"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πρωτομαγιά 2011

ΤΟ ΚΚΕ, μια ζωή πουλάει λόγια και αγοράζει ελπίδες.
Εγκλωβισμένο στο δόγμα του Σταλινισμού, χωρίς να έχει κάνει ποτέ αυτοκριτική για τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά του εγκλήματα, χωρίς να έχει φέρει στο φως τα αρχεία εκείνων των περιόδων, εξακολουθεί να αγρεύει πελατεία ποντάροντας στη μιζέρια, στο μόχθο, στην αγανάκτηση, στην απελπισία του άνεργου, στο θυμωμένο πολίτη, στον απολυμένο…
Χωρίς ουσιαστικά ποτέ του να προτείνει εναλλακτικές λύσεις. Παρά μόνο λόγια-λόγια-λόγια… Κουβαλώντας μεταπολεμικά σύνδρομα, φορώντας παρωπίδες που δεν του επιτρέπουν να δει ότι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία (κανένα ευρωπαϊκό κομμουνιστικό κόμμα δεν είναι… σταλινικό!) καλεί σε αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις τον κόσμο να συμπαραταχθεί μαζί του!
Για ποιο λόγο; Τα χάλια του “υπαρκτού σοσιαλισμού” τα είδαμε με τη Σοβιετική Ένωση και τις χώρες του Σιδηρού Παραπετάσματος να καταρρέουν. Τα έζησα κι εγώ στα 1982, όταν πήγα ταξίδι στη Ρωσία για 10 μέρες…
Θυμάστε τι έλεγε μεταπολιτευτικά ο Χάρυ Κλίν, γνήσιος οπαδός του ΚΚΕ, τότε; “Κι αν ακόμη γίνει κυβέρνηση το ΚΚΕ στην Ελλάδα, θα κατεβαίνει στους δρόμους για να ρίξει την… κυβέρνηση”.
Τέτοια αμετανόητα σύνδρομα…
Παρόλα αυτά, σεβόμαστε τους αγώνες του ΚΚΕ στις θετικές πλευρές τους για την απελευθέρωση της χώρας. Γιατί υπήρξαν και ιδεολόγοι αγωνιστές που έβλεπαν διαφορετικά τον αγώνα, έστω κι αν “φαγώθηκαν” στο τέλος από τους … συντρόφους τους.
Αυτό που δεν συγχωρούμε και για το οποίο δεν μιλάει ποτέ ξεκάθαρα το ΚΚΕ είναι η ηλιθιότητα του Εμφυλίου πολέμου που διεξήγαγε με άπειρα θύματα, ένθεν κακείθεν…
——————————————————————————————————————————————-
Διαβάστε την ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, για την Πρωτομαγιά και θα καταλάβετε περισσότερα.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2011 (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 30-4-11)
Σύντροφοι εργάτες και εργάτριες, Ελληνες και μετανάστες, νέοι και νέες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας,

Αυτή την κρίσιμη Πρωτομαγιά είναι επιτακτική ανάγκη να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα πρέπει να ακουστεί μυριόστομο: Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας. Ταξική αφύπνιση, ενότητα και οργάνωση παντού. Πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την ανεργία. Ολοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας. Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά. (…)

Είναι απάτη ότι υπάρχει προς όφελος του λαού «άλλο μείγμα πολιτικής», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» που λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ή «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που προτείνουν τμήμα του ΠΑΣΟΚ, της αστικής τάξης και μαζί τους διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια «πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση. Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείψεις οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, την κυρίαρχη πολιτική, τα ιδεολογήματα των κομμάτων που με τον έναν ή άλλον τρόπο υπηρετούν το σύστημα και να συστρατευθείς με το ΚΚΕ. Να γυρίσεις την πλάτη στους συνδικαλιστές που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας εργατικής αριστοκρατίας, το συμβιβασμό και τη συνδιαλλαγή. Η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων παντού, αρχίζοντας από το εργοστάσιο και τον κλάδο, αποτελεί σήμερα το κλειδί για θετικές εξελίξεις υπέρ του λαού. (…)

Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

Ζήτω η επαναστατική κομμουνιστική κοσμοθεωρία, ο μαρξισμός – λενινισμός, η επιστημονική τεκμηρίωση της πάλης για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο δρόμος για να ζήσουν οι λαοί ειρηνικά, χωρίς τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, χωρίς πολέμους.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ (Από τον “Ριζοσπάστη”, 30-4-11)

———————————————————————————————-

… Κατά τα άλλα, ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

(Αλήθεια, ποια είναι “η επιστημονική τεκμηρίωση” που επικαλείται η παραπάνω ανακοινωση;)

Στ.Γ.Κ.Σχολιάστε