"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Εκλογολογικά-2018 (Χ.ν., 8-5-18)

 

 

 

 

 

ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΚΑ

ΣΤΗ χώρα μας, μεταπολεμικά και μεταπολιτευτικά,  συμβαίνει το εξής παράδοξο: Μόλις εκλεγεί μια παράταξη για να κυβερνήσει (υποτίθεται για τέσσρα (4) συναπτά έτη,  ευθύς αμέσως η (οποιαδήποτε) αντιπολίτευση θέτει σε εγρήγορση όλο τον κομματικό μηχανισμό της, απαιτώντας… νέες εκλογές!

ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ, η (εκάστοτε) αντιπολίτευση, την ανικανότητα των κυβερνώντων, την ασυμφωνία λαού-κυβέρνησης (δημοσκοπήσεις), τη δυσαρέσκεια λαού λόγω αθέτησης υποσχέσεων, την εξαπάτηση του εκλογικού σώματος με την υπερφορολογία και άλλα. Επιδιώκεται κυρίως μια πόλωση, ώστε να επέλθει η συσπείρωση των οπαδών των κομμάτων, που οδηγεί σε εκλογική ετοιμότητα.

ΕΤΣΙ και τώρα, τo ζήτημα των εκλογών, διπλές ή μονές, και πότε ακριβώς θα διεξαχθούν (φθινόπωρο/2018 ή τέλος του 2019) βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Από κοντά και η κόντρα για το κατά πόσον η λεγόμενη «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια (Αύγουστος 2018), θα είναι… καθαρή ή σκιασμένη από τις φοβέρες των δανειστών για αυστηρή επιτήρηση!

 

ΤΟΣΟ η Ν.Δ., όσο και το Κίνημα Αλλαγής ΚΙΝ.ΑΛ) απαιτούν κάλπες τώρα (!), την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει σε κάθε τόνο ότι θα εξαντλήσει την τετραετία! Αλλά, με τον Τούρκο δίπλα μας να καιροφυλακτεί, η όλη εκλογολογία θυμίζει την παροιμία του «Εδώ ο κόσμος καίγεται…» (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΜΙΚΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

-ΑΠΟΤΕΛΕΙ καθημερινό φαινόμενο: η δυτική έξοδος της Δημοτικής Αγοράς κάθε άλλο παρά «έξοδος» φυσιολογική είναι. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα, μηχανάκια, φορτοεκφορτώσεις, δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια (φωτό, 1) είναι ένας βραχνάς κυρίως για τους πεζούς. Ακούμε για αναβάθμιση γενικά όλου του χώρου της Αγοράς, ώστε αυτός είναι φιλικότερος προς τους χιλιάδες επισκέπτες και τους πελάτες της, όμως δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτε…

 

 

-ΚΑΘΕ Σάββατο γίνεται η λαϊκή στη Μίνωος. Ο Δήμος και πολύ σωστά έχει τοποθετήσει μερικές μπάρες στη χωμάτινη απόληξη του μεγάλου πάρκινγκ στην παλιά Ρεγγίνα, που βλέπει προς τη Βενιζέλου.

 

 

Από ότι φαίνεται (φωτό, 2) οι μπάρες αυτές αξιοποιούνται… δεόντως ακόμη και για στέγνωμα ρούχων (!). Η «εφευρετικότητα» ορισμένων δεν έχει όρια, όπως βέβαια και η ακαλαισθησία τους. (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε