"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Απολογισμοί (Χ.ν., 9-7-20)

 

 

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

Ι.-ΣΤΙΣ 7 Ιουλίου έκλεισε ένας χρόνος της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, αλλά και ένας χρόνος του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δυο τελείως αντίθετα μεγέθη, από ότι δείχνουν τα “έργα και ημέραι” του καθενός, όπως και οι επαναλαμβανόμενες δημοσκοπήσεις.

ΓΙΑ τα ελληνικά δεδομένα, συνήθως, με το τέλος του πρώτου χρόνου στην εξουσία ενός κόμματος, αρχίζει η φθίνουσα πορεία, ενώ αντίθετα αρχίζει να ανέρχεται δημοσκοπικά η αντιπολίτευση. Αυτό οφείλεται στο ότι ο λαός απογοητεύεται εύκολα από τη μη τήρηση των υποσχέσεων, ενώ αντίθετα επενδύει στα λεγόμενα της (εκάστοτε) αντιπολίτευσης.

ΣΤΗΝ εποχή μας ζούμε μια αντιστρόφη κατάσταση: ανέρχεται η κυβέρνηση (ΝΔ) και φθίνει η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ)! Και όσο μεγαλώνει ή μένει σταθερό το άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ, η αντιπολίτευση στριμώχνεται ολοένα και περισσότερο.

ΙΙ.-Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον κ. Μητσοτάκη έχει σταθερά θετικό πρόσημο. Παρά την πανδημία και το από αυτήν τεράστιο οικονομικό κόστος για όλους. Η εξήγηση; Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έθεσε το “πρώτα οι άνθρωποι κι έπειτα η οικονομία”.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) αγωνίζεται ακόμη να βρει το δρόμο της: ποια θα είναι η “νέα” ιδεολογία της, τί όνομα θα έχει το “νέο” κόμμα, πώς θα γίνει η διεύρυνσή του, πως θα αντιμετωπίσει τα ολοένα και περισσότερα σκάνδαλα (Παππάς κ.λπ.).

-Η πρώτη δουλειά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση πριν 5 χρόνια ήταν να ξαναμοιράσουν τις τηλεοπτικές συχνότητες με τον να παραχωρήσουν (ακριβά πληρωμένες) νέες άδειες σε πρόσωπα “φίλα κείμενα” (Παππάς). Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός. Πράγματι, κάθε κόμμα που έρχεται στην εξουσία (παλιά αμαρτία αυτό), το πρώτο που επιδιώκει είναι ο έλεγχος των ΜΜΕ (αποκλείοντας όποιον δεν συμφωνεί μαζί της!).

-Ακολουθούν η καθυπόταξη της Δικαιοσύνης (Παπαγγελόπουλος), η “μεταρρύθμιση” της Παιδείας, η διαχείρηση σοβαρών προβλημάτων όπως η ασφάλεια των πολιτών, το προσφυγικό κ.ά.

-Σπουδαία επίσης επιδίωξη είναι ο ηλεκτρονικός έλεγχος των πάντων. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δια του αρμόδιου υπουργού ψηφιακής πολιτικής στα τρία χρόνια που την ξεκίνησε (Παππάς) έκανε κατά πολύ λιγότερα από όσα έκανε ο νυν υπουργός (Πιερρακάκης) σ’ έναν χρόνο!

-Η αποτυχία της αντιπολίτευσης -δεν μπαίνουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες- να σταθεί στο ύψος του θεσμικού ρόλου της έχει όνομα. Γνωστό σε όλους μας: είναι η ακατάσχετη ιδεοληπτική αντιμετώπιση των πάντων, ακόμη και των αυτονόητων. Δεν φταίνε μόνον οι επιλογές προσώπων. Φταίει το ασυντόνιστο-που συνεχίζεται- όπως και η… απειρία πολλών στελεχών σχετικά με το τί σημαίνει “κυβέρνηση”, με αριστερό πρόσημο. (Στ.Γ.Κ.)

 

—————————————————————————————————

 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ

ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, εκτός από τα δυσάρεστα κυκλοφορούν και ευτράπελα για τον κορωνοϊό. Άλλα είναι “σοβαροφανή”, άλλα αποτελούν διακωμώδηση, κι άλλα τελείως κατασκευασμένα επί τούτου. Και επειδή συνήθως το fb βρίθει από fake news, παραθέτουμε μερικές “νουθεσίες”, όπως τις έχει αλιεύσει από το διαδίκτυο και καταγράψει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Δρυμιώτης στην “Κ” (23-6-20).

ΑΦΟΡΟΥΝ στην ερμηνεία του “Μένουμε ασφαλείς” σε σχέση με την “επαφή” μας με άλλους (εδώ σε …οίκο ανοχής!). Οι χρήστες λοιπόν γράφουν και εμείς… φανταζόμαστε τις ανάλογες εικόνες (σχολιάζοντάς τες):

Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνάει τα 15 λεπτά ανά πελάτη.

Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες (για λόγους “υγείας” άραγε, ή άλλους;).

 


Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση (!) και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή (Δηλαδή, μόνο “πλατωνικός έρωτας”;).

-Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου (από τον αγκώνα μέχρι τον καρπό του χεριού, δηλαδή) μεταξύ των κεφαλιών των δύο ατόμων.

Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων (!).

Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης (!) μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες (!?)…

Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών (ποια εργαλεία υπονοούνται;).

 

… Όταν το χιούμορ “σπάει κόκαλα” και γίνεται κωμωδία! (Στ.Γ.Κ.)

 

  1.  

 


Σχολιάστε