"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Της πόλης… (Χ.ν., 12-11-19)

 

 

 

ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

-(άλυτο (;) πρόβλημα) Ένας που τυχαίνει να πάει στο Νοσοκομείο των Χανίων, ακόμη και με προ μηνών προκαθορισμένο ραντεβού, είναι υποχρεωμένος να περιμένει: μάλιστα, να περιμένει ώρες ώσπου να έρθει η σειρά του. Παρά το ότι οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων εργάζονται υπεράνθρωπα και ευσυνείδητα υπερβαίνοντας ψυχοσωματικές αντοχές, η πολύωρη αναμονή παραμένει μια αρνητική παράμετρος του Νοσοκομείου. Σίγουρα φταίει το ολιγάριθμον του προσωπικού, σίγουρα φταίει ότι το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου δεν ανανεώνεται με νέους διορισμούς, σίγουρα συμβαίνουν και έκτακτα περιστατικά, σίγουρα φταίει και το ότι δεν υπάρχει δεύτερο Νοσοκομείο στα Χανιά. Όμως το πρόβλημα αναμονής μπροστά στα ιατρεία (φωτό, 1) παραμένει δυσεπίλυτο.

 


 

-(διαφημιστικά ταμπλό του δήμου) Πεπαλαιωμένα, κακοβαμμένα και σκουριασμένα, ασταθή και κακοτοποθετημένα (φωτό, 2) πολλά ταμπλό του δήμου για διαφημίσεις ιδιωτών, μάλλον δυσφημούν την πόλη παρά υπηρετούν το σκοπό για τον οποίο τοποθετήθηκαν. Δηλαδή, την “διαφημιστική” (εμπορική, πολιτιστική ή άλλη) ενημέρωση των διερχομένων.

 

Έτσι όμως, ποιος να προσέξει το “μήνυμα” των διαφημιζομένων, όταν η συνολική εικόνα ενός τέτοιου ταμπλό απωθεί; (Στ.Γ.Κ.)

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

 

Ένας Ιονέσκο χρειάζεται για να καταγράψει το παράλογο που ζούμε:

 

από τη μια το δημόσιο (και οι φορείς του) μας υποχρεώνουν να συναλλασσόμαστε μόνο μέσω τραπεζών (κάρτες) -μάλιστα εφεξής για το 30% του εισοδήματός μας- και από την άλλη οι “παμφάγες” τράπεζες μάς χρεώνουν με προσαυξήσεις για συναλλαγές που δεν είναι της επιλογής μας!

 

Έλεος!

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε