"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μικρά – μικρά από τα μαθητικά βραβεία των “Χ.ν.” (15-1-18)

 

 

 

 

 

 

 

3Διαγωνισμός θεσμός

1

(Στ.Γ. Καλαϊτζόγλου)

Η επιτυχία της εκδήλωσης απονομής βραβείων μαθητικού ρεπορτάζ από τα “Χ.ν.”, αναγνωρίστηκε από όλους, συμμετέχοντες και κριτική επιτροπή. Μάλιστα, ο πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας Γιάννης Γαρεδάκης ορμώμενος από ένα σχετικό σχόλιο -πρόταση του εκπαιδευτικού και αρθρογράφου Σταύρου Καλαϊτζόγλου (φωτ.) κάλεσε τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη να «μπει μπροστά» ώστε ο διαγωνισμός να γίνει θεσμός και να αποκτήσει παγκρήτιο χαρακτήρα. Πρόταση την οποία αποδέχθηκε άμεσα ο κ. Αρναουτάκης ο οποίος, μάλιστα, έπειτα από πρόσκληση του κ. Γαρεδάκη απένειμαν μαζί το πρώτο βραβείο στο Λύκειο Νέας Κυδωνίας ως μια μορφή «δέσμευσης» για το μέλλον.

Απρόσμενο “μπόνους”

2

(Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης)

Σημασία, όπως τονίστηκε από την κριτική επιτροπή, δεν είχε τόσο η νίκη και τα βραβεία όσο η συμμετοχή και η εμπειρία που αποκόμισαν τα παιδιά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Μια συμμετοχή που επισφραγίστηκε με την απονομή σε όλους αναμνηστικών δώρων αλλά κι ένα απρόσμενο “μπόνους” που προέκυψε κυριολεκτικά στο παρά πέντε της λήξης της εκδήλωσης, όταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε ότι κάθε σχολείο που συμμετείχε θα πάρει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η ανακοίνωση, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε δεκτή με χειροκροτήματα…

Συγκίνηση και ζεστό χειροκρότημα

3

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το επετειακό βίντεο που έφτιαξε για τα “Χανιώτικα νέα” ο σκηνοθέτης Νίκος Παντερμαράκης και η ομάδα του από την “eyeQ”, συμπυκνώνοντας σε λίγα λεπτά στιγμές της 50χρονης ιστορίας των “Χ.ν.”. Το βίντεο σκόρπισε συγκίνηση και χαμόγελα στο κοινό το οποίο αντέδρασε με ένα παρατεταμένο ζεστό χειροκρότημα.

Τίμησαν την εκδήλωση

Πάγια πολιτική των “Χ.ν.” είναι να μην αποστέλουν προσωπικές προσκλήσεις στις κατά καιρούς εκδηλώσεις που διοργανώνουν. «Για να μην το βλέπουν ως υποχρέωση αλλά για να πράττει ο καθένας με ελεύθερη βούληση» όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γαρεδάκης. Την εκδήλωση λοιπόν του Σαββάτου τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός. Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης αλλά και οι π. βουλευτές Σήφης Μιχελογιάννης, Ευτύχης Δαμιανάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην δήμαρχος Χανίων Γιώργος Τζανακάκης, η π. νομάρχης Αλέκα Μαρκογιαννάκη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χανιά 100/1 Αρης Παπαδογιάννης και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους που τίμησε τους μαθητές και τα “Χ.ν.” (Χανιώτικα Νέα, 15-1-18)


Σχολιάστε