"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Εγρήγορση, όχι επανάπαυση ! (σχόλιο)

 

 

 

 

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΟΧΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΣΗ

 

ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ, η ειρήνη δεν είναι τίποτε άλλο παρά το μεταξύ δυο πολέμων σύντομο ειρηνικό χρονικό διάστημα!

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η Ευρώπη έχει πάνω από 70 χρόνια να γνωρίσει πόλεμο στα εδάφη της. Όσο για τη Σουηδία πάνω από 200 χρόνια!

 

ΚΙ ΟΜΩΣ! Σύμφωνα με την είδηση (Guardian), «eνημερωτικά φυλλάδια στα 4,8 εκατ. νοικοκυριά της χώρας έχει αρχίσει να στέλνει η κυβέρνηση της Σουηδίας ενημερώνοντας τον πληθυσμό, για πρώτη φορά τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια, τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση πολέμου!»

 

ΤΟ 20σέλιδο κυβερνητικό φυλλάδιο δείχνει εικόνες σειρήνων, αεροπλάνων και οικογενειών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Προετοιμάζε μ΄αυτό τους Σουηδούς πολίτες πως και τι να κάνουν σε περίπτωση πολέμου, αλλά και κυβερνοεπιθέσεων, τρομοκρατίας ακόμη και κλιματικής αλλαγής. Προβλέπεται επίσης μία σελίδα σχετικά με τον εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων (Fake news).

 

ΚΙ ΑΝ αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που θεωρείται κατά πολύ ασφαλέστερη από τη δική μας, είναι εκεί που λαμβάνονται μέτρα ώστε ο λαός να ξέρει τι να πράξει. Να είναι από τώρα σε εγρήγορση. Η σουηδική κυβέρνηση δίνει έμφαση στο θέμα λέγοντας στους πολίτες της, «αν είστε προετοιμασμένοι, συμβάλλετε στη βελτίωση της ικανότητας της χώρας να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πίεση».

 

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, η χώρα μας που μεταπολεμικά βρίσκεται συνεχώς «επί ξυρού ακμής» (=στην κόψη του ξυραφιού), τόσο από τις βλέψεις των βόρειων γειτόνων της όσο κι από τις άκρως προκλητικές ενέργειες της εξ ανατολών γείτονος Τουρκίας, δυστυχώς «καθεύδει» επαφιέμενη σε μια αδικαιολόγητη επανάπαυση.

 

ΙΣΩΣ πολύ ισχυρισθούν πως η Σουηδία δεν ανήκει στς χώρες του ΝΑΤΟ! Αλλά είδαμε το ΝΑΤΟ: τόσο το 1955 με τις αγριότητες και τη βίαιη εκδίωξη του ελληνικού στοιχείου από την Πόλη (κατάφωρη παραβίαση διεθνών συνθηκών), όσο και με την ωμή επίθεση και κατοχή του 40% του Κυπριακού εδάφους από τους τουρκικούς Αττίλες (1974). Με τη διεθνή και «συμμαχική» κοινότητα να  σφυρίζει… αδιάφορα!

 

ΕΙΜΑΣΤΕ η πιο ευάλωτη χώρα της Ε.Ε. Πλην της πρωτοφανούς και μακροχρόνιας κοινωνικοοικονομικής κρίσης, εκτός του ότι δεν έχουμε μια εθνική κυβέρνηση και ομόνοια λαού, εξακολουθούμε ανοήτως να ασχολούμαστε «περί άλλων» και όχι με το σημαντικότερο: την ασφάλειά μας.

 

ΔΕΝ θα έπρεπε, άραγε, να υπήρχε ήδη μια τακτική ενημέρωση για την περίπτωση ενός αιφνίδιου πολέμου με την Τουρκία; Αν τυχόν βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση, όχι μόνο θα είναι περιττή κάθε ενημέρωση, αφού θα έχουμε βυθισθεί στο χάος και τον πανικό, αλλά θα είναι αδύνατη τότε και κάθε συγκρότηση ικανής αποτρεπτικής ή επιθετικής δύναμης. Ποιος λησμονεί την «επιστράτευση-οπερέτα» του 1974 κατά την οποία βρεθήκαμε κυριολεκτικά… ξυπόλυτοι; (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε