"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μεγάλη Παρασκευή

ΚΑΘΕ Μεγάλη Παρασκευή, εκτός από τη συγκίνηση της Ημέρας με το Θείο Δράμα, τη Σταύρωση, την Αποκαθήλωση, τα υπέροχα θρηνητικά Εγκώμια, την περιφορά του Επιταφίου και την Ταφή, στο μυαλό μου έρχονται ταυτόχρονα και οι (περίπου έτσι) καθαρά πολιτικοί στίχοι του Ν. Γκάτσου:

“Πάντα στον κόσμο θα΄ρχεται

Παρασκευή Μεγάλη

για να σταυρώνονται οι μικοί

να χαίρονται οι μεγάλοι”

Έτσι και τώρα, οι Έλληνες βρισκόμαστε σε μια Μεγάλη Παρασκευή διαρκείας, όπου στις πλάτες μας παίζονται άθλια παιχνίδια οικονομικών τραστ ,  αδιεξόδων και καταρρεύσεων και υποδούλωσης κρατών στο χρήμα.

Οι οικονομικοί πόλεμοι είναι κατά πολύ χειρότεροι από τους πραγματικούς. Είναι πιο καλομελετημένοι και φυσικά πιο αποτελεσματικοί.Στους φανερούς ανθρωποφάγους καταστροφικούς πολέμους, όταν επικρατήσει η ειρήνη, η ανόρθωση, μετά τη λαίλαπα έρχεται σαν φυσική συνέπεια. Ενώ στον οικονομικό πόλεμο, όπως καληώρα με τη χώρα μας, υπάρχει άδειασμα ταμείων και ψυχής.

Σαν άλλοι Φαρισαίοι οι Οικονομικοί Δολοφόνοι των Μεγάλων Τραπεζών και Οίκων Αξιολόγησης έβαλαν στο στόχαστρο το ευρώ και φυσικά πρώτ΄απ΄όλα τους αδύναμούς του κρίκους, τους PIG’s (=Πορτογαλία, Ιρλανδία Ελλάδα), που είναι η αλήθεια είχαν οικονομίες κατά πολύ υστερούσες από εκείνες των μεγάλων χωρών της Ε.Ε.

Αλλά δεν είμαστε μόνο εμείς. Είναι και οι άλλοι, οι εξαθλιωμένοι λαοί του πλανήτη που ζουν έναν αλλο διαρκή Γολγοθά που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Γι αυτούς δεν υπάρχει Ανάσταση,παρά μόνον Σταύρωση.

Όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή ο άνθρωπος δεν κατανόησε ποτέ του το βαθύτερο νόημα της φράσης του Χριστού “Αγαπάτε αλλήλους”, ούτε καν το νόημα της Μεγάλης Ρήσης:

“Ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον Υιόν Αυτού τον μονογενή  έδωκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις Αυτόν μη απόληται, αλλ΄έχη ζωήν αιώνιον”. (Ιωάν. γ’, 16)

Έτσι, κάθε χρόνο, για πόσους αιώνες ακόμη αγνοούμε, πάντα θα΄ρχεται Παρασκευή Μεγάλη για πολλούς λαούς και άτομα, δίχως Ανάσταση…”

Στ.Γ.Κ.

 


Σχολιάστε