"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κορωνοϊός: Δεύτερος γύρος (Χ.ν., 25-8-20)

 

 

 

 

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ

 

  • «Η ανεύθυνη συμπεριφορά μας όσον αφορά την προστασία από τον κορωνοϊό μπορεί να σκοτώσει άλλους ανθρώπους» (επισήμανση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα)

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ είναι εδώ! Και δυστυχώς θα είναι εδώ με οποιεσδήποτε κυβερνήσεις και καιρικές συνθήκες. Ώσπου να αντιμετωπισθεί παγκόσμια…

 

ΗΔΗ ξεκίνησε τη δεύτερη επίθεσή του η οποία, κατά τα φαινόμενα, θα είναι πιο θανατηφόρα. Τουλάχιστον, αυτό δείχνει ο αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων παντού-και στα Χανιά.

 

ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ λάθος, ως χώρα, ήταν ότι επιτρέψαμε να χαλαρώσει η κοινωνία, λες και ο κορωνοϊός είχε εξαφανιστεί!

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ δεν είναι ορατός, ούτε απτός, ώστε να ληφθούν άλλου είδους (συνηθισμένα) μέτρα. Η μάσκα, η αποστασιοποίηση, το αντισηπτικό και η ατομική καθαριότητα είναι τα μόνα αποτελεσματικά μέσα προστασίας που διαθέτουμε.

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “φύεται” και αναπτύσσεται και σε αφανείς εστίες μόλυνσης (με τα λεγόμενα “ορφανά” ή απροσδιόριστα κρούσματα). “Το γλεντάει” δε σε θερινούς συνωστισμούς, σε συγχρωτισμούς, σε γάμους, στα μπιτς πάρτι, στα μπαράκια, στις συναθροίσεις κάθε είδους.

 

ΟΠΩΣ μάλιστα επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες, αν δεν συνειδητοποιήσουμε τον κίνδυνο (δεύτερο κύμα), είναι δυνατόν στην Ελλάδα τα κρούσματα να εκτροχιαστούν και να παρουσιάζουν τετραψήφιο αριθμό, με ανάλογο ποσοστό νεκρών!

 

ΟΧΙ! Ο κορωνοϊός δεν είναι αποκύημα επιστημονικής φαντασίας, ούτε προϊόν κάποιας συνωμοσιολογίας για δήθεν ποδηγέτηση ατόμων και λαών. Είναι μια οδυνηρή πραγματικότητα που σκοτώνει.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ οι “αρνητες” της μάσκας και της πανδημίας, οι οποίοι όμως δεν προτείνουν αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Υιοθετούν την άρνηση για την άρνηση, ως δήθεν “λαϊκοί επαναστάτες”, μέχρις ότου ο θάνατος να χτυπήσει την πόρτα τους. Αλλά, τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές (και δη πρόκληση πανικού μέσω διαδικτύου) έχουν ως μόνο αποτέλεσμα να την πληρώνουν με τη ζωή τους ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένοι).

 

ΔΕΝ υπάρχουν άτρωτοι στον κορωνοϊό: πλούσιοι ή φτωχοί, μαύροι ή λευκοί, διάσημοι ή άσημοι, κυβερνώντες ή κυβερνώμενοι, όλοι βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή.

 

ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ κυβέρνησης απαιτείται αποφασιστικότητα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων (χωρίς να λογαριάσει πολιτικό κόστος). Αλλά και αυστηρότητα στην εφαρμογή τους. Ας το αντιληφθούμε: χωρίς την υγεία του βασικού κυττάρου μιας κοινωνίας ανθρώπων, του ατόμου, ούτε οικονομίες, ούτε έθνη, ούτε μέλλον είναι δυνατόν να υπάρξουν… (Στ.Γ.Κ., www. stcloris.gr)

———————————————————————-

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:

ΣΕ κρίσιμες ιστορικές περιόδους, η αντιπολίτευση ασκεί εποικοδομητική κριτική ή προτείνει λύσεις προς το συμφέρον του έθνους.

ΜΕ τον ΣΥΡΙΖΑ συμβαίνει το εξής παράδοξο: μετά τις εκλογικές ήττες του 2019, αδυνατεί να αποκτήσει κάποιο σοβαρό “βηματισμό”. Φαίνεται να παραπαίει ανάμεσα στους Πασοκογενείς βουλευτές του (παπανδρεϊκούς και εκσυγχρονιστές), τους προεδρικούς περί τον Τσίπρα και τους 53+ του Τσακαλώτου.

 

ΕΤΣΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ για να συγκροτήσει πειστικό λόγο, οφείλει πρώτα να συγκροτηθεί ο ίδιος σε κόμμα με ενιαία φωνή, ενιαία ιδεολογία και πολιτική. Σκεφθείτε μόνο τί θα συνέβαινε σήμερα, αν μας κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τις τόσες τουρκικές προκλήσεις και τον κορωνοϊό να επικρέμαται ως “δαμόκλειος σπάθη” πάνω μας, πόσες “απόψεις” θα ακούγαμε; Φαντασθείτε πόσες αλληλοσυγκρούσεις στο κόμμα θα είχαμε, σχετικά με το αν η χώρα μας πρέπει να πάει ή όχι σε διάλογο με την γείτονα χώρα και με ποιους όρους.

ΜΕΣΑ στο Σεπτέμβρη, δεν θα επανέλθουν μόνο οι μαθητές στα σχολεία, θα επανέλθουν και οι δημοσκοπήσεις! Σίγουρα η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο προφίλ της κυβέρνησης. Αλλά δεν νομίζουμε ότι την οποιαδήποτε φθορά της κυβέρνησης θα καρπωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. (Στ.Γ.Κ.)

 

——————————

  1. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
  2. Κύριε πρόεδρε,
  3. Ορθολογική η παρότρυνση του γενικού Δ/ντού της Παγκόσμιας
  4. Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), κ. Τέντρος:

«Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είναι όλοι»!

 

Πράγματι, ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει ούτε σύνορα ούτε εθνικισμούς.

Το εμβόλιο που είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει πρέπει να είναι για όλους τους λαούς τον πλανήτη, να είναι αποτελεσματικό και να δοθεί δωρεάν σε όλους, πλούσιους και φτωχούς.

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 


Σχολιάστε