"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μεταναστευτικό, Ευρώπη και εμείς. (Χ.ν., 4-9-18)

 

 

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

  • «Να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα μορφώματα του λαϊκισμού, που αγγίζουν τα όρια του ναζισμού, πριν αποδομήσουν το ευρωπαίκό οικοδόμημα» (Πρ. Παυλόπουλος, ΠτΔ)

 

ΚΡΑΥΓΗ αγνωνίας εκπέμπουν οι δήμαρχοι των νησιών του βορείου Αιγαίου εξαιτίας της ασύμμετρης αύξησης των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία. Κι αν αρχίσουν να μας έρχονται κι «επιστροφές» μεταναστών από τη Γερμανία, αλίμονό μας. Ο υπολανθάνων ρατσισμός καραδοκεί.

 

ΔΕΝ υπάρχει, δυστυχώς, σοβαρός σχεδιασμός διαχείρησης του μεταναστευτικού από την Ε.Ε. Βέβαια, μια κάποια γενική συμφωνία με την Τουρκία υπάρχει, αφού η χώρα αυτή είναι η κύρια πύλη εισροής από Ασία και Μέση Ανατολή. Αλλά δεν τηρείται. Κοντά σ΄αυτό υπάρχει και η σθεναρή άρνηση πολλών χωρών της Ευρώπης να μη δέχονται καμιά ποσόστωση αριθμού μεταναστών στη χώρα τους! Η λέξη αλληλεγγύη δεν τους κάνει ή τη μισούν…

 

ΕΤΣΙ, η «δύστηνος» Ελλάς, το θαλασσινό προπύργιο της Ε.Ε. προς την Ασία και την Αφρική, παραμένει το μόνιμο θύμα: πάντα ο αριθμός των μεταναστών, λόγω ακτογραμμής και νησιών, θα υπερβαίνει τον αριθμό που θα μπορούσε η χώρα μας να φιλοξενήσει.

 

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι, στην Ευρώπη, ο μεγαλύτερος φόβος δεν είναι πια η οικονομική κρίση, αλλά η ανέλεγκτη είσοδος χιλιάδων μεταναστών με προορισμό τη «παραδεισένια Δύση» και τις ευημερούσες κοινωνίες της!

 

ΣΕ ΛΙΓΟ στη χώρα μας (και στην Κρήτη), εκτός από τις τρισάθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζούν οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες (Μόρια, Μυτιλήνης κ.λπ.), εκτός από τις αυτοχειρίες πολλών εξ αυτών, εκτός από πολλές ΜΚΟ που εμπλέκονται στο θέμα χωρίς να γνωρίζουμε τις πραγματικές τους προθέσεις, δεν θα αργήσει να έχουμε και εξεγέρσεις μεταναστών.

 

ΓΙΑ το θέμα αυτό που αποτελεί και το αυγό του φιδιού (ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη), μάλιστα σε επτά (7) χώρες της, μιλάει ξεκάθαρα η αμερικανική Huffington Post: «Όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση εμμένει σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα της και δεν αντιμετωπίζει σθεναρά τα επείγοντα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας, μην προχωρώντας σε ουσιαστικές κυρώσεις απέναντι σε όσους δεν εφαρμόζουν όσα έχουν υπογραφεί, η λαϊκίστικη ψηφοθηρική ακροδεξιά θα κουνά το δάχτυλο. Και θα περιμένει στη γωνία για να εκμεταλλευτεί τα λάθη των υπολοίπων»

 

ΓΙΑ την ιστορία, αναφέρουμε τις χώρες στις οποίες η ακροδεξιά ανέρχεται επικίνδυνα ή έχει ήδη αλώσει την εξουσία: Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουδία και Γερμανία. Στη χώρα μας, καιροφυλακτεί η «Χρυσή Αυγή» που περιμένει να εκμεταλλευθεί τα λάθη των κομμάτων, για να εξορμήσει εναντίον των «κατσαρίδων» (μεταναστών), όπως τους ονομάζει! (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

 

Η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κα Παπακώστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ (31-8-18), άμα τη αναλήψει των νέων καθηκόντων της, είπε και το εξής αμίμητο: «Ο Αλέξης Τσίπρας συνδυάζει τον τρόπο σκέψης του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και αυτόν του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή»! Τόση πλατιά σκέψη!

 

 

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, αφού «τοιούτος άνδρας έλαχε ημίν, ώ, Έλληνες», γιατί να μην ανάγει η νέα «προστάτις» του πολίτη τον τρόπο σκέψης της «βαθύτερα», ώστε να συμπεριλάβει και τον Ελ. Βενιζέλο και τον Χαρ. Τρικούπη; Δεν θα είχε έτσι μεγαλύτερη βαρύτητα η προσωπικότητα του πρωθυπουργού της;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 


Σχολιάστε