"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

“Καλημέρα, με τα “Χανιώτικα νέα” (Χ.ν., 28-4-20)

 

 

 

 

  1. Καλημέρα, με τα “Χανιώτικα νέα”! (φωτό, αναγνώστες)
  2. ΕΙΝΑΙ όχι μόνο ωραίο αλλά και εντυπωσιακό! Με το που ανοίγεις κάθε πρωί τον Η/Υ ή το κινητό σου, να σε υποδέχεται μια όμορφη δημοσιογραφική “καλημέρα”! Είναι η “καλημέρα των “Χ.ν.” σε μορφή pdf (συνδρομητική) που περιέχει ολόκληρη την έντυπη ημερήσια εφημερίδα σε ηλεκτρονική μορφή. Έτσι, τη διαβάζεις αναπαυτικά, όπου κι αν βρίσκεσαι, όπως ένα βιβλίο.
  3. ΜΕ ΤΑ εντυπωσιακά της χρώματα και τα ποικίλα σχόλια, άρθρα, συνεντεύξεις, κοινωνικά, εύθυμα και σοβαρά (σκίτσα ή κειμενάκια στο κρητικό ιδίωμα), τα επίκαιρα τοπικά θέματα, τις επιστολές, τις φωτογραφίες και τα αθλητικά, τα κοινωνικά, τις Μικρές Αγγελίες, τις υπέροχες “Διαδρομές” και το πλήθος άλλων μικροειδήσεων ή γεγονότων, έρχεται να καλύψει επαρκώς το “Μένουμε σπίτι” σε ό,τι αφορά την (ημερήσια) επαφή με τον άλλο κόσμο, διεθνή και ελληνικό.
  4. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ αυτή, ανέκαθεν ήταν στην πρωτοπορία του Τυπου: όχι μόνο του περιφερειακού. Αναγνώστες της από όλα τα μέρη του κόσμου εκφράζουν την ικανοποίησή τους τόσο για την ποιότητα όσο και για τη σωστή ενημέρωση που παρέχει: επί πολλών θεμάτων. Πολλά δε άρθρα της αναδημοσιεύονται σε ξένες εφημερίδες (Αυστραλία κ.ά.).
  5. Η ΑΠΟΔΟΧΗ και η υποστήριξη του χανιώτικου κοινού -κυρίως- που εκτιμά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή του μέσω των “Χ.ν.”, όπως τώρα με τον coronovirus-Covid-19. Αλλά και οι τεράστιες προσπάθειες αυτής της εφημερίδας να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις ενημέρωσης ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια και παρά τις αντίξοες εκάστοτε συνθήκες (άγρια μνημόνια, κορωνοϊός) την καθιστούν παρούσα και αναγκαία σε καθημερινή βάση: έντυπη ή ηλεκτρονική.
  6. ΩΡΑ, λοιπόν, να ευχαριστήσουμε αυτό το κοινό, το κοινό μας, που, βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις, στέκεται πάντα δίπλα μας. (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)

 

  1. Μικροπολιτικά επίκαιρα

  2. -(προσδοκία οικονομικής ανάκαμψης) “Οι Έλληνες αισθάνονται ότι η επιδημία φεύγει, η οικονομική κρίση έρχεται. Φαίνεται ότι οι πολίτες θεωρούν, ότι αντιμετωπίσαμε την πανδημία “επιτυχώς” και έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τα οικονομικά τους! Αλλά, αν όντως συμβαίνει έτσι, ένα ισχυρό συμβουλευτικό σχήμα, σαν κι αυτό των κ.κ. Τσιόδρα/Μόσιαλου/Χαρδαλιά κ.ά.(κορωνοϊός) χρειάζεται να συγκροτήσει ο Πρωθυπουργός και στην Οικονομία. Για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση εμπιστεύθηκε την επιστημονική κοινότητα παίρνοντας έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Περιμένουμε το αντίστοιχο σχήμα στην Οικονομία, για να βγούμε από τον εφιάλτη της ύφεσης με χρονοδιάγραμμα και συντεταγμένα.
  3. -(το άκρον άωτον της ανοησίας) Αναφερόμενος, ο κ. Σύψας, (καθηγητής παθολόγος/λοιμωξιολόγος στο ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής κατά του κορωνοϊού), στις απίθανες δηλώσεις Τραμπ (πρότεινε… ενδοφλέβια χορήγηση αντισηπτικού και ακτινοβόληση ασθενών) δήλωσε: «Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Προέδρου (των ΗΠΑ) με ξεπερνούν ως επιστήμονα. Δεν μπορώ καν να τις σχολιάσω. Το θέμα είναι μήπως κάποιος Έλληνας πολίτης τον πιστέψει και πιει απολυμαντικό! Θα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Θα κινδυνεύσει από το απολυμαντικό και όχι από τον ιό»… Όταν το κέρδος και η ανοησία προπορεύονται σε μια ηγεσία, τότε αλίμονο στην ανθρωπότητα.

 

-(ευκαιρίες που χάθηκαν, αλλά και καινοτομίες!) Οι εβδομάδες και οι μέρες που πέρασαν στα Χανιά οι Χανιώτες, με τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια και τους δρόμους άδειους από αυτοκίνητα, ήταν- κατά τη γνώμη μας- ένας χρόνος περίπου “νεκρός” για έργα. Θα μπορούσε όμως, κάλλιστα ο Δήμος να είχε αξιοποιήσει ποικιλοτρόπως αυτό το χρόνο με μια σειρά έργων (ασφαλτοστρώσεις, επισκευές πεζοδρομίων, ανακαινίσεις παιδικών χαρών, πάρκων κ.λπ.) Ευτυχώς, υπήρξε και μια ευχάριστη “έκπληξη” -αναμενόμενη βέβαια προ πολλού: η επιτέλους δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας πληρωμής των δημοτικών τελών από το σπίτι (ισχύει από 14-4-2020). Μια θετική κίνηση για εκείνους τους πολίτες -και είναι πολλοί αυτοί- που δεν έχουν e-banking, δεν ξέρουν να χειρίζονται τα σύγχρονα κινητά, δεν μπορούν να πηγαίνουν από δω κι από εκεί για να πληρώσουν… Το καλό, έστω και αργόσυρτο, πρέπει να λέγεται! (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

 


Σχολιάστε