"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μακεδονική ταυτότητα

 

 

 

[ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ", Στ.Γ.Κ.]

Να το δούμε και από την οικονομική σκοπιά; Ευχαρίστως. Ας αναλογιστούμε πόσα κέρδη και πόσες χιλιάδες επισκέπτες χάνει η Ελλάδα κάθε χρόνο από ημιμαθείς τουρίστες που επειδή άκουσαν πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Μακεδόνας, πήγαν στη χώρα που γνωρίζουν ως Μακεδονία. Γιατί αν νομίζετε πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, πλανάστε οικτρά. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της βρετανικής έκδοσης του τηλεπαιχνιδιού «Take it or Leave it», όπου 2 παίκτες αποκλείστηκαν στην τελευταία ερώτηση και έχασαν 25.000 λίρες από την ερώτηση: «Από ποια χώρα κατάγεται ο Μέγας Αλέξανδρος», καθώς απάντησαν το προφανές- Ελλάδα, ενώ η “σωστή” απάντηση ήταν «Μακεδονία». Αντί λοιπόν οι παίκτες να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματα τους, δέχτηκαν τόσο αυτοί, όσο και εκατομμύρια Βρετανών τηλεθεατών, την αυθεντία του τηλεπαιχνιδιού και πλέον δεν θα ξαναέκαναν το λάθος να πουν πουθενά πως ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας.

Καταλήγοντας, ναι, έχουμε χρέος να διαδηλώνουμε για τα εθνικά ζητήματα. Και έχουμε χρέος, τέτοια ζητήματα να τα θεωρούμε εθνικά και όχι τοπικά. Είναι δικαίωμα μας να θεωρούμε υψίστης σημασίας τη διαχείριση τόσο ευαίσθητων ζητημάτων, στο «ταμείο» μιας κυβέρνησης. Για αυτό, πρέπει να παρατηρήσουμε με πολύ προσεκτικό μάτι τις κινήσεις Κοτζιά, να κρίνουμε με αυστηρή στάση το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας για να εξασφαλίσει ΝΑΤΟΐκή ηρεμία και φιλικά χτυπήματα στο κεφάλι από τους συμμάχους-ηγεμόνες μας. Τα εθνικά ζητήματα δεν μας ταΐζουν, αλλά μας ενώνουν. Δεν μας ποτίζουν, αλλά μας αφυπνίζουν. Δεν μας συντηρούν, αλλά οπλίζουν με κουράγιο, σε μία εποχή που όλα γύρω μας έχουν στόχο και ρόλο να μας το στερούν. Για τη Μακεδονία που είναι μόνο ελληνική λοιπόν, οφείλουμε να παλέψουμε και να διαδηλώσουμε.

[AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΤΙ ΚΑΚΟ ΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ... ΕΛΛΗΝΑΣ!! ΤΟΣΗ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!]

https://www.youtube.com/watch?v=2AdgCe0cf9g

 

——————————————————-

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΪΒΑΝΑΣ (Αρθρογράφος του “ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”, Αυστραλίας)

Αν ήμουν πλούσιος θα μπορούσα να το μεταφράσω στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Γερμανικά και άλλες γλώσσες και να το μοιράσω δωρεάν, αρχίζοντας από τα μέλη των Κοινοβουλίων των χωρών και τους εκπροσώπους των κρατών στα Ηνωμένα Έθνη. Αν είχα αρκετό χώρο στην εφημερίδα, θα ζητούσα την άδεια να αναδημοσιεύσω ολόκληρη τη μελέτη του πρώην υπουργού και ειδήμονα στο θέμα, Νικολάου Μάρτη.

Διάβαζα κάτι που είχε δημοσιευθεί πριν 21 χρόνια στην εφημερίδα «Εστία», σε συνέχειες και, επικειμένων των συζητήσεων με τους Σκοπιανούς, θα ήθελα να προτείνω στον αρμόδιο υπουργό της παρούσας κυβέρνησης να ξαναρίξει μια ματιά στο εν λόγω κείμενο καίτοι πιστεύω ότι είναι αρκετά καταρτισμένος επί του θέματος:

«Η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων επιβεβαιώνεται από τα αδιάψευστα κείμενα:

α) Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

β) Από κείμενα αρχαίων συγγραφέων Ελλήνων όπως ο Ησίοδος, ο Στράβων («Ελλάς είναι η Μακεδονία»), Ηρόδοτος, ο Πολύβιος, ο Ισοκράτης, ο Θουκυδίδης, ο Πλούταρχος, ο Αρριανός) όπως και Εβραίων (Ιώσηπος, Φίλων) και του Ρωμαίου Τίτου-Λίβιου. γ) Από χιλιάδες Ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας, τη συμμετοχή των αρχαίων Μακεδόνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τις Αμφικτιονίες και τα αρχαία θέατρα.

δ) Από τους αγώνες των Μακεδόνων, από την αρχαιότητα έως τον τρέχοντα αιώνα Μακεδονικός Αγώνας, Α και Β Βαλκανικούς και Α και Β Παγκόσμιους Πολέμους.

Την ταυτότητα συνεπώς των Μακεδόνων ως Ελλήνων κανένας δεν μπορεί να σφετερισθεί, ούτε είναι αντικείμενο διαπραγματεύσεως ή συμβιβασμού. Οποιοδήποτε όνομα αν πάρει το κράτος αυτό των Σκοπίων, οι κάτοικοί του δεν μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες. Επί Τουρκοκρατίας οι Βούλγαροι και οι Σέρβοι της Μακεδονίας δεν έφεραν το όνομα Μακεδόνες, αλλά Βουλγαρομακεδόνες και Σερβομακεδόνες, όπως οι Τούρκοι της Κρήτης χαρακτηρίζονταν Τουρκοκρήτες. Όπως οι Ηπειρώτες, οι Θεσσαλοί, οι Κρητικοί κλπ έτσι και Μακεδόνες θεωρούνται μόνο Έλληνες. Η ταυτότητα των Σκοπιανών ως Μακεδόνων είναι απαράδεκτη και ως θέμα “αρχής”.

Δεν υπάρχει προηγούμενο ένας λαός να πάρει το όνομα και την ιστορία άλλου λαού. Την ταυτότητά τους ως Μακεδόνες την απέκτησαν με ψεύδη και κωμικούς ισχυρισμούς, όπως:

1) Είναι ψεύδος ότι, προ των Βαλκανικών Πολέμων, το Ίλιντεν (η μικροεξέγερση την ημέρα της εορτής του Προφήτη Ηλία) ήταν εξέγερση “Μακεδόνων”. Αναφορές των προξένων Αγγλίας, Γαλλίας, Αυστρίας και ΗΠΑ, του Μοναστηρίου και της Θεσσαλονίκης (1903) καθώς και αναφορά της Τουρκικής Πρεσβείας στο Παρίσι, την αναφέρουν ως εξέγερση Βουλγάρων Κομιτατζήδων.

2) Είναι ψεύδος ότι ο Σαμουήλ ήταν Μακεδών. Ο Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος ηγέτης. Και ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ είναι γνωστός ως “Βουλγαροκτόνος”.

3) Είναι ψεύδος ότι οι μοναχοί Μεθόδιος και Κύριλλος, οι «φωτιστές των Σλάβων», δεν είναι Έλληνες. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, ο Πάπας Πίος και ο Πάπας Ιωάννης διαψεύδουν τους πλαστογράφους.

4) Αυταπόδεικτα ψευδείς και κωμικοί είναι οι ισχυρισμοί τους, ότι το Άγιο Όρος είναι κέντρο Σλαβισμού και ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν τους ίδιους θεούς με τους άλλους Έλληνες.

5) Είναι ψευδής ο ισχυρισμός τους, ότι η γλώσσα των Μακεδόνων δεν είναι Ελληνική.

Η κατασκευασμένη κατόπιν επεξεργασίας επτά μηνών, το 1944-1945 δήθεν Μακεδονική γλώσσα είναι παραλλαγή της Βουλγάρικης. Ο Γκλιγκόρωφ, την ημέρα της αναγνώρισης του κράτους του από τον ΟΗΕ εξαπάτησε την διεθνή κοινή γνώμη, με διάφορα ψεύδη, μεταξύ των οποίων

α) Ότι 130 ετών αγώνες για ελευθερία και ανεξάρτητο Κράτος δικαιώθηκαν και

β) ότι το “έθνος” του προσέφερε τη γλώσσα και το χριστιανισμό στους Σλάβους!

Τα τελευταία όμως 130 χρόνια έγιναν οι Συνθήκες του Αγίου Στεφάνου και Βερολίνου, ο Μακεδονικός Αγώνας, ο πρώτος Βαλκανικός πόλεμος, ο δεύτερος Βαλκανικός πόλεμος και ο Α΄ και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Σε όλα αυτά τα κοσμογονικά γεγονότα και σε Τουρκική απογραφή στην περιοχή και σε βουλευτικές εκλογές το 1912 (με εκλογή βουλευτών και των μειονοτήτων), δεν αναφέρεται παρουσία έστω και ενός “Μακεδόνα”.

Ως προς τον δεύτερο ισχυρισμό του κ. Γκλιγκόρωφ ότι το “έθνος” του πρόσφερε τη γλώσσα και το χριστιανισμό στους Σλάβους, διαψεύδεται από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄. Άλλωστε, οι Σκοπιανοί το 1986 εξαπάτησαν το Βατικανό, όταν παρουσίασαν σε αίθουσα του μουσείου Ελληνικές εκκλησιαστικές εικόνες ως “Μακεδονικές”. Μετά την έντονη διαμαρτυρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ, το Βατικανό ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι “παγιδεύτηκε από τους Σκοπιανούς”! Όλα τα ανωτέρω που συνιστούν το Σκοπιανό πρόβλημα, η επίσημη Ελλάς δεν τα πρόβαλε όπως έπρεπε, με συνέπεια ξένοι -δυστυχώς και ολίγοι Έλληνες- στην επιμονή για το όνομα να ερωτούνται: “Μα για ένα όνομα δημιουργείται πρόβλημα;”.

Θα υπενθυμίσουμε, μόνο, ότι οι Αυστριακοί αντέδρασαν το 1991 κατά των Σλοβένων και τους υποχρέωσαν να καταστρέψουν χαρτονόμισμά τους, που απεικόνιζε θρόνο Αυστριακό, διότι έθιγε την ιστορία τους».

Αυτά για σήμερα και θα επανέλθουμε για τη συνέχεια της ενδιαφέρουσας εμπεριστατωμένης μελέτης, στο εγγύς μέλλον. (Νέος Κόσμος, 8-10-17)

 


Σχολιάστε