζουμε απέτυχε. Θέλουμε εντολή για να βγάλουμε τον τόπο από το αδιέξοδο. Όχι για να ‘συνδιαχειριστούμε’ το αδιέξοδο» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στα Νέα.

[Μα, καλά δεν έχει συνειδητοποιήσει  ακόμη ότι κι ο ίδιος έχει συνευθύνη για το... αδιέξοδο, με το τεράστιο χρέος που μας άφησε η Ν.Δ.; Τόσο γρήγορα λησμόνησε τα 76 δισεκατομ. ευρώ του κ. Καραμανλή και Αλογοσκούφη-Παπαθανασίου; Τόσο ψιλό γαζί;]

Παρόλο που τονίζει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές καθώς, όπως λέει, «δεν μας ενδιαφέρει απλώς να αντικαταστήσουμε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο»

[Ντα, αν τόσο πολύ τις φοβάται,  πότε θα εφαρμόσει το επείγον πρόγραμμά του;]

Επισημαίνει πως θέλει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο[ Όνειρα εαρινής νυκτός, από ένα πολιτικό που ζει εκτός πραγματικότητας, τάζει πάλι λαγούς με πετραχείλια, και παραμένει σαν γνήσιος πολιτικάντης,  εντός των φιλοδοξιών του]

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «το λάθος του Μνημονίου μπορεί να διορθωθεί» (!) και υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο πρέπει να υλοποιηθεί στο σύνολό του και όχι τμηματικά ή αποσπασματικά.

Ο επικεφαλής της ΝΔ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ανοίξει ένας κύκλος κοινωνικών αναταραχών και επιμένει ότι η αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση.

[Πόσο εύκολα φαίνονται, όταν είσαι στην αντιπολίτευση!]

… Στ.Γ.Κ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΣΚΑΪ


Σχολιάστε