"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κόσμος τρέλας (Χ.ν., 3-11-20)

 

 

 

 

 

 

ΚΟΣΜΟΣ ΤΡΕΛΑΣ

 

  • Με τρομάζουν οι φωνές τρέλας που πληθαίνουν, οι αρνητές του ιού και των εμβολίων, όσοι πιστεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας και τις διαδίδουν…” (Τίτος Πατρίκιος, “Κ”, 25/10/20)

 

ΑΡΓΑ ή γρήγορα θα επανέλθουμε στην ιδιάζουσα κανονικότητα της πρώτης καραντίνας, αν δεν συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο που καθημερινά μας προειδοποιεί.

OTAN ένα 46% των συμπολιτών μας πιστεύει ότι δεν υπάρχει (!) κορωνοϊός, διότι έτσι λέει η “παραπληροφόρησή” τους στο διαδίκτυο, τότε κάτι δεν πάει καλά με τη λέξη ευθύνη. Την επιπολαιότητα όμως, αυτών των “ψεκασμένων” του fb, καλούμαστε να την πληρώσουμε όλοι!

 

ΚΙ ΑΝ θα μείνει κάτι ως πικρή ανάμνηση στο μέλλον που θα μας ταλανίζει για το “ακατανόητό” του, αυτό θα είναι το γιατί στη δεδομένη στιγμή δεν λειτούργησαν η ατομική ευθύνη (προσωπική επιλογή, βέβαια) αλλά και η συλλογική, δηλαδή η του συνόλου.

 

Η ΕΥΘΥΝΗ του πολιτικού συστήματος (κυβέρνησης και αντιπολίτευσης) στη διάρκεια του πιο φονικού ιού που γνώρισε ο πλανήτης Γη εδώ και έναν αιώνα, έγκειται στο να επιμένει στη σωστή ενημέρωση με επιχειρήματα, αλλά και στο να φροντίζει ώστε το ΕΣΥ να μην καταρρεύσει. Οι “φωνές” των ιατρών, νοσηλευτών και ασθενών που πέρασαν τον κορωνοϊό, δυστυχώς δεν αρκούν από μόνες τους.

 

ΑΣ ακούσουμε τουλάχιστον, ένα σημαίνον στέλεχος της πολιτικής (ΚΙΝΑΛ), τον δικηγόρο κ. Γιάννη Πιτσιώρα, που νόσησε βαριά από τον κορωνοϊό. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο αλλά και την παρουσία του στα ΜΜΕ, μετά την πολυήμερη νοσηλεία του στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης, ο πολιτικός νιώθει οργισμένος για τους «ψεκασμένους» που πιστεύουν σε “θεωρίες συνωμοσίας” σχετικά με τον κορωνοϊό, παρά τις συνεχείς και τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις των ειδημόνων (λοιμωξιολόγων). Μα, ούτε καν μια ματιά στους αριθμούς των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών; «Λυπάμαι”, λέει ο κ. Γ. Πιτσιώρας, “για όλους εσάς που η ανεγκεφαλίτιδα ζώνη σάς οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές (συνωστισμοί, έξοδος χωρίς μάσκα κ.λπ.), συνεχίστε έτσι και στείλτε κι άλλους εδώ που είμαστε εμείς, τα πάτε περίφημα»!

 

ΕΙΝΑΙ φαίνεται στη φύση μας να μην πειθαρχούμε. Ή, να πειθαρχούμε για λίγο, μέχρι κάτι άλλο να μας πείσει γι αυτό που εμείς θεωρούμε (επιστημονικοφανείς ειδήσεις) ως σωστό. Κανείς δεν επιθυμεί τον εγκλωβισμό στο σπίτι. Πόσο μάλλον, όταν μια τέτοια κατάσταση πρόκειται να διαρκέσει για αόριστο χρόνο. Όμως, κάθε άλλη λύση (“ανοσία αγέλης”) όπου εφαρμόστηκε αποδείχθηκε αυτοκτονική. Το “Ου με πείσεις καν με πείσης” (=δεν θα με πείσεις, έστω κι αν με πείσεις) των “αρνητών του κορωνοϊού”, δεν πρέπει να επηρεάζει τους εχέφρονες πολίτες. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗ

 

ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ, ανεκτική και δημοκρατική- άρα πολύπαθη χώρα- η Γαλλία, υφίσταται συχνά πυκνά τις συνέπειες κυρίως ενός ακραίου φανατικού ισλαμοφασισμού, με πολλούς νεκρούς. Είχαμε πρόσφατα και μια επίθεση εναντίον ορθόδοξου ιερέα (μάλιστα Χανιώτη) που βρίσκεται ακόμη σε νοσοκομείο της Λυών σε κρίσιμη κατάσταση.

 

ΔΕΝ φταίνε μόνο οι θρησκευτικές εκατέρωθεν προκλήσεις με σκίτσα ή άλλου είδους ύβρεις, αλλά και η εκ βάθρων πολιτισμική διαφορά ανάμεσα στον δυτικό τρόπο ζωής και τον ισλαμικό.

 

ΑΛΛΕΣ οι αξίες της Δύσης, άλλες του Ισλάμ. Η Γαλλία και ο Καναδάς, χώρες στις οποίες η ελευθερία της έκφρασης είναι δεδομένη και κατοχυρωμένη, με το να είναι και τόποι υποδοχής πολλών ξένων με πολυποίκιλες θρησκευτικές πεποιθήσεις και “τρόπους ζωής” (ενίοτε ακατανόητους για τη δυτική πολυπολιτισμική κουλτούρα), είναι ευάλωτες.

 

ΔΕΝ είναι διόλου εύκολη η αφομοίωση ανόμοιων πραγμάτων. Η σύγκρουση των θρησκευτικών πεποιθήσεων αναθερμάνθηκε από τον Τούρκο γείτονα, τον Ερντογάν, που μιλάει τώρα για “Σταυροφορίες”! Είναι αυτός που πρώτος επιτέθηκε στο Χριστιανισμό (εις βάρος της Ορθοδοξίας με την επανισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας στην Πόλη-και όχι μόνο). Προκλητικός απέναντι όλων, προέβη σε ανοίκειους χαρακτηρισμούς για την πνευματική υγεία του Γάλλου πρόεδρου Μακρόν, ενώ και οι εκτιμήσεις του απέναντι των ηγετών της ΕΕ απέχουν πολύ από μια “ορθή πολιτική”. Μετράει νεκρούς από τον σεισμό κι όμως επιμένει σε προκλήσεις εις βάρος της χώρας μας.

 

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ δυστυχώς στο επίπεδο ενός συνεχούς κατευνασμού από πλευράς ΕΕ, ίσως επειδή δεν υπάρχει σχέδιο ή σύμπνοια αντιμετώπισής του από μια φοβική (;) Ευρώπη. Τα συμφέροντα του καθενός, βλέπετε, προηγούνται έναντι του συνόλου της ΕΕ. Έτσι, τα πράγματα οδηγούνται σε μια “πολεμική” δηλώσεων και πράξεων (τρομοκρατικές επιθέσεις, τουρκικές έρευνες στις θαλάσσιες περιοχές μας), με αποτελέσματα άσχημα και μάλλον προβλέψιμα. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 


Σχολιάστε