"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ανανέωση (Χ.ν., 14-12-21)

 

 

 

 

 

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

 

Ι.-ΑΝΕΤΗ και αναμενόμενη η νίκη του Κρητικού Νίκου Ανδρουλάκη στον β’ γύρο των εκλογών του Κινήματος Αλλαγής. Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι και πάλι την πρωτιά του την έδωσε η Κρήτη.

Ο αντίπαλός του, πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υπέστη βαριά ήττα. Μια ήττα προδιαγεγραμμένη, διότι ο κ. Παπανδρέου αψυχολόγητα προσπάθησε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να δημιουργήσει ανεπιτυχώς πόλωση. Έτσι, όχι μόνο δεν κατάφερε να αναστρέψει, έστω και μερικώς, το από την αρχή εις βάρος του κλίμα, αλλά το επιβάρυνε ασύμμετρα για τον ίδιο (35%, διαφορά σε ψήφους).

 

ΙΙ.-Η ΕΚΛΟΓΗ του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ προκαλεί αναταραχή στο εν όλω πολιτικό σκηνικό, καθώς εκτιμάται ότι θα ανατρέψει τους υφιστάμενους συσχετισμούς εν όψει εθνικών εκλογών.

 

ΕΞΑΛΛΟΥ, με δεδομένο ότι νέα πρόσωπα θα πλαισιώσουν το ΚΙΝΑΛ, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αθρόες μετακινήσεις ψηφοφόρων από τα άλλα κόμματα, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ σε δημοσκοπήσεις εμφανίζονται αυξημένα.

 

Η ΕΚΛΟΓΗ του Ανδρουλάκη σίγουρα θα προκαλέσει αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό. Με τη μη εκλογή Παπανδρέου -που μετήλθε παλαιοκομματικές μεθόδους στο β’ γύρο εκλογών- ελπίζουμε πως το νέο θα επικρατήσει σε έναν πολύπαθο χώρο.

 

ΟΛΟΙ περιμένουμε, οι νέοι εσωκομματικοί συσχετισμοί να γίνουν πεδίο αναζητήσεως εφικτών αντιπολιτευτικών προτάσεων. Όλες οι πλευρές του κόμματος καλούνται να “διαχειριστούν” σωστά τη μεταβατική περίοδο μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

 

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ επίσης, ο νέος πρόεδρος να ξεκινήσει και την αναδιάρθρωση του κόμματος: από κάτω προς τα πάνω. Με εκλογές στις οργανώσεις που θα φέρουν εις πέρας το συνέδριο που, βάσει του καταστατικού, αναμένεται να γίνει στο δεύτερο εξάμηνο του 2022. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

Θεματοφυλακοσυνταγματ-ασφαλίτες;”

 

ΝΕΟ φρούτο κι αυτό! Σύμφωνα με την είδηση, “μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», το πρωί της Παρασκευής (10/12), ακινητοποίησαν διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία τη στιγμή που έμπαινε στο σχολείο. Μάλιστα, του πέρασαν χειροπέδες (!) και τον μετέφεραν διά της βίας στο κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου συνελήφθησαν (οι “θεματοφύλακες”) και οδηγήθηκαν την επομένη στον εισαγγελέα πρωτοδικών Κατερίνης”. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα, για οράνωση συμμορίας, διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών”.

 

ΕΙΝΑΙ θλιβερό, από τη μια να θέλεις να εφαρμόσεις ό,τι το επίσημο κράτος-η κυβέρνηση (που ψηφίστηκε δημοκρατικά, το 2019)- επιτάσσει κι από την άλλη να έχεις να αντιμετωπίσεις μεμονωμένες ομάδες αυθαιρετούντων πολιτών… Είναι κατανοητός ο εκνευρισμός ορισμένων συμπολιτών μας εξαιτίας της όλης καταπιεστικής κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός. Αδυνατούμε όμως, να αντιληφθούμε τη λογική ενός “ψευδοκινήματος” που προβαίνει σε “αντιποίηση αρχής”, θεωρώντας τον εαυτό του “κράτος” στη θέση κράτους! Μιλάμε για άγνοια της λειτουργία μιας δημοκρατίας ή για φασισμό ολκής! (Στ.Γ.Κ.)

 

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΜΨΗ;

 

Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ στο να ανακάμψει δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται μάλλον στο ότι δεν έχει προβεί ακόμη στον απολογισμό του κυβερνητικού παρελθόντος του. Θα το αποτολμήσει στο Συνέδριό του, ή θα το αφήσει πιστεύοντας ότι ο λαός είναι “ξεχασιάρης”;

 

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ πρόβλημα για το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, ενώ τα άλλα κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ακολουθούν μια δημοκρατική διαδικασία στην εκλογή του προέδρου τους από τη βάση, αυτός που πάντα μιλάει -δήθεν- εξ ονόματος του λαού και υπέρ του λαού, αρνείται να εκλέξει αρχηγό από το λαό!

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ πως, με την ανοδική πορεία που παρουσιάζει το “αντίπαλον- αλλά γνωστο σε όλους μας- σοσιαλιστικό δέος” (νέο ΠΑΣΟΚ) για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ξυπνήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ και να κάνουν σωστή αντιπολίτευση. Αυτό επιτάσσουν οι καιροί και οι ψηφοφόροι του. (Στ.Γ.Κ.)

 

  1. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
  2. Κύριε πρόεδρε,
  3. Ο κ. Γ. Παπανδρέου, εκτός του συγχαρητηρίου τηλεφωνήματος προς τον κ. Ν. Ανδρουλάκη, τόνισε πως ο ίδιος θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος για να πάει η παράταξη μπροστά. Καταλήγοντας δε προσθεσε ότι ο αγώνας για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ «ήταν ένας ωραίας αγώνας»(!)
  4. …Αλλά, η μεγάλη διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου (35%) κάθε άλλο παρά αποδεικνύει πως ήταν “ωραίος” αυτός ο αγώνας! Από πότε η προσπάθεια πόλωσης του εκλογικού σώματος χαρακτηρίζεται ”ωραίος αγώνας”;
  5. ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε