"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Γενοκτονία των Ποντίων. Ερντογάν (Χ.ν., 10-12-19)

 

 

 

 

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ποτέ δεν έκρυψε τις προθέσεις της απέναντι στη χώρα μας. Διαστρεβλώνοντας είτε την ιστορία είτε προσαρμόζοντας τα γεγονότα όπως τη συμφέρουν.

 

ΣΕ μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση τής επιθετικής ρητορικής της εναντίον μας, τόλμησε να αντπαρατεθεί με ύβρεις σε όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντησή του στο Διεθνές Συνέδριο με τις παμποντιακές Οργανώσεις (6-9/12) για την επέτειο των 100 χρόνων από τη “Γενοκτονία των Ποντίων”. Πώς; Αντιστρέφοντας μια αναγνωρισμένη από ιστορικούς αλήθεια.

 

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «η Γενοκτονία στον Πόντο και στην Μικρά Ασία -ένα υποσύνολο μόνο της γενοκτονίας των Χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- δεν έχει αναγνωριστεί μόνο από την ελληνική Βουλή. Έχει αναγνωριστεί από πλήθος ξένων χωρών και πολιτειών. Όπως και από την Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για την Μελέτη των Γενοκτονιών. Ο κύκλος αυτός οφείλει να διευρυνθεί και για αυτόν τον συγκεκριμένο στόχο η κυβέρνηση -όπως σας είχα δεσμευθεί στις 19 Μαΐου- κινείται μεθοδικά».

 

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ των Τούρκων που τη γνωρίσαμε και στις μέρες μας, τόσο με τα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Πόλη (απηνής εκδίωξη του Ελληνισμού από εκεί), όσο και με τους δυο Αττίλες στην Κύπρο (1974), τη διαίρεση και την Κατοχή του 40% του νησιού, είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί. Πολύ σωστά, λοιπόν, ειδικά για τη “Γενοκτονία των Ποντίων”(1919), όπως είπε ο πρωθυπουργός, “ο κύκλος-των κρατών που οφείλουν να την αναγνωρίσουν-πρέπει να διευρυνθεί”. Και επιτέλους, όπως έγινε με τους Αρμένιους, ας αφήσουν οι ΗΠΑ τα ψευδοδιλήμματά τους απέναντι στη “σύμμαχο” Τουρκία κι ας αναγνωρίσουν και την Γενοκτονία των Ποντίων. Ούτως ή άλλως, αργά ή γρήγορα, θα το πράξουν πιεζόμενες από την ίδια την Ιστορία… (Στ.Γ.Κ.)

————————————————–

 

ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΣΕ ΔΥΟ ΤΑΜΠΛΟ

 

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ στη γειτονιά μας εξελίσσονται ραγδαία υποσκελίζοντας τις ειδήσεις της ημέρας.

 

ΓΡΑΦΑΜΕ πρόσφατα ότι η Τουρκία εφαρμόζει στην εξωτερική πολιτική της το δόγμα των τετελεσμένων. Ειδικότερα τις τελευταίες μέρες επείγεται να εφαρμόσει στην πράξη την περί ΑΟΖ συμφωνία της με τη Λιβύη. Έτσι, ευθύς αμέσως μετά την έγκριση της συμφωνίας από την τουρκική Εθνοσυνέλευση αλλά και τη λιβυκή, την αποστολη σχετικής επιστολής στον ΟΗΕ κ.λπ., προχωράει ταχύτατα στην πραγματοποίηση των συμφωνηθέντων. Κι αυτό για να προλάβει τυχόν διεθνείς αντιδράσεις ή κυρώσεις. Εφαρμόζει το δίκαιο της πυγμής “της”, όπως το ξέρει μόνο η ίδια, ακριβώς επειδή τυχαίνει αυτή τη χρονική στιγμή να είναι το “χαϊδεμένο παιδί” των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ενώ και η Ρωσία σιωπά στα τεκταινόμενα, διότι τελικά τη βολεύει η όλη κατάσταση!

 

ΕΜΕΙΣ, ως άμεσα θιγόμενοι, τώρα αντιλαμβανόμαστε ποιον κακόπιστο γείτονα έχουμε. Ήδη, ως πρώτο βήμα η Τουρκία αποστέλλει ένα ερευνητικό σκάφος στη θαλάσσια ζώνη της ψευδοΑΟΖ της (νότια της Κρήτης) και προγραμματίζει για το μέλλον σεισμικές έρευνες και γεωτρύπανο. Συνεχίζοντας δε τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, εξαπολύει κάθε μέρα απειλές και ύβρεις εναντίον της Ελλάδας. Προσφιλής μέθοδος αυτή του να “φωνάζει ο κλεφτης, να φύγει ο νοικοκύρης”!

 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ έμαθε να “παίζει” στη διεθνή πολιτική σκακιέρα σε πολλά ταμπλό εκμεταλλευόμενος τις αντιφάσεις της Ρωσίας και των ΗΠΑ, αλλά και τη σύγχυση που υπάρχει στην ΕΕ. Εφαρμόζει τη γνωστή παροιμία “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”.

 

Η ΔΥΤΙΚΗ διπλωματία ασκείται στις μέρες μας με παρακμιακούς όρους: Το “εγκεφαλικά νεκρό” ΝΑΤΟ δεν έχει ούτε πυξίδα ούτε συνοχή. Πολλές χώρες της Δύσης βλέπουν τη βουλιμία της Τουρκίας, αλλά δεν αντιδρούν. Οι ΗΠΑ του Τραμπ έχουν στραφεί στον “απομονωτισμό” τους, η ΕΕ “περί άλλων τυρβάζει”, οπότε γιατί η Τουρκία να μην κάνει ό,τι θέλει; Ποιος θα την εμποδίσει; Ο ΟΗΕ του οποίου η δύναμη περιορίζεται μόνο στην έκδοση ψηφισμάτων; Για τον Ερντογάν-έτσι νομίζει-είναι μια σπάνια ευκαιρία να “ξαναμοιράσει” τα θαλάσσια σύνορα όπως αυτός τα θέλει, κερδίζοντας αυτή τη φορά τη μερίδα του λέοντος στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

 

ΕΙΝΑΙ απρόοπτος ο Ερντογάν, οπότε είναι δυνατόν, εκτός από τις διπλωματικές πιέσεις που ασκεί στην Κύπρο και τη χώρα μας, να προβεί και σε απονενοημένη -αλλά ηθελημένη- προβοκάτσια με αποτέλεσμα κάποιο δήθεν “ατύχημα” επιρρίπτοντας φυσικά την ευθύνη σε Έλληνες ή Κυπρίους.

 

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και ετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα απαιτείται. Ψυχραιμία, ενότητα και ετοιμότητα- τα όπλα μας… (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 


Σχολιάστε