"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Επόμενος στόχος της Τουρκίας (Χ.ν., 22-10-19)

 

 

 

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ, ενθαρρυμένη από την “επιτυχία” της εναντίον των Κούρδων της Συρίας, δεν έχει πια κανένα λόγο να μην στραφεί και σε άλλους στόχους. Αργά ή γρήγορα θα επιδιώξει την επιβολή των γεωπολιτικών της βλέψεων κατά του Ελληνισμού (Κύπρος-Αιγαίο), επιχειρώντας να καταστήσει τόσο την Κύπρο όσο και τη χώρα μας “αμφισβητήσιμες” χώρες!

 

ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, μεθοδικότητα, διαστρέβλωση της ιστορίας, παραχάραξη των διεθνών συνθηκών και των γεγονότων, κυρίως δε με τη χρήση απειλών αποσκοπεί

  • στην παγίωση του υφιστάμενου status quo στην Κύπρο, αν όχι και στην πλήρη κατοχή του νησιού!

  • Στο δε Αιγαίο, προβάλλοντας μια σειρά ανιστόρητων διεκδικήσεων (Ίμια) και δημιουργώντας “γκρίζες ζώνες”, πλάθει τη μυθολογία της “γαλάζιας πατρίδας”. Προσπαθεί δε να τη συντηρεί με Navtex με πραγματικά πυρά, αλλά και με καθημερινές παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδας στοχεύοντας στην απομάκρυνση του αμυντικού δυναμικού από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα (αποστρατικοποίηση), ώστε να είναι αυτά ευκολότερη λεία.

 

ΕΝΑΣ και μοναδικός ο στόχος της: να γίνει εκ νέου διανομή του Αιγαίου Πελάγους, με όρια που θα εφάπτονται του 25ου μεσημβρινού (μισό Αιγαίο). Όσον αφορά τη Θράκη, μόνιμη επιδίωξη της Άγκυρας είναι η ολοκλήρωση του εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας μέσω της επιχειρούμενης ομογενοποίησης του πληθυσμού της, αλλά και με μεταφορά αμιγώς τουρκικού πληθυσμού στο νομό Έβρου (όπως έκανε στη βόρεια Κύπρο).

 

ΑΛΛΑ γιατί να απορούμε; Όταν πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατείνονταν ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές θα πρέπει να λυθούν κατά το πρότυπο (!) της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, ή, όταν ο πρώην ημέτερος Υπεξ έλεγε- για την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και τις απαιτήσεις εκεί των Τούρκων- ότι “δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες”, τί άλλο συνέβαινε στη γείτονα χώρα εκτός του να της παρέχουμε ερείσματα διεκδικήσεων;

 

ΟΙ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ καταστροφής του ελληνισμού ανέκαθεν ανοίγονταν από μέσα… (Στ.Γ.Κ.)

 

——————————————

 

ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

 

-(και πάλι περί ΒΟΑΚ) ”Η προηγούμενη κυβέρνηση”, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ”έλεγε παραμύθια της Χαλιμάς, ιδιαίτερα για τον Οδικό Άξονα της Κρήτης, αφού δεν υπήρχε ούτε χάραξη ούτε μελέτες ούτε και χρηματοδότηση.” Τα παραπάνω “ωραία” ανέφερε πρόσφατα ο νυν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής σε αθηναίκό τηλεοπτικό κανάλι (OPEN). Και αναρωτιόμαστε: Εάν μεν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πράγματι σχέδια, όπως έλεγε για τον ΒΟΑΚ, γιατί δεν διαψεύδει τώρα τον κ. Καραμανλή δημοσιεύοντάς τα; Αν όχι, ποιους κορόϊδευε 4,5 χρόνια; Από την άλλη, η ΝΔ, έχοντας στα Χανιά 3 βουλευτές αλλά και έναν πρωθυπουργό Χανιώτη, δεν θα πράξει ασυγχώρητο (εκλογικά) ολίσθημα, αν σε εύλογο χρόνο δεν αρχίσει να κινεί τα νήματα για τον ΒΟΑΚ; Δεν θα είναι τότε απόλυτα δικαιολογημένη μια πλήρης απαξίωση των κομμάτων εξουσίας που δεν κάνουν τίποτε από το να μας κοροϊδεύουν;

 

-(το παράνομο παρκάρισμα) Παλιά πληγή και πρώτο παράπονο κάθε ξένου επισκέπτη της πόλης το δυσεπίλυτο κυκλοφοριακό, με συνακόλουθο το παράνομο παρκάρισμα (φωτό, 1)!

Στα Χανιά, μου έλεγε φίλος Ελλαδίτης, “πρέπει να έχεις την τύχη με το μέρος σου όταν κυκλοφορείς!” Δεν είναι υπερβολή: η πόλη υπερφορτώνεται από οχήματα το καλοκαίρι, τουριστικά ογκώδη λεωφορεία κυκλοφορούν σε στενούς κεντρικούς δρόμους στους οποίους το παρκάρισμα “επιτρέπεται” και στις δυο πλευρές! Συνέπεια όλων αυτών να χάνεται η όμορφη πρώτη εντύπωση της πόλης, εξαιτίας μιας ατολμίας στο κυκλοφοριακό καθώς και της μη ύπαρξης στοιχειώδους “δημοτικής αστυνομίας”.

 

-(επιχειρηματικότητα και κάγκελα του δήμου!) Ο δήμος έχει τοποθετήσει σε κεντρικά πεζοδρόμια κάγκελα είτε για να μην έχουμε παράνομα παρκαρίσματα αυτοκινήτων είτε για να προστατέψει τους πολίτες… Η “αξιοποίησή” τους (φωτό, 2)

 

με άλλο τρόπο (επιχειρηματικό) είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία του δήμου ή είναι εντελώς αυθαίρετη κάποιων; (Στ.Γ.Κ.) (δημ.23/10)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Γιατί να εκπλαγούμε από την είδηση ότι, σε ιδιωτικό σχολείο ασιατικής χώρας, οι υπεύθυνοι των εξετάσεων φόρεσαν “χαρτόκουτες στα κεφάλια” των σπουδαστών τους για να μην αντιγράφουν;

Εδώ, οι δικοί μας πολιτικοί φορούν “κομματικές παρωπίδες” από γεννησιμιού τους, ώστε να μην “αντιγράφουν” άλλους, είτε πρόκειται για κάτι σωστό είτε για αποφυγή λάθους.

Στις … χαρτόκουτες είναι το πρόβλημα;

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 

 

 

 


Σχολιάστε