"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Εικόνες της πόλης (11-2-2020) (Χ.ν., 11-2-20)

 

 

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

-Υπάρχουν γωνιές στην παλιά πόλη που χαίρεσαι να τις επισκέπτεσαι και να τις βλέπεις: αρχιτεκτονικές ομορφιές (φωτό, 1) που διατηρούνται αιώνες και αποτελούν όχι μόνο εικόνες για σπουδή της εποχής, αλλά και πρόκληση για ζωγράφους.

 

 

 

(φωτό, Στ.Γ.Κ.)

 

Τα Χανιά παραμένουν γοητευτικά μέσα από τα παλιά αρχοντικά τους, με την ιστορική αρχιτεκτονική τους.

 

-Κατηφορίζοντας την Σφακίων συναντάς, εδώ και μήνες-ίσως και χρόνια-γραμμένη σε τοίχο τη λέξη “Λείπεις”! (φωτό, 2). Λέξη καημός και αναστεναγμός μονολεκτικός.

(φωτό, Στ.Γ.Κ.)

Τί να λείπει άραγε στον/στην γράψαντα/γράψασα; Η αγαπημένη ή ο αγαπημένος;(Έρχεται και η 14 Φεβρουαρίου!). Να λείπει το κόμμα που κυβέρνησε; Μήπως λείπει ο παλιός τρόπος ζωής μας; Αλλά, ό,τι και να λείπει, προκαλεί… λύπη, ίσως και θυμηδία, το αντίκρισμα και μόνο της εικόνας (φωτό, 2)

 

-Δεσπόζει στην περιοχή (φωτό, 3), πίσω από το Α’ Γυμνάσιο Χανίων.

 

 

(φωτό, Στ.Γ.Κ.)

 

Μνημείο τουρκικής τέχνης, μάλλον συναρτώμενο με παλιό ισλαμικό τζαμί. Μήπως θα πρέπει ο Δήμος να το ελέγξει, λόγω των φθορών που παρουσιάζει; Μήπως, λέμε, εξαιτίας του αμείλικτου χρόνου ή και των σεισμών, έχουμε πτώσεις κομματιών επικίνδυνων για τους περαστικούς, Έλληνες ή ξένους; Καλόν είναι να προλαβαίνουμε καταστάσεις, και όχι να επιρρίπτουμε έπειτα ευθύνες ο ένας στον άλλο. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

 

 

 


Σχολιάστε