"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

“Βιομηχανία” τουρκικών προκλήσεων (Χ.ν., 22-7-21)

 

 

 

 

ΒΙΟΜΗΧΑΙΑ” ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 

I.-Η ΤΟΥΡΚΙΑ βασίζεται στη στρατιωτική της δύναμη. Είναι μια από τις ισχυρότερες του ΝΑΤΟ.

 

ΗΠΑ, ΕΕ, ιδιαίτερα η Γερμανία έχουν κάθε συμφέρον να… ευνοούν την Τουρκία στις επιδιώξεις της. Έστω κι αν, Ελλάδα και Κύπρος, είναι μέλη της ΕΕ. Έστω κι αν Ελλάδα και Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ!

 

ΓΙ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί στο αν ΟΗΕ (ΣΑ), ΗΠΑ και ΕΕ θα πάρουν αποτελεσματικά μέτρα εις βάρος της Τουρκίας, μετά την παραβίαση των διεθνών συμφωνιών για την Αμμόχωστο (Famagusta). Μάλλον, πάλι μόνο ευχολόγια θα ακούσουμε.

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, δυστυχώς ό,τι προγραμματίζουν, όσες δεκαετίες και να περάσουν, το πραγματοποιούν. Μεθοδικά, οργανωμένα, διπλωματικά αποδομούν τον αντίπαλο προωθώντας τα σχέδιά τους. Το είδαμε με τους “Αττίλα Ι και ΙΙ” (1974), το βλέπουμε τώρα με την πόλη-φάντασμα (Αμμόχωστο): παρά τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τα μετέπειτα 550 (1984) και 789 (1992), οι Τούρκοι αποφάσισαν να “ανοίξουν πιλοτικά” (!) ένα τμήμα της Αμμοχώστου (περίπου το 3,5 της πόλης), καταστρέφοντας έτσι κάθε ελπίδα για κάποια ειρηνευτική συνολική διευθέτηση.

 

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ είναι εμφανής, διότι οι Τούρκοι γνωρίζουν την αδυναμία της διεθνούς κοινότητας να επιβάλλει πρακτικές κυρώσεις σε έναν εκ συστήματος διεθνή “ταραξία”.

 

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ κυρώσεις που πράγματι θα πονούσαν πολύ την Τουρκία, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την ΕΕ, μάλλον θα είναι όχι μόνο οι πρέπουσες αλλά και ατελέσφορες.

 

ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ έθνη δεν διαθέτουν αποτρεπτικό μηχανισμό. Διαθέτουν “ειρηνευτικές δυνάμεις” των οποίων ο σκοπός είναι, πάντα “κατόπιν εορτής”, να τηρούν τις ληφθείσες αποφάσεις του Σ.Α.

 

II.-ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ παραμένουν αμείλικτοι: γύρω στις 150.000 άνθρωποι (πάνω από το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού και το ένα τρίτο των Ελληνοκυπρίων) προσφυγοποιήθηκαν το 1974. Ένα χρόνο αργότερα (1975), 60.000 περίπου Τουρκοκύπριοι, μετακινήθηκαν από τις ελεύθερες νότιες περιοχές, στις βόρειες (τουρκικές) περιοχές.

 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, κατά την προσφιλή τους μέθοδο “αλλοίωσης” των ντόπιων πληθυσμών, μετέφεραν κατά την περίοδο 1975-1995 πλήθος Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο.

 

ΤΟ 1967 οι τ/κ δεν υπερέβαιναν το 18% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου. Εκτιμάται ότι οι μεταφερθέντες Τούρκοι από τα βάθη της πάμπτωχης Ανατολίας ήσαν τότε περίπου 36.000. Εγκαταστάθηκαν αυθαίρετα σε σπίτια Ελληνοκυπρίων που προηγουμένως είχαν αναγκαστεί να τα εγκαταλείψουν, λόγω της εισβολής. Σήμερα η συνεχής εισροή Τούρκων εποίκων αλλοίωσε τον πληθυσμό έτσι ώστε οι έποικοι-γνήσιοι Τούρκοι-να υπερτερούν των γηγενών Τουρκοκυπρίων, οπότε καταλαβαίνει κανείς το απώτερο σχέδιο των Τούρκων.

 

ΜΕΤΑ 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή το Κυπριακό τείνει να “λυθεί” σύμφωνα, δυστυχώς, με τα συμφέροντα της Τουρκίας-κατά τα άλλα “εγγυήτριας” δύναμης του απαραβίαστου του status quo στην Κύπρο! Και μόνο στην ιδέα δυο ξεχωριστών εχθρικών κρατών στο ίδιο νησί, αντιλαμβάνεται κανείς τί ζοφερό μέλλον περιμένει όλο τον Ελληνισμό. (Στ.Γ.Κ.)

————————————–

ΖΩΟΦΙΛΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!

ΤΟ ΝΑ υιοθετείς ένα ζωό συνεπάγεται την αγάπη σου γι αυτό (ζωοφιλία): το περιποιείσαι, το φροντίζεις, το εκπαιδεύσεις κατάλληλα, το κοινωνικοποιείς.

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ενός δήθεν “ζωόφιλου” που περιφέρει το ζώο του κάτω από πιλοτές πολυκατοικιών, σε παρτέρια και ιδιωτικές ζαρντινιέρες “για να κάνει την ανάγκη του”, χωρίς να μαζεύει τα περιττώματα του ζώου τοθ, όπως ο νόμος ορίζει, απαξιώνει όχι μόνο τη ζωοφιλία, αλλά και το σεβασμό για το κοινωνικό σύνολο.

 

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ πως τα ελάχιστα αυτά άτομα που προσβάλλουν τους πραγματικά ζωόφιλους, δεν ακολουθούν την ίδια λογική και στο σπίτι τους!

 

ΟΜΩΣ, βάσει του νόμου που ψηφίστηκε το 2018, κάθε ακαθαρσία που δεν μαζεύεται από τα πεζόδρομια ή ιδιωτικούς χώρους αντιστοιχεί σε κάποιο πρόστιμο. Στην εφαρμογή του νόμου θα βοηθούσε ένας ελεγκτικός μηχανισμός (δημοτική αστυνομία), που δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμη.

 

ΣΕ ΑΛΛΕΣ χώρες (συγκεκριμένα στις ΗΠΑ) οι άνθρωποι που υιοθετούν ζώα είναι υποχρεωμένοι να τα δηλώνουν στο ‘δήμο’ τους και να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες, αλλιώς υπάρχουν κυρώσεις. Σύμφωνα με τον περί ζωοφιλίας αμερικανικό νόμο, γίνεται τεστ DNA των περιττωμάτων! Από αυτό προκύπτει η ράτσα του ζώου και ακολούθως γίνεται η ταυτοποίηση (βάσει του χάρτη με την καταχώρηση των ζώων). Έτσι, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει στο σπίτι του το πρόστιμο που είναι 500 δολάρια (425, 25 ευρώ)!

 

…ΑΝΤΕ και στα δικά μας! (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 


Σχολιάστε