"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Όλα του γάμου δύσκολα…

 

ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ…

Σύμφωνα με έρευνες αλλά και αρμόδιους επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα του… γάμου:

  • Η νύφη πρέπει να είναι πέντε χρόνια πιο μικρή από το γαμπρό, να έχει ίδιο κοινωνικο-πολιτιστικό υπόβαθρο με αυτόν και να είναι πιο έξυπνη (σε ποσοστό 27%!) από αυτόν.
  • “Αν αυτά συμβούν, τότε το ζευγάρι έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσει στη ζωή του, σύμφωνα με μια νέα ελβετική έρευνα, που κατέληξε σε ένα είδος «μαθηματικής φόρμουλας» για τον τέλειο γάμο.

Η πρωτότυπη μελέτη, που ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 1.100 ζευγαριών ηλικίας 19-75 ετών, για να διερευνήσει ποιοι κοινωνικοί παράγοντες είναι οι σημαντικότεροι για μια ευτυχισμένη και μακρόχρονη συμβίωση, έγινε από ερευνητές της Σχολής Επιχειρήσεων της Γενεύης και δημοσιεύτηκε στο ευρωπαϊκό περιοδικό «European Journal of Operational Research», σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ».

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο γάμος με έναν χωρισμένο ή μια χωρισμένη από προηγούμενο γάμο μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας και του δεύτερου γάμου. Ένα μάλλον απρόσμενο εύρημα εξάλλου είναι ότι αν η γυναίκα έχει πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά ο άνδρας όχι, αυτό αυξάνει τις πιθανότητες αρμονικής συμβίωσης (συμβαδίζει πάντως με τη «συνταγή» ότι η γυναίκα πρέπει να είναι πιο έξυπνη)”. (5-3-10)

… Βέβαια, οι ερευνητές και οι επιστήμονες μιλούν πάντα κατά προσέγγιση, διότι η ζωή άλλα λέει: Γνωρίζω γάμους που απέτυχαν, ακριβώς επειδή το prestige της γυναίκας ήταν κατά πολύ εντονόοτερο από του ανδρός της στην κοινωνία που ζούσαν, οπότε ο άνδρας δεν ανέχθηκε να αισθάνεται υποδεέστεοςτης γυναίκας του και διελυσε το γάμο του… Κι ας ήταν του ιδίου επιπέδου από πλευράς μορφώσεως. Όπως και άλλα ζευγάρια που η γυναίκα παντρεύτηκε κάποιον μόνο για την ομορφιά του και υπέφερε τα πάνδεινα επειδή ο άντρας της ποντάροντας ακριβώς σ΄αυτό το… πλεονέκτημά του της έκανε τη ζωή… πατίνι με αφαιμάξεις χρημάτων και δικτύωση …γκομενών!

Επομένως, η εξυπνάδα παίζει ρόλο στη γυναίκα, όταν ξέρει να την κουμαντάρει έτσι ώστε να κυριαρχεί στον άνδρα της δίνοντάς του την αίσθηση ότι αυτός έχει το… πάνω χέρι, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

… Αλλά, εδώ που τα λέμε, ποιος παντρεύεται εν καιρώ Μνημονίου;

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε