Βιβλικές κατστροφές στην Κρήτη
Posted on 21 Φεβ, 2019 in Σχόλια | 0 comments
ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Τέτοιες φυσικές καταστροφές από έντονες και διαρκείς βροχοπτώσεις, σφοδρές καταιγίδες και κατολισθήσεις στην Κρήτη, όπως ομολογούν οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, «είχαμε να δούμε εδώ και 60 χρόνια».
Σύμφωνα δε με το χθεσινό πρωτοσέλιδο των «Χ.ν.», ο κ. αντιπεριφερειάρχης των Χανίων και οι συνεργάτες του μηχανικοί μίλησαν για καταστροφή «του 50% του επαρχιακού οδικού άξονα Χανίων»! Τρομάζει και μόνον η ιδέα ότι επίκειται κι άλλο κύμα κακοκαιρίας παρόμοιο με τη «Χιόνη».
Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος είναι αδύναμος μπροστά στην οργή της φύσης. Δεν μπορούμε να τα βάλουμε μαζί της, και άρα ό,τι κατασκευάζουμε, πρέπει να είναι απόλυτα μελετημένο σε όλες τις παραμέτρους του, πολύ στερεό κι όχι σαθρό. Αυτά για τον ΒΟΑΚ που ίσως δούμε στο εγγύς μέλλον. Ώστε, όταν αγριεύει η φύση (χειμώνα ή καλοκαίρι), να αντεπεξερχόμαστε χωρίς θύματα και βιβλικές καταστροφές.
Μπορούμε επίσης να μετριάσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα που επηρεάζει την κλιματική αλλαγή (ένα παγκόσμιο πια φαινόμενο και μέλημα όλων των λαών και κυβερνήσεων). Όχι μόνο υιοθετώντας περιοριστικούς ή απαγορευτικούς νόμους που ψηφίζονται κατά δεκάδες σε παγκόσμια fora, αλλά -και κυρίως- με την αυστηρή εφαρμογή τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Και εδώ χρειάζεται να ξεσηκωθούν οι λαοί…
Στην Κρήτη, όχι μόνο σε περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών, θα έπρεπε να υπάρχει μια Διαπεριφερειακή Ομάδα δράσης. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα ούτε από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, ούτε από το Δήμο ή κάποιους αρμόδιους φορείς οι οποίοι συνήθως επιρρίπτουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Καλά είναι τα υπερπλεονάσματα της κυβέρνησης, αλλά όχι για το θεαθήναι (Ε.Ε.) και για το στίψιμο των φορολογουμένων. Απαιτούνται και έργα.
… Στο προσκήνιο, λοιπόν, και πάλι η λέξη «συγκρητισμός». (Στ.Γ.Κ.)
Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ
Αργά και σταθερά «η πρώτη φορά» αριστερή κυβέρνηση (τώρα πια χωρίς τους ΑΝΕΛ, αλλά πλαισιωμένη από καιροσκόπους «ανεξάρτητους» διαλυμένων μικρών κομμάτων), προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία, όπως-όπως.
Εκτός αυτού, επιθυμεί διακαώς –προσωπικά ο κ. Τσίπρας- να γίνει ένας δεύτερος Ανδρέας, ίσως «εκδικούμενος» τη μεγάλη ικανότητα του Ανδρέα να διεμβολίσει πέρα για πέρα την αριστερά του 1981.
Μόνο που ο Αντρέας δεν αντιγράφεται, ούτε μπορεί να τον μιμηθεί κανείς στη στρατηγική του. Ο κ. Τσίπρας, με άλλους όρους φυσικά, υπό άλλες συγκυρίες, με μεγαλύτερη αδιαφορία του λαού για την πολιτική καθώς και με άλλα πολιτικά μεγέθη, φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει το αντίθετο του Ανδρέα. Εκείνος, ο Ανδρέας, μετατόπισε το Κέντρο προς τα αριστερά. Αυτός, ο Τσίπρας, επιδιώκει να κατακτήσει το Κέντρο, με μια έφοδο εξ αριστερών.
Και είναι περίεργο, 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα, να γίνεται προσπάθεια για «επανάληψη» του ιδίου πειράματος. Αλλά ο Ανδρέας, διεμβολίζοντας την τότε Αριστερά, είχε προσελκύσει σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, που τον πλαισίωσαν και συνετέλεσαν στο να επιτευχθεί η μεγάλη μετεμφυλιακή συμφιλίωση του λαού.
Ο κ. Τσίπρας, με την εναγώνια προσπάθειά του να… αφομοιώσει την άλλοτε πανίσχυρη Κεντροαριστερά προς όφελός του και μόνο (διατήρηση ή επάνοδος στην εξουσία), πιθανόν να αποσκοπεί και στη μετεκλογική δημιουργία ενός νέου φορέα. Με «μεταλλαγμένη» την… αριστερά σε ένα συνονθύλευμα «γυρολόγων» πολιτικών αγνώστου ιδεολογίας και οράματος και με κάποιο καινούργιο βαρύγδουπο όνομα.
Επιδιώκει να ισχυροποιηθεί και ως αξιωματική αντιπολίτευση κυρίως για να ενισχύσει το προφίλ του ως εκπροσώπου μιας «νέας» Κεντροαριστεράς στην Ε.Ε. (Στ.Γ.Κ.)
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Κύριε πρόεδρε,
Στην Ελλάδα, τελευταία «τίμιος πολιτικός» θεωρείται αυτός που «γυροφέρνει» όλα τα κόμματα, ώσπου να βρει αυτό που τον βολεύει. Όχι… ιδεολογικά, αλλά ψηφοθηρικά. Έτσι, αυτό που αποδείχθηκε από το κυβερνών κόμμα και τα θλιβερά «αποκόμματα» που μας κυβερνούν, επαληθεύει αυτό που έλεγε ο Jean Jaurès: «όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλάζουν τις λέξεις». Ενίοτε και τις συνειδήσεις τους…
ΕΡΜΟΛΑΟΣ