"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Το προσφυγικό (Χ.ν., 10-3-20)

 

 

 

 

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ! (φωτό, πρόσφυγες)

 

ΟΙ “σύμμαχοί” μας Τούρκοι, από τη μία παίρνουν τα χρήματα της ΕΕ ζητώντας υποκριτικά και τη “συνεργασία” της για το προσφυγικό, από την άλλη απειλούν ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, την Ελλάδα, με μοχλό το ίδιο το προσφυγικό!

 

ΜΑΣ εγκαλούν με θράσος για δήθεν… κακομεταχείριση μεταναστών και προσφύγων! Μιλάμε για την Τουρκία του δικτατορίσκου Ερντογάν, μία χώρα που δεκαετίες τώρα προσπαθεί με απάτες και “βιτρίνες” να υπεισέλθει στην ΕΕ. Ενίοτε και με τον “τσαμπουκά” της, όπως τώρα.

 

ΑΛΛΑ, για να γίνει κανείς μέλος της ΕΕ, οφείλει στοιχειωδώς να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να έχει “καλές σχέσεις” με τους γείτονές του και να ασπάζεται τις δημοκρατικές αρχές της ΕΕ. Στην Τουρκία του Ερντογάν η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καθημερινό φαινόμενο (ιδιαίτερα μετά το πραξικόπημα του 2016), ενώ η γειτνίασή της με την Ελλάδα την ξεμπροστιάζει καθημερινά, στον Έβρο και στα νησιά, σχετικά με την ακραία πολιτική της στο προσφυγικό και την επιθετικότητά της απέναντί μας.

 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ βρίσκεται στο κρισιμότερο στάδιο των “οθωμανικών” μεγαλοϊδεατικών επιδιώξεών του: προσπαθεί, με την επιθετική διαχείρηση του προσφυγικού και τα ποικίλα άλλα μέσα που διέρχεται, να αποδείξει ότι η Ελλάδα είναι “χώρα-δολοφόνος” των προσφύγων! Αντίθετα, η Τουρκία είναι “φιλεύσπλαχνος” και “φιλάνθρωπος”! Η μαύρη προπαγάνδα, ξεκινώντας από τον ίδιο τον Ερντογάν και τα υποστηρικτικά του Μέσα είναι κατάλληλα κατασκευασμένη, με αφθονία φασισιστικών και ιταμών προκλήσεων. Ο πόλεμος φθοράς εναντίον μας έχει αρχίσει. Και όποιος αντέξει.

 

ΩΣΤΟΣΟ η Ε.Ε. πληρώνει τον Ερντογάν για το προσφυγικό με χρήματα που ουσιαστικά στρέφονται εναντίον της Ευρώπης! Και επειδή η Ελλάδα δεν είναι “ξέφραγο αμπέλι”, πολύ σωστά η κυβέρνηση Μητσοτάκη “έκλεισε” τα σύνορα με την Τουρκία, από θάλασσα και στεριά. Εξάλλου, εννέα στους δέκα συμπολίτες μας θεωρούν το μέτρο αυτό σωστό. Πολύ σοφά λέγεται πως “οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες”. Πόσο μάλλον, όταν γείτονάς σου είναι ο Τούρκος … (Στ.Γ.Κ.)

 

ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ

 

ΠΑΓΙΑ τακτική των κομμάτων: όσο βρίσκονται στην εξουσία προσπαθούν να σπιλώσουν τον αντίπαλό τους φέρνοντας στο προσκήνιο οικονομικά σκάνδαλα, ηθική διαφθορά, τολμηρές “αποκαλύψεις”, ώστε να φανούν στα μάτια του λαού ως καλύτερα! Στόχος; Η διατήρηση και επανάκτηση της εξουσίας! Τα ίδια κάνουν κι όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση.

 

ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ως λαός δέκα (10) χρόνια ταπείνωσης με αδικαιολόγητα εν πολλοίς μνημόνια. Είδατε κανέναν από τους πολιτικούς που προκάλεσαν την κρίση να μπαίνει δικάζεται, ή να γίνεται δέσμευση περιουσιακών του στοιχείων υπέρ του κοινωνικού συνόλου; Ποιος την πληρώνει; Μόνο και πάντα ο λαός.

 

ΚΑΙΡΙΟΣ παράγοντας γι’ αυτή τη δραματική, ανέλπιδη έκπτωση είναι, κατά το «κοινό αίσθημα», η θεσμοποιημένη ατιμωρησία (“βουλευτική ασυλία”), αλλά και τα ΜΜΕ που παρουσιάζουν τις υποθέσεις κατά το δοκούν. Έχουμε επιπλέον μια σκόπιμη νομική μεσολάβηση, δηλαδή, μια πρωτόγονη νομοθεσία (“παραγραφή”) που αμνηστεύει σε ελάχιστο χρόνο εξόφθαλμα εγκλήματα πρωθυπουργών και υπουργών! Το “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη” ενός πρωθπουργού, τί α΄΄λο είναι από ένα σφουγγάρι που τα σβήνει όλα;

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ επιτρέπει -η ασύμμετρη ασυλία των εθνοπατέρων μας- στους υπεύθυνους των θλιβερών καταστάσεων να δημοσιεύουν… άρθρα αυτοϋπερασπιζόμενοι ή να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις στα ΜΜΕ! Πολιτικοί ένοχοι για εξαγορά ψήφων με αντάλλαγμα τον διορισμό στο Δημόσιο εκατοντάδων χιλιάδων περιττών υπαλλήλων, ένοχοι για παραγραφές χρεών του κόμματός τους, ένοχοι για εύνοια (καταστροφική για τα δημόσια οικονομικά) σε μεγιστάνες του πλούτου παραμένουν στο απυρόβλητο. Αλήθεια, δεν υπάρχει ευθύνη στους υπουργούς Παιδείας για το ότι η υποχρεωτική Εκπαίδευσή μας παράγει κάθε χρόνο ποσοστό πολύ πάνω από το 50%, λειτουργικώς αναλφαβήτων;

ΕΤΣΙ όμως, πορευόμαστε “μοιραίοι και άβουλοι”, με αμυδρές ή και ελάχιστες ελπίδες διόρθωσης των κακώς κειμένων. (Στ.Γ.Κ.)

—————————-

 

ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (φωτό)

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ Ημέρα της Γυναίκας (8/3) μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι αγώνες των γυναικών. Να επιδιώξουμε κοινωνικές αλλαγές, αλλά και να αναγνωρίσουμε πράξεις θάρρους και αποφασιστικότητας γυναικών. Επιπλέον, να φέρουμε στην επιφάνεια την άλλη εικόνα της γυναίκας: εκείνη την καθημερινή, την απλήρωτη και αόρατη εργασία της στο σπίτι. Στην οποία καμιά κυβέρνηση δεν δίνει σημασία.

 

 

 

ΣΗΜΕΡΑ, “σχεδόν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανεξαρτήτως φύλου, εμφορείται από προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών”! Αυτό αναφέρει ο ΟΗΕ, ύστερα από μελέτη του “Προγράμματος Ανάπτυξης των Η.Ε. για τη διεθνή Ημέρα της Γυναίκας” (8/3). Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες είναι καλύτεροι ηγέτες στην πολιτική ή στις επιχειρήσεις απ’ ό,τι οι γυναίκες. Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο είναι πιο σημαντικές για έναν άνδρα απ’ ό,τι για μια γυναίκα. Οι άνδρες πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην αγορά εργασίας, διότι οι θέσεις είναι λιγοστές. “Θέσεις” που διαιωνίζουν στερεότυπα ταμπού. Στον εργασιακό χώρο στη χώρα μας μόνο το 49% των γυναικών απασχολούνται σε αντίθεση με τους άνδρες που καταλαμβάνουν το 70% των θέσεων εργασίας. Άλλη μια χρονιά πάλι με ευχολόγια για την κατάργηση στερεοτύπων που όμως καλά κρατούν. (Στ.Γ.Κ.)

 

 


Σχολιάστε