"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ευρωεκλογές και πόλωση

 

 

 

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ

1.-ΠΑΛΙΑ η συνήθεια. Οι Συριζαίοι ακολουθούν την πάγια τακτική των ελληνικών ευρωεκλογών! Μεταφέρουν τη «μάχη», όχι στο ποια Ευρώπη θέλουμε, αλλά στο ποιος από τους δυο αρχηγούς (του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.) είναι πιο πειστικός και αποτελεσματικός, για την πρωθυπουργία! Βλέπετε, έχουμε και τις βουλευτικές που ακολουθούν.

Γι αυτό και η ενημέρωσή μας σχετικά με την… Ευρώπη, έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Ο καημός των Συριζαίων είναι να μείνει …άτρωτος ο Τσίπρας σε όλο το φάσμα των εκλογών. Να παρουσιάζεται  ως ο «μεγάλος» ηγέτης που πραγματοποιεί αυτά «που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι»! Λένε οι περί τον κ. πρωθυπουργό πως είναι ο Τσίπρας που «έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια» (!), αυτός «ακύρωσε μνημονιακά μέτρα», αυτός «έλυσε μακροχρόνιες εθνικές εκκρεμότητες» (Σκοπιανό) κι αυτός ξαναέφερε στο επίκεντρο την κοινωνική ευαισθησία (!) της αριστεράς (επιδοματική πολιτική).

Αλλά,  η Συμφωνία των Πρεσπών αποδείχτηκε πολιτική αιμορραγία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου, ο τρόπος με τον οποίο η συμφωνία πέρασε από τη Βουλή (με «τυχοδιωκτική»/περιστασιακή ανασύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας), έδειξε ότι και «η πρώτη φορά» αριστερή κυβέρνηση ακολουθεί τον καιροσκοπισμό των παλαιοπολιτικών κομμάτων  προκειμένου να διατηρηθεί στην εξουσία. Με τη δε στάση του Τσίπρα να «αγκαλιάζει» κάθε δήλωση του Πολάκη, παρά τις αντιρρήσεις πολλών στελεχών του,  αποδεικνύει στον απλό ψηφοφόρο  ότι ο κυνισμός αποτελεί πια καθημερινό στοιχείο της κυβέρνησής του -κάτι που δεν έχει καμιά σχέση με «την κοινωνική ευαισθησία» της αριστεράς…

 

Επιπλέον, ο κ. πρωθυπουργός, σε οποιαδήποτε εμφάνισή του, ανεβάζει την ένταση της αντιπαράθεσής του με τη Νέα Δημοκρατία, κατακεραυνώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή πιστεύει ότι  η σύγκριση μεταξύ τους τον ευνοεί. Για κάποιον, που υποτίθεται ότι θα έφερνε το νέο στην πολιτική, ο Τσίπρας δείχνει να έχει μάθει πολύ καλά την παλαιοκομματική τέχνη.

 

2.-ΚΙ ο Μητσοτάκης, από την πλευρά του –τον γνωρίσαμε ως μνημονιακό υπουργό της Ν.Δ.- δεν ξεφεύγει από την «πεπατημένη». Ας πούμε, είπε στον Αλφα (22-4-19) τα εξής: «Δεσμεύομαι ότι θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη αυτά που ο κ. Τσίπρας της πήρε». Και συνέχισε σε προσωπική αντιπαράθεση: «Ο κ. Τσίπρας είπε απίστευτα ψέματα για να κερδίσει την εξουσία. Τώρα που ξέρει πως φεύγει έχετε καμία αμφιβολία ότι θα πει ψέματα; Διχάζει, πολώνει, πετά λάσπη. Φεύγει με τον εκνευρισμό του ηττημένου. Για μένα η πολιτική της ανάπτυξης είναι πολιτική που αφορά τους πολλούς»! Μια πολιτική δηλαδή αντιπαράθεση περισσότερο έμμεσων «ύβρεων» και λιγότερο επιχειρημάτων.

 

… ΕΛΕΓΕ, και πολύ σωστά, ο Μιτεράν πως οι υποσχέσεις των πολιτικών δεν «δεσμεύουν» παρά μόνο τους ίδιους! Επομένως…; Όσο για την «ψεματολογία» και τη «λασπολογία» που ο Μητσοτάκης επιρρίπτει στον αντίπαλό του, δεν «κομίζει γλαύκα…». Και τα δυο αυτά στοιχεία (το ψέμα και η λάσπη) είναι πρωταρχικά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Αλλά και γενικότερα της παγκόσμιας πολιτικής σήμερα με τα fake news και τις ανατροπές των εκλογικών αποτελεσμάτων…

 

ΚΙ ΟΜΩΣ, σε λίγες μέρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε ΚΑΙ για την… Ευρώπη! (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)

 

 

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

 

ΤΟ ΤΟΠΙΟ με τους υποψηφίους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο νομό Χανίων ξεκαθάρισε την περασμένη Κυριακή (5/5), με την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των συμμετεχόντων συνδυασμών.

 

Για το Δήμο Χανίων ερίζουν τελικά 8 συνδυασμοί, με περίπου γνωστά τα πρόσωπα των επικεφαλής τους. Άγνωστοι είναι οι πολλοί που πλαισιώνουν τους αρχηγούς των συνδυασμών: αυτό είναι φυσιολογικό μια και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται η απλή αναλογική σε εκλογές της μεταπολεμικής περιόδου, γι αυτό και η αθρόα συμμετοχή επίδοξων.

 

Έτσι, πολλοί από μας θα κληθούν να ψηφίσουν… φίλους και όχι κόμματα. Η απεξάρτηση πολλών συνδυασμών από τα κόμματα, όπως και πολλών «πιστών» ψηφοφόρων, είναι δεδομένη. Αυτό σημαίνει πως ακόμη και οι «επιλεγέντες» ως αρχηγοί από τα κόμματα (Αθήνα) είναι αμφίβολο αν θα έχουν την αναμενόμενη υποστήριξη!

 

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι παλιοί πολιτικοί που επιμελώς αποφεύγουν να έχουν φανερή κομματική υποστήριξη. Βλέπετε, ο λαός, εδώ και 10 χρόνια με την κρίση και τα μνημόνια, γνώρισε όλες τις κομματικές αποχρώσεις, σε όλους τους συνδυασμούς, ώστε να μη συγκινείται πια από… ιδεολογίες και φρούδες υποσχέσεις.

 

Στις δημοτικές εκλογές, συνήθως, ο πολίτης ψηφίζει έργα και όχι λόγια! (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

 

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ τις προάλλες, είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης γι’ αυτό θα είναι και κόμμα μιας χρήσης».

Αλλά ο λαός, για τους επηρμένους πάντα λέει: «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο (ή, μεγάλη κουβέντα) μην πεις»!

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 

 


Σχολιάστε