"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Mικρά της πόλης (23-1-18)

 

 

 

 

ΜΙΚΡΑ, ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

-Μας το επεσήμανε ο γιατρός Γιώργος Π., από το μπαλκόνι του ιατρείου του: υπάρχει στο κέντρο της πόλης, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά και πάνω στο κομμάτι του βενετσιάνικου τείχους (μεταξύ των οδών Σκρυδλόφ και Χατζημιχάλη Γιάνναρη) ένα αλσύλλιο τελείως άγνωστο και απρόσιτο στον πολύ κόσμο (φωτό, α και β). Είναι έτσι δομημένο το τετράγωνο, ώστε να μην υπάρχει από πουθενά είσοδος στο αλσύλλιο. Ή, μήπως υπάρχει καμιά «κρυφή»; Κι όμως, από αυτό το ύψωμα, με μικρή αξιοποίηση, η θέα για τον επισκέπτη θα ήταν υπέροχη!

 

 

 

-Η εφημερίδα αυτή έχει το «κάτι άλλο». Το απέδειξε η πρόσφατη «γιορτή δημοσιογραφίας» που οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο «Πνευματικό Κέντρο Χανίων». Το αποδεικνύει και η αναγνωσιμότητα που έχει (φωτό, 1). Το παν για μια εφημερίδα είναι, με το περιεχόμενό της να καθίσταται απαραίτητη στη καθημερινότητα του πολίτη. Και τα «Χ.ν.», εδώ και πενήντα χρόνια, είναι απαραίτητα…

 

 

-Τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, κι όπως πέρσι η ηλιοφάνεια και ο σχετικά ζεστός χειμωνιάτικος καιρός στα Χανιά, δεν μας ξεχνά.

 

 

(ΧΑΝΙΑ, Ιαν. 2018-φωτό Στ.Γ.Κ.)

 

Αντίθετα, σε άλλα σημεία της χώρας, ο βαρύς χειμώνας έχει θρονιαστεί για τα καλά! Έτσι, μια κυριακάτική βόλτα στο λιμάνι (φωτό, 2), με ήλιο και συννεφιά, με κυρίαρχα χρώματα το μπλέ, το λευκό και γκρίζο, το κίτρινο, το κεραμιδί και κυρίως με μια διαύγεια και ηρεμία στην ατμόσφαιρα, νομίζουμε πως είναι τα καλύτερα δώρα της εποχής! Παρά το άγχος της βιοτικής μέριμνας και τους επικείμενους φόρους της χρονιάς… (Στ.Γ.Κ.)

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

«Στα Βαλκάνια δεν υπάρχει χώρος για εθνικισμούς, για πατριδοκαπηλία, για αγάλματα και αλυτρωτισμούς, και σε κάθε περίπτωση όποιος προσβλέπει σε ένα ευρωπαϊκό μέλλον, όλα αυτά πρέπει να τα αφήσει πίσω του». Αυτά τα τόσο ξεκάθαρα για την «πολιτική» των Σκοπιανών και όχι μόνο, τόνισε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αλλά, δυστυχώς, άλλοι τελικά αποφασίζουν. Απλά οι δηλώσεις μένουν στη διπλωματία ως ωραιολογίες!

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε