"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ανέκδοτο και πραγματικότητα…

Τα ανέκδοτα, ανέκαθεν ήταν ένας τρόπος να σατιρίσεις ή να καυτηριάσεις κυρίως τις πολιτικές καταστάσεις. Πιο παλιά ήταν η “επιθεώρηση” στο θέατρο. Σήμερα με τη λαίλαπα του Μνημονίου και των Τροϊκανώn,  που ενέσκηψε στη χώρα, μόνη διέξοδος είναι το χιούμορ, ο αγώνας στους δρόμους και τα… ανέκδοτα στο διαδίκτυο:

“Μια μέρα σκοτώθηκε ένας διάσημος Έλληνας πολιτικός, μεγάλο στέλεχος στο κόμμα της κυβέρνησης, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές στην πολιτική. Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, τoν υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και του λέει:

“- Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;’

Εκείνος σκέφτεται λίγο και λέει:

“- Δεν είμαι σίγουρος.”‘

- ‘Τότε’, λέει ο Άγιος Πέτρος, ‘θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο, και μετά αποφασίζεις.’

Ο πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί  βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους του, τα λαμόγια που είχαν πεθάνει, να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ-όπως στη γη. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και ο πολιτικός περνούσε υπέροχα.

Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τον πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με το Θεό που ήταν γλυκός κι ευχάριστος τύπος.Ο πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τον ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη.

Ο πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:

- ‘Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.’

Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία του και τον στέλνει στην Κόλαση.

Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα. Ήταν ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι του τα λαμόγια δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Ο πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και  ρωτά το Διάβολο:

- ‘Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.’ Και ο Διάβολος του απαντά:

- ‘Ναι…, αλλά προχθές είχαμε την προεκλογική εκστρατεία μας. Σήμερα μας ψήφισες!’

Να είστε όλοι καλά, και προσοχή στα… λαμόγια!

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε