"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μικρά της πόλης (Χ.ν., 29-5-19)

 

 

 

Μικρά της πόλης:

Σε μερικές μέρες θα ξαναψηφίσουμε για δήμαρχο επιλέγοντας ανάμεσα στους δυο πρώτους των εκλογών της 26ης Μαΐου. Οποιος κι αν εκλεγεί τελικά, εκτός από τα πολύ σοβαρά θέματα της πόλης (κυκλοφοριακό, έξοδοι – είσοδοι, δρόμος για το αεροδρόμιο, αναξιοποίητα δημόσια οικήματα, ανακαίνιση Δημοτικής Αγοράς και Ρολογιού κ.λπ.) που έχει να αντιμετωπίσει, οφείλει να έχει στο πρόγραμμά του και την αναμόρφωση του πάρκου ΕΦΛ στο οποίο η κατάσταση παρά το τελευταίο φιλότιμο λίφτινγκ του προσωπικού του δήμου και μαθητών (φωτ. 1), παραμένει επικίνδυνη.

 

 

 

Πριν δεκαετίες κάποιος ευαίσθητος δήμαρχος είχε προγραμματίσει για το κυκλοφοριακό σε επικίνδυνα σημεία να υπάρχουν ειδικά «μπουτόν» (κουμπιά), για την ευκολότερη διέλευση των πεζών (προτεραιότητα), από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο (φωτ. 2). Δυστυχώς, κανένα από αυτά δεν λειτουργεί! Με συνέπεια, γέροντες, παιδιά ή ανάπηροι να περιμένουν πολλή ώρα για να μετακινηθούν. Σε άλλες χώρες -ακόμη και με τα φανάρια αναμμένα- προηγούνται οι πεζοί. Εδώ προηγούνται παντού και πάντα τα οχήματα!

 

2

 

 

 

 

Τώρα που καλοκαιριάζει είναι ευκαιρία, εκτός από τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα (υποθέτουμε) που προγραμματίζουν Περιφέρεια και Δήμος, καλόν είναι να ξανακοιτάξουν αυτήν την επικίνδυνη εικόνα, κάτω ακριβώς από το μνημείο με την πτώση του Ικάρου μπροστά από το νεοκλασικό διατηρητέο κτήριο του Μ. Κούνδουρου. Γεωλόγοι και μηχανικοί του Δήμου και της Περιφέρειας ας σκεφτούν έναν τρόπο να δημιουργηθούν υποστυλώματα ή αντερείσματα, ώστε να μη συνεχισθεί η κατολίσθηση και έχουμε τα χειρότερα (φωτ. 3).

 

3

 


Σχολιάστε