"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Παιχνίδια με την εκλογή του ΠτΔ (Χ.ν., 14-2-19)

 

 

 

 

 

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠτΔ

ΑΣ ξαναθυμηθούμε το 2014 το πώς οδηγηθήκαμε στις εκλογές: Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνιστώσες του «μεταλλαχθείσες» σε ενιαίο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), επέλεξαν -προκειμένου να ρίξουν την τότε κυβέρνηση Σαμαρά- να εργαλειοποιήσουν τη διαδικασία εκλογής του ΠτΔ. Εκμεταλλεύτηκαν –και είχαν αυτό το δικαίωμα από το Σύνταγμα- να ρίξουν την κυβέρνηση, ώστε να πάμε σε εκλογές. Έτσι κι έγινε: η επιλογή του Σταύρου Δήμα (Ν.Δ.) δεν πέρασε, ο κ. Τσίπρας,  με τη βοήθεια του Φώτη Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) έριξε την κυβέρνηση και οι εκλογές έγιναν τον Ιανουάριο του 2015.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να δεσμεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί μια δεύτερη θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ξεχνώντας τι έλεγε το 2014, όταν αυτός φαινόταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις και η ΝΔ δεύτερη. Ας θυμηθούμε κάποια πομπώδη λόγια του (6/12/14) που έμειναν μόνο «λόγια»: «Αυτή τη στιγμή η συντριπτική (!) πλειοψηφία του ελληνικού λαού δε συναινεί με την πολιτική της λιτότητας που εδώ και τέσσερα χρόνια έχει καταστρέψει τη χώρα. Το πιθανότερο είναι να αποτύχει η εκλογή Προέδρου και να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές. Οι εκλογές αυτές θα οδηγήσουν σε μία ανατροπή στην Ευρώπη δίνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή».

Ο ΚΟΣΜΟΣ τον πίστεψε, η λιτότητα όχι μόνο συνεχίστηκε αλλά και αγρίεψε. Όσο για την ανατροπή στην Ευρώπη, έ, κάτι παραπάνω … είπαμε: η ανατροπή ήταν οι συνεχείς κυβιστήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΗΝ ίδια εκείνη περίοδο (Δεκ. 2014), ο κ. Τσίπρας τόνιζε δελεαστικά και φορτικά: «Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν στη λαϊκή βούληση». Έτσι περίπου η κυβέρνηση «εναρμονίστηκε» με το «Όχι» του ελληνικού στο άκαιρο δημοψήφισμα του 2015 μετατρέποντάς το σε ένα βαρύ και επώδυνο «Ναι»!

… ΑΛΛΑ, όταν χρησιμοποιείται το πρόσωπο  του ΠτΔ στα κομματικά τερτίπια και τις υπέρμετρες φιλοδοξίες για την επανεκλογή μιας κυβέρνησης, ας μη περιμένουμε καμιά βελτίωση της εν γένει κατάστασης. Η εκλογή του ΠτΔ, κατά την άποψή μας, δεν θα έπρεπε να έχει καμιά απολύτως σχέση με οποιαδήποτε άλλη εκλογή. Πολύ δε περισσότερο με την αναθεώρηση του… Συντάγματος, το οποίο για να λειτουργήσει επωφελώς για τους πολίτες και την Πολιτεία, θα έπρεπε να έχει μια σχετική συναίνεση των περισσοτέρων κομμάτων στα βασικά του άρθρα. (Στ.Γ.Κ.)

 

——————————————————————-

 

 

 

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ με το όνομα «Χιόνη», που χτύπησε αλύπητα και την Κρήτη με πολλές καταστροφές, έρχεται να διαψεύσει μια παλιά παροιμία που έλεγε πως «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει».

 

ΦΕΤΟΣ μας έπιασε «βαρύς-φλεβαριάτικος- χειμώνας» (με απροσμέτρητες νεροποντές, χαμηλές θερμοκρασίες και υγρασία, κατολισθήσεις πρανών, καταρρεύσεις σπιτιών καθώς πολλούς νεκρούς από την έξαρση της γρίπης). Λίγο πριν την αναμενόμενη άνοιξη, αντιλαμβανόμαστε πως, λόγω των κλιματικών αλλαγών στον πλανήτη, έχει «μεταλλαχθεί» κι ο γνωστός μας Φλεβάρης, για τον οποίο εφεξής θα λέμε «Ο Φλεβάρης φλέβες σπα, και τα σπίτια μας  σφαλά»

 

ΕΔΩ και χρόνια τα πράγματα στον πλανήτη παρουσιάζουν μεγάλες κλιματικές αλλαγές με τρομακτικές συνέπειες (τσουνάμια, σεισμοί, φυσικές καταστροφές από καύσωνες, τυφώνες, καταιγίδες, ξηρασίες). Τι κι αν υπογράφονται Συνθήκες μείωσης των ρύπων, τι κι αν μετακινούνται πληθυσμοί από ήπειρο σε ήπειρο, τι κι αν οι πόλεμοι γίνονται ακριβώς για τον έλεγχο της ενέργειας στον πλανήτη. Η πολιτική και οι πολιτικοί (προεξάρχοντος του απίθανου προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ) αδυνατούν να κατανοήσουν ότι κάθε αδράνεια στον τομέα κλίμα, φέρνει όλο τον πλανήτη πιο κοντά σε μια κατακλυσμιαία καταστροφή. Τα σημάδια ήδη τα γευόμαστε με τους βαρείς χειμώνες, τις νεοφανείς ασθένειες, το προσφυγικό που δεν λέει να κλείσει, τη μετανάστευση…

 


Σχολιάστε