“Πήραμε το μήνυμα!” (Χ.ν., 30-5-19)
Posted on 30 Μάι, 2019 in Σχόλια | 0 comments
«ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ»!
ΕΙΝΑΙ καθιερωμένο, οι πρόεδροι των ελληνικών κομμάτων όταν ηττώνται στις εκλογές, να λένε τη φράση «Λάβαμε το μήνυμα»! Θέλουν να μας πουν πως «άκουσαν» τη διαμαρτυρία μας και θα προσπαθήσουν να δουν που έσφαλλαν, ώστε να… διορθωθούν! Αμ δε…
ΑΥΤΗ η τακτική είναι τόσο κοινότυπη, όσο και τα ψέματα που λένε. Πόσες φορές έστειλε μηνύματα ο λαός στους ηγέτες του, και πόσα από αυτά ελήφθησαν σοβαρά υπόψη; Ποτέ!
ΕΤΣΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Τσίπρα προσδιόρισε τα τέσσερα σημεία (μηνύματα!) που έλαβε από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. (Τα εντός […] σχόλια είναι δικά μας). Είπε:
«-Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους» [Πράγματι! Η αποχή από τις ευρωεκλογές έφτασε στο 42%, ποσοστό αρκετά ικανό για να ανατρέψει κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη. Καιρός να αναρωτηθούν τα κόμματα για ποιο λόγο η τόσο μεγάλη αποχή].
«-Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ, αλλά επέλεξαν χτες μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου». [Κι όμως, δόθηκαν τόσα επιδόματα, επεστράφησαν τόσα χρήματα, δόθηκε η περίφημη και κατ΄ευφημισμόν 13η σύνταξη (!), έγιναν τόσοι διορισμοί κ.λπ. Όλες οι παροχές ήταν τόσο βεβιασμένες και άκριτα δοσμένες που αποκάλυπταν τις πραγματικές προθέσεις των κυβερνώντων]
«-Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια μέσα στα μνημόνια, που δεν πρόλαβε να νιώσει, να αισθανθεί την αλλαγή στη ζωή και στην καθημερινότητα της από την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και από τα μέτρα ελάφρυνσης που θεσμοθετήσαμε πρόσφατα».[Μα…, φύγαμε από τα μνημόνια; Κάθε λίγο και λιγάκι δεν μας επισκέπτονται οι δανειστές (οι «θεσμοί») για να ελέγξουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων και της οικονομίας μας;]
«-Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους παλεύουμε». [Αλλά, όταν εξακολουθούμε να μιλάμε διχαστικά για «πολλούς» και για «ελίτ», όταν λέμε «τους τελειώνουμε ή μάς τελειώνουν» κ.λπ., κι ο πιο αφελής Έλληνας αντιλαμβάνεται εύκολα ποιοι είστε, ποιους εκπροσωπείτε και για ποιους παλεύετε! Όχι πάντως για όλους τους Έλληνες!]
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ έτσι ότι δεν λάβατε το ουσιαστικότερο μήνυμα: εκείνο της απομάκρυνσής σας από το λαό που σας εξέλεξε! (Στ.Γ.Κ.)
—————————————————————————————
ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (29/5/1453)
Οι αιματηροί και σκληροί αγώνες των Κρητών τόσο στο νησί όσο και αλλού, απασχολούν ελάχιστα τους επίσημους ιστορικούς μας. Πιθανόν, επειδή οι τόσοι αγώνες δεν έχουν καταγραφεί με λεπτομέρειες. Έτσι, αυτοί κινούνται μεταξύ ιστοριογραφίας και μύθου… Κι όμως, πολλοί Κρήτες συμμετείχαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση, δίπλα από τον Κων/νο Παλαιολόγο στο φοβερό αγώνα της πολιορκίας και της πτώσης της Πόλης στους Τούρκους.
Γράφει σχετικά στο βιβλίο «Η Πόλις Εάλω»-Το χρονικό της Πολιορκίας και η Άλωση της Κων/πολης (εκδ. «Νέα Σύνορα» – Α. Λιβάνη, Αθήνα, 1993), ο χρονικογράφος της Πτώσης, ο Γ. Φραντζής ή Σφραντζής, αυτόπτης μάρτυς του τραγικού γεγονότος (μικρό απόσπασμα):
«…Όταν μπήκαν οι εχθροί στην Πόλη, έδιωξαν τους χριστιανούς που είχαν απομείνει στα τείχη με τηλεβόλα, βέλη, ακόντια και πέτρες. Έτσι έγιναν κύριοι ολόκληρης της Κωνσταντινούπολης, εκτός των πύργων του Βασιλείου, του Λέοντος και του Αλεξίου, τους οποίους κρατούσαν οι ναύτες από την Κρήτη που πολέμησαν από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα και σκότωσαν πολλούς Τούρκους. Βλέποντας το πλήθος των εχθρών που είχαν κυριεύσει την πόλη, δεν ήθελαν να παραδοθούν αλλά έλεγαν ότι προτιμούσαν να πεθάνουν παρά να ζήσουν. Κάποιος Τούρκος ειδοποίησε τότε το σουλτάνο για την ηρωική άμυνά τους κι εκείνος συμφώνησε να τους επιτρέψει να φύγουν με το πλοίο και όλα τα πράγματα που είχαν μαζί τους. Παρά τις υποσχέσεις του όμως, ο σουλτάνος με πολύ κόπο κατάφερε να τους πείσει να αφήσουν τους πύργους και να φύγουν..» Για να μη ξεχνιόμαστε.(Στ.Γ.Κ.).
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Κύριε πρόεδρε,
Επίκαιρες όσο ποτέ οι παρακάτω αντιθετικές μεν αλλά μεστές «προτάσεις» του Αθ. Κανελλόπουλου («Εύβουλου»), παλιού σημαίνοντος σοφού πολιτικού, για κάθε είδους «εκλογές» στη ζωή μας:
«Μη λες ηττήθηκα. Πες νίκησαν.
Μη λες πληγώθηκα. Πες σώθηκα.
Μη λες τέλειωσε. Πες αρχίζει».
ΕΡΜΟΛΑΟΣ